ye-logo.v1.2

Тиждень у Хмельницькому: куди піти 7-13 жовтня

Культура 2496
Куди піти у Хмельницькому протягом тижня, читайте в нашій афіші
Куди піти у Хмельницькому протягом тижня, читайте в нашій афіші. Фото: 4mama.ua

Програма заходів.

Театральні вистави, балет, концерти класичної музики, виступи українських попвиконавців очікують на хмельничан цього тижня. Кілька корисних майстер-класів запланували найближчими днями.

Для маленьких хмельничан підготували цікаві вистави у театрі ляльок, у книгарні "Є" пройде чергова дитяча зустріч - цього разу говоритимуть про українських козаків.

Крім того, не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У Хмельницькому обласному художньому музеї діє постійна експозиція "Натхненні Бойчуком". Фотовиставка конкурсу "Хмельницький крізь об'єктив" була відкриту у музеї-студії фотомистецтва. Виставка «Made in Ukraine. Гобелен. Кераміка» діє в "Art Квартирі".

Щоб ви не пропустили найцікавіше, сайт "Є" підготував для вас чергову підбірку подій, які відбудуться протягом тижня у Хмельницькому.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

Понеділок (7 жовтня)

Балет Раду Поклітару «Вій»

Балет «Вій» у постановці Раду Поклітару — містична історія за мотивами повісті Миколи Гоголя — притча про віру і зневір’я, про випробовування людської душі і сили духу. Божевільна історія, яка трапилася зі звичайним студентом Хомою Брутом, розповідь про те, що буває, коли віра у власні можливості недостатньо міцна, а сон все важче відрізнити від реальності. Емоції, пристрасті, відчай, боротьба з власними демонами. Як розпізнати зло, яке іноді набуває лику безневинного і прекрасного створіння? Як протистояти самому ВІЮ? Хто ж він — Вій? Сон, нечиста сила чи явні реалії сьогодення.

Коли: 19:00
Де: Хмельницький академічний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60
Вартість: 150-400 грн

Відкриття фестивалю сімейних цінностей

Основною метою фестивалю є сприяння формуванню внутрішньої культури взаємин у сім’ї, сприяння зміцнення психічного здоров’я молодих людей, забезпечення репродуктивного здоров’я молоді, популяризація серед молоді сімейних цінностей, пропаганда здорового способу життя, профілактика негативних явищ серед дітей та молоді.

Коли: 12:00
Де: Молодіжний центр, вул. Кам’янецька, 63
Вартість: безкоштовно

Вівторок (8 жовтня)

Фото: 24smi.org

Концерт Світлани Тарабарової

Світлана — українська співачка, композитор і автор пісень, музичний продюсер, актриса, володаркана ціональної музичної премії «Пісня року 2014», номінант національних музичних премій.

Коли: 19:00
Де: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60
Вартість: 250-350 грн

Документальна вистава "Майбутнє Європи"

"Майбутнє Європи" – документальна вистава, в основі якої життя 15-ти підлітків, дитинство яких пройшло на Донбасі. З яких пазлів воно склалося, ким вони хочуть бути, яким бачать Європу, які питання ставлять дорослому світу - про це та інше у виставі. Це спроба щирої розмови про бажання нового покоління українців та німців, та дискусії після з глядачем в кожному місті. «The Future Of Europe» – міжнародний освітній соціально-культурний проєкт для підлітків зі східної України (Донецька та Луганська області) та західної Німеччини.

Коли: 14:00
Де: Хмельницький театр ляльок "Дивень", вул. Проскурівська, 46
Вартість: безкоштовно

"It GO 2!" Інноваційний форум-виставка для молоді

Для підлітків 14-17 років. Програмування роботів. Виставка інноваційних технологій. Майстер-класи.
Коли: 10:00
Де: Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва, вул. Соборна 33

Середа (9 жовтня)

Фото: з архіву

Концерт академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля»

У репертуарі колективу історичні думи, козацькі та чумацькі пісні і танці, жартівливі хорові сценки, родинно-побутова, обрядова лірика, купальські, жниварські, весільні пісні і танці. До Дня Українського козацтва та Дня захисника України «Козаки Поділля» підготували особливу програму.

Коли: 18:30
Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7
Вартість: 80-100 грн

Четвер (10 жовтня)

Концерт "Lords of the Sound"

Візитівкою майстерного колективу, їх відправною точкою є музика з кінофільмів. І цього разу для своїх дорогоцінних глядачів Лорди зібрали найтоповіші саундтреки! Це - кінохіти, які не мають терміну придатності, ставши класикою кінематографу: Шерлок Холмс, Реквієм за мрією, Кримінальне чтиво, Матриця, Скажений Макс, Мулен Руж, Термінал, Міссія нездійсненна, 007, Майстер і Маргарита, Професіонал, Поліцейська академія, Щелепи, Одного разу в Америці, Найвеличніший Шоумен та інші.

Коли: 19:00
Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7
Вартість квитків: 270-470 грн

Профорієнтаційний захід «Країна професійного вибору»

У програмі заходу: презентація послуг державної служби зайнятості для молоді, презентація освітніх послуг закладів вищої та професійної (професійно-технічної) освіти; майстер-класи від навчальних закладів та роботодавців; консультації від соціальних партнерів; профорієнтаційні ігри;

Коли: 11:00
Де: Торгово-промислова палата, вул. Подільська, 109/1
Вартість: безкоштовно

Міжнародна науково-практична конференція "Подільські читання"

Міжнародна науково-практична конференція «Подільські читання: екологія, охорона довкілля, збереження біотичного та ландшафтного різноманіття: наука, освіта, практика» відбудеться на базі Хмельницького національного університету.

Коли: 10:00
Де: Хмельницький Національний Університет, вул. Інститутська 11
Вартість: безкоштовно

П'ятниця (11 жовтня)

Фото: facebook.com

Проєкт Ніни Мурашкіної "Lysistrata"

Новий проект Ніни Мурашкіної, творча практика якої вирізняється іронічністю, грайливістю, а подекуди — наївністю та зухвалістю у створенні візуальних образів, присвячено жінці, що здатна підкорювати. До експозиції увійдуть живописні роботи, графічні силуети та об’єкт, що спільно апелюють до давньогрецького образу Лісістрати.

Коли: 18:00
Де: Арт-центр MASLO, Старокостянтинівське шосе, 20/3.
Вартість: безкоштовно

Психологічна гра "Секрети стосунків"

Психологічна гра "Секрети стосунків" - це пошук можливостей для створення щасливих відносин. Виявлення барьєрів та перешкод, пошук шляхів подолання труднощів у відносинах. А також пошук можливостей для покращення якостей відносин.

Коли: 18:30
Де: Вул. Гагаріна, 5.
Вартість: 400-750 гривень

Grand Fest Кам’янець. Осінь 2019 (Кам'янець-Подільський)

Міжнародний фестиваль-конкурс "Grand Fest Кам’янець. Осінь 2019" знову збирає кращі колективи з усієї України з 11 по 13 жовтня у Кам’янець-Подільському центрі культури і мистецтв "Розмай". Планується також приїзд учасників із Сербії, які минулорічною перемогою в інструментальному жанрі вибороли безкоштовну поїздку до Кам’янець-Подільського цього року.

Коли: з 10:00
Де: м.Кам'янець-Подільський, РЦКМ "Розмай", вул. Шевченка, 41

Субота (12 субота)

«Бебі-театр». Вистава «Ма-ля, ля-ля»

«Бебі театр» - це затишна домашня атмосфера маленького залу. Для дорослих є крісла, а маленькі глядачі можуть розташуватися, як їм більше подобається: на великому теплому паласі і кольорових подушках або у мами на колінах. У маленькому просторі з’являється відчуття, що ти всередині казки, і діти повністю занурюються в пригоди: для них це не театр, а гра. Ляльки та актори знаходяться в безпосередній близькості від глядачів. Це створює домашню затишну атмосферу, відчуття комфорту, ефект єднання і максимального занурення в події для малюків.

Коли: 10:30
Де: Хмельницький театр ляльок "Дивень", вул. Проскурівська, 46
Вартість: 40 гривень

Благодійний проєкт "Ветеран"

Учасників бойових дій та пенсіонерів запрошують на виставу. Дійова особа - Народний артист України Володимир Смотритель.

Коли: 16:00
Де: Монотеатр "Кут", вул. Проскурівського Підпілля, 34
Вартість: безкоштовно

Дитяча вистава «Лікар Айболить»

Вистава вчить не боятися лікарів і бачити в них добрих помічників і друзів, виконувати їхні поради, любити і допомагати тваринам. Вистава весела, музична, добре сприймається глядачами і не залишає їх байдужими. Дитина отримує урок, навчається доброзичливості і дружбі.

Коли: 12:00
Де: Хмельницький академічний обласний театр ляльок "Дивень", вул. Проскурівська, 46
Вартість: 28-30 гривень

Майстер-клас "Motion Design: робимо ефекти вогню для монтажа"

Хочете дізнатися, як робляться анімаційні ефекти в motion design?
Запрошують всіх від 15 до 55 років на майстер-клас: «Motion Design: робимо ефекти вогню для монтажа».

Коли: 13:00
Де: Комп'ютерна Академія «ШАГ», вул. Подільська, 93
Вартість: безкоштовно

Дитяча субота "Козаки, казки та коні"

Цікаво, які жарти розповідали Козаки і де вони вчилися бойовому мистецтву? І як взагалі утворилася Запорозька (чи Запорізька) Січ? Як козаки ставилися до природи, про що мріяли та як вигравали бої? За кілька днів до потрійного, величного свята, запрошують вас поринути у легендарний світ козацького війська.

Коли: 14:00
Де: Книгарня «Є», вул. Проскурівська, 2
Вартість: безкоштовно

Неділя (13 жовтня)

Фото: afisha.guru.ua

Майстер-клас із розпису "Декоративна тарілка"

Запрошують на новий майстер-клас із розпису "Декоративна тарілка". Що входить: керамічна тарілка; фарби; лак; супровід художника.

Коли: 14 00
Де: Творча Майстерня, Проскурівська, 15
Вартість: 270 гривень

Вистава «Котигорошко»

Котигорошко – хлопчик надзвичайної сили, який народився з горошка. У казці, за допомогою козаків-характерників (Вернигори, Вернидуба і Крутивуса), він перемагає Змія і визволяє братів і сестру.

Коли: 12:00
Де: Хмельницький академічний обласний театр ляльок «Дивень», вул. Проскурівська, 46
Вартість: 28-30 гривень

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є», або на нашій сторінці «Сайт Є. Афіша» в «Фейсбуці», а також приєднуйтеся до «Є Афіша Хмельницького» у «Viber».

Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщо повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку [email protected], або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую