ye-logo.v1.2

Тиждень у Хмельницькому: куди піти 14-20 жовтня

Культура 3980
Куди піти у Хмельницькому протягом тижня, читайте в нашій афіші
Куди піти у Хмельницькому протягом тижня, читайте в нашій афіші. Фото: автора

Програма заходів.

Сьогодні в Україні відзначають День захисника України. З нагоди свята у Хмельницькому підготували урочисту програму, яка відбудеться на майданчику перед кінотеатром Шевченка.

Протягом тижня в обласному центрі триватиме театральний фестиваль. Щодня у театрі Старицького відбуватиметься показ вистав, які гратимуть колективи з різних міст України. Одразу кілька презентацій книг заплановані найближчими днями у місті. Не обійдеться без музичних виступів. Цього тижня у Хмельницькому дадуть концерти Джамала та Наталія Могилевська.

Крім того, не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У Хмельницькому обласному художньому музеї діє постійна експозиція "Натхненні Бойчуком". Фотовиставка конкурсу "Хмельницький крізь об'єктив" була відкриту у музеї-студії фотомистецтва. Виставка «Made in Ukraine. Гобелен. Кераміка» діє в "Art Квартирі". Проєкт Ніни Мурашкіної "Lysistrata" выцдкрили в арт-центрі "MASLO".

Щоб ви не пропустили найцікавіше, сайт "Є" підготував для вас чергову підбірку подій, які відбудуться протягом тижня у Хмельницькому.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

Понеділок (14 жовтня)

Фото: ілюстративне автора

Урочистості та нагородження з нагоди Дня захисника України

Запрошують хмельничан та гостей міста на плац-парад курсантів Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького. Також тут відбудуться урочистості, святкова програма та гала – концерт міського фестивалю української патріотичної пісні та музики «UAmusicFest».

Коли: з 13:00
Де: майданчик біля кінотеатру Шевченка
Вартість: безкоштовно

Концерт духовної музики "Аве, Марія"

Концерт духовної музики до Дня захисника України «Аве,Марія» за участі Камерного оркестру Хмельницької обласної філармонії.
Солістка — Народна артистка України, провідна солістка Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької Світлана Мамчур. Характер голосу — драматичне сопрано.Гастролює не лише Україною, а й за кордоном: Іспанія, Німеччина, Австрія,Італія (Сіцилія), Польща.

Коли: 18:30
Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7
Вартість: 80-100 грн

Просвітницький захід «Жива бібліотека просто неба»

Цього разу захід приурочений Дню захисника України і усі хто завітає на свято матимуть нагоду більше дізнатися про козаків. Щоразу бібліотека у нетрадиційному форматі викликає зацікавленість серед хмельничан та залучає багато дітей до веселого та пізнавального проведення часу. Акція покликана показати, що бібліотека може бути «живою» та сучасною і що це не лише стелажі з книгами в приміщеннях бібліотечних філій. Основна ідея «живої бібліотеки» і її ж принципова відмінність від класичної книгозбірні полягає в тому, що тут книжки як основний елемент бібліотеки, знаходяться у незвичному громадському місті.

Коли: 12:00
Де: Парк імені Івана Франка
Вартість: безкоштовно

Вистава "Солодка Даруся"

Приголомшуюче одкровення в пронизливій пісенній оздобі, при тріпочучому, мов серце, світлі каганця. Вистава, що стала подією в театральному житті України та примусила заговорити про Івано-Франківський театр, як такий, що має потенціал для виходу на світовий рівень мистецтва.

Коли: 19:00
Де: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60
Вартість квитків: 60-150 грн

Вівторок (15 жовтня)

Фото: ілюстративне автора

Вистава «Дванадцята ніч, або Як собі хочете»

Комедія оманливості почуттів «Дванадцята ніч, або Як собіхочете» (В. Шекспіра) від Чернівецького академічного театру імені О. Кобилянської.

Коли: 19:00
Де: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60
Вартість: 150 гривень

Вистава "Мазепа"

Життя спресоване у день, або технологія зради. Так визначили автори цей жанр монодрами. На очах людей головний герой вистави, перебуваючи за межами України, після тотального невизнання і анафеми, сподівається про найважливіші миттєвості свого життя. Тут і кохання, і зрада, і розпач, і любов до України і українців, які, на його думку, так і не можуть згуртуватись навколо свого минулого в ім'я майбутнього свого роду..."

Коли: 18:00
Де: Монотеатр "Кут", вул. Проскурівського Підпілля, 34
Вартість: 70 гривень

Хода пам'яті та вшанування діток, які покинули цей світ надто рано

15 жовтня — Всесвітній день обізнаності про перинатальні втрати та пам'яті тих, хто покинув цей світ надто рано. У всьому світі проходять пам'ятні церемонії. Це можливість для сімей, які пережили втрату, їх рідних та близьких, зібратись разом, щоб підтримати одне одного та вшанувати діток, які покинули цей світ надто рано. Такі події збирають тисячі сімей по всьому світі та у багатьох містах України! Запрошують приходити всіх: батьків, братчиків та сестричок, дідусів та бабусь, друзів та тих, хто підтримує батьків, які пережили втрату.

Коли: 18:00
Де: Катедральний собор Різдва Пресвятої Богородиці, вул. Зарічанська, 10/3
Вартість: безкоштовно

Середа (16 жовтня)

Фото: з архіву

Лекція "Велосипеди, сонце і кохання - 20 країн на велосипеді за 80 днів!"

80 днів провели у мандрах Європою Сергій Толстіхін та Юлія Мазур. Вони не лише вивчали вело-інфраструктуру Європи, але й знайомилися з українцями, які живуть в різних країнах, дізнавалися історії іх життя та життя української діаспори. Крім огляду визначних місць, вони ще й просували ідею «зеленого» туризму, вивчаючи та розробляючи нові вело-шляхи. Також в цій подорожі вони користувалися сонячною панеллю, яку на причепі возили з собою. Завдяки ній вони й заряджали свої електронні пристрої в дорозі.

Коли: 18:30
Де: Молодіжний Центр, вул.Кам'янецька, 63
Вартість: безкоштовно

Семінар на тему здорового харчування для спортсмена

Здорове харчування для спортсмена дуже важливе. Запрошують на семінар на тему здорового харчування для спортсмена до Всесвітнього дня здорового харчування. Ви зможете прослухати лекцію від Президента Global Strong Federashion GSF, чемпіона світу по бодібілдингу та пауерліфтингу Руслана Сідлецького, задати йому питання та, звичайно ж, отримати корисні підказки, які допоможуть вам бути здоровим та сильним.

Коли: 14:00
Де: Спортивно-культурний центр «Плоскирів», вул. Курчатова, 90
Вартість: безкоштовно

Презентація книги "Покрова через Збруч"

Заключна збірка трилогії #Через_Збруч - це низка історій від авторів, що мешкають по обидва боки Збруча, з усієї України, та традиційний Стравопис святочних страв, які наші бабусі готували на Покрови.

Коли: 16:00
Де: Хмельницька міська централiзована бiблioтечна система, вул. Подільська, 78
Вартість: безкоштовно

Концерт хорової капели «ОРЕЯ» (м. Житомир)

Художній керівник — Олександр Вацек, український та чеський хормейстер, диригент, вокальний педагог, член журі міжнародних хорових конкурсів, ведучий майстер-класів та аранжувальник. Капела складається з 28 голосів: 7 сопрано, 8 альтів, 5тенорів та 8 басів. Хор здобув 9 Гран-Прі та 40 перших місць на Міжнародних хорових конкурсах. Репертуар колективу складається з українських та іноземних творів від XII сторіччя по сьогодення.

Коли: 18:30
Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7
Вартість: 80-100 грн

Четвер (17 жовтня)

Фото: obozrevatel.com

Концерт Джамали

Джамала - українська співачка і актриса кримсько-татаро-вірменського походження, з 2016 року народна артистка України. Співачка виступає в музичних жанрах джаз, соул, фанк, фолк, поп та електро. Крім того, Джамала не раз ставала учасницею оперних постановок. Джамала представляла Україну на міжнародному музичному конкурсі "Євробачення 2016". Друга спроба виступити на престижному конкурсі виявилася успішною.

Коли: 19:00
Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7
Вартість квитків: 270 - 690 грн

Вистава «Ведмідь. Пропозиція»

Жарти «Ведмідь. Пропозиція» (А. Чехов) від Волинськогоакадемічного театру імені Т. Шевченка. Сюжет вистави заснований на відчайдушному конфлікті двох сусідів, один з яких кредитор, інший - боржник. Саме їхні непримиренні суперечки каталізували справжнє почуття. Як стверджує режисер, шлюби все-таки створюються не слабкими людьми, а величними небесами і часом сперечатися з ними марно.

Коли: 19:00
Де: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60
Вартість квитків: 120-150 грн

Презентація книги "Рон-де-лю-бов"

Автор Лідія Яцкова. "Неаеличке домашнє завдання: за хвилину, без довгих розмов - грою, співом чи танцем, читанням - дати відповідь на питання "Що для вас означає любов?".

Коли: 12:30
Де: Хмельницький обласний науково-методичний центр культури і мистецтва, вул. Володимирська, 103
Вартість: безкоштовно

Презентація книги Петра Воробея "Гонитва"

Головного героя твору – вояка УПА Петра Смоляренка – автор списав з реальної людини – упівця Антона Олійника, який народився у 1926 році на Рівненщини. Спочатку був зв’язковим, потім читав лекції на вишколах упівців, як пропагандист. У 1947 році був вперше арештований. Його засудили до 25 років радянських концтаборів. Відбував покарання у Мордовії. Тричі з неволі тікав. 5 жовтня 1966 року Рівненська судова колегія у кримінальних справах винесла вирок - розстріл і конфіскація майна.

Коли: 15:00
Де: Дитяча школа образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, вул. Проскурівська, 60/1
Вартість: безкоштовно

Відкриття виставки «Unison» Іллі та Сергія Школярів

«Unison» Іллі та Сергія Школярів – співзвуччя творчих пошуків батька та сина, які на рівні є учасниками творчого процесу. Про що «Unison»? По суті, це мікс робіт двох художників, одному з яких не вистачало новизни та свіжості ідей, а іншому – досвіду та навичок. Художники мають різний бекґраунд, проте спільну мету: пізнати життя у максимально зручний, комфортний та креативний спосіб. Яке воно, життя підлітка, які питання його хвилюють, про що він думає. «Unison» привідкриває завісу вигаданого світу, героями якого є тварини, люди, фантастичні істоти, які проживають свої історії, проблеми та потрапляють в курйозні ситуації.

Коли: 17:00
Де: Хохм Хмельницький Художній Музей, вул. Проскурівька, 47
Вартість: безкоштовно

П'ятниця (18 жовтня)

Вистава "ТАРАС"

Драматична містерія - невигаданий світ Тарасового дитинства, страдницькі шляхи поетової юності, зрілості - до останнього подиху, до найвищих вершин вселюдської слави... Два століття пролягли між добою Шевченка і сьогоденням, але час не віддаляє нас від Тараса, не зменшує потреби в розумінні феномену його особистості, не послаблює чарівності і сили.

Коли: 19:00
Де: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60
Вартість квитків: 60-150 грн

Вечір настільних ігор

Настільні ігри вже давно зарекомендували себе як чудовий засіб корисного і цікавого проведення часу. Запрошують усіх охочих прийти та зіграти в Монополію, Уно та Твістер. Приходь та приводь друзів.

Коли: 18:00
Де: Спортивно-культурний центр «Плоскирів», вул. Курчатова, 90
Вартість: безкоштовно

Субота (19 жовтня)

Фото: 24tv.ua

Концерт Наталії Могилевської "Покохала"

Чудова співачка, інтригуюча актриса, стильна телеведуча, амбітний продюсер і просто - народна артистка України Наталя Могилевська на сцені Хмельницької обласної філармонії з новою програмою "Покохала".

Коли: 19:00
Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7
Вартість квитків: 490-890 грн

Дитяча вистава «Принцеса і свинопас»

Це історія про принца, який представився свинопасом для того, щоб добитися руки зарозумілої принцеси. Питання, чи вийде це у нього? Режисер – І. Вербицький, художниця – Л. Вишневська

Коли: 12:00
Де: Хмельницький обласний академічний театр ляльок «Дивень», вул. Проскурівська, 46
Вартість квитків: 28-30 гривень

«Бебі-театр». Вистава «Ма-ля, ля-ля»

«Бебі театр» - це затишна домашня атмосфера маленького залу. Для дорослих є крісла, а маленькі глядачі можуть розташуватися, як їм більше подобається: на великому теплому паласі і кольорових подушках або у мами на колінах. У маленькому просторі з’являється відчуття, що ти всередині казки, і діти повністю занурюються в пригоди: для них це не театр, а гра. Ляльки та актори знаходяться в безпосередній близькості від глядачів. Це створює домашню затишну атмосферу, відчуття комфорту, ефект єднання і максимального занурення в події для малюків.

Коли: 10:30
Де: Хмельницький театр ляльок "Дивень", вул. Проскурівська, 46
Вартість: 40 гривень

Вистава «У неділю рано зілля копала»

Драма «У неділю рано зілля копала» (О. Кобилянська) від Коломийського академічного театру імені І. Озеркевича.

Коли: 19:00
Де: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60.
Вартість квитків: 60-150 грн

Літературний захід "Солодка дитяча субота"

Книгарня «Є» запрошує дітей від 4-х років на смачний літературний захід «Солодка дитяча субота». У програмі заходу: читання осінніх новинок з полиць Книгарні «Є», а також майстер-клас з виготовлення тістечка. Майже всі діти люблять солодощі, а восени солоденького хочеться щодня! Особливо приємно смакувати домашніми пиріжками чи тістечками під час чаювання або пиття какао за рецептами Мумі-мами. Цієї суботи ми читатимемо казки, а також дізнаємося найцікавіші рецепти домашніх смаколиків, які можна зробити з батьками, а деякі самостійно! А наостанок – разом готуватимемо тістечко “картопля”.

Коли: 14:00
Де: Книгарня "Є", Проскурівська, 2
Вартість: безкоштовно

Неділя (20 жовтня)

Вистава «Політ над гніздом зозулі»

У звичайний дурдом, де лікуються звичайні психи і ведуть їх звичайні лікарі, потрапляє звичайний псих. Та чи все так звичайно? Чому по своїй волі ці психи опинилися тут? Як змінить їхній звичний плин життя поява новачка? Відповіді на ці та інші питання у виставі «Політ над гніздом зозулі» гоголівців, де у центрі сюжету – протистояння однієї людини цілій системі, суспільству зі своїми законами і уявленням про життя. Чи зламає ця система людину та чи вдасться одній людині підбурити суспільство на рішучі дії – покаже час.

Коли: 19:00
Де: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60
Вартість квитків: 100-150 грн

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є», або на нашій сторінці «Сайт Є. Афіша» в «Фейсбуці», а також приєднуйтеся до «Є Афіша Хмельницького» у «Viber».

Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщо повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку [email protected], або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую