ye-logo.v1.2

«Лицарський хрест»: у Хмельницькому триває фестиваль повсталого духу

Культура 2820
В обласному центрі у неділю напередодні Дня захисника України влаштували фестиваль повсталого духу
В обласному центрі у неділю напередодні Дня захисника України влаштували фестиваль повсталого духу. Фото: автора

Фестивальні локації розташували на майданчику перед кінотеатром Шевченка.

Сьогодні, 13 жовтня, в центрі Хмельницького триває фестиваль «Лицарський хрест». Подію приурочили Дню захисника України, Дню козацтва та Дню Української повстанської армії. З нагоди прийдешнього свята на майданчику біля кінотеатру Шевченка облаштували низку тематичних локацій. Щоправда, відкрили їх дещо пізніше, ніж планувалося.

Поки хмельничанам демонструють виставки озброєння різних епох, центром міста прогулються реконструктори, одягненні у форму біців Української повстанської армії. На головній сцені фестивалю тривають літературно-акустичні читання, а незабаром розпочнуться музичні виступи.

«Частина локацій у нас не відбулася з технічних причин – не буде лучного тиру та страйтбольного тиру. Однак є локації, які з’явилися незаплановано.  У нас діє містечко волонтерів, містечко добровольця, містечко громадських організацій, туристична локація. У дитячому містечку проводять майстер-класи, є смаколики та різні іграшки, - розповідає один з організаторів фестивалю Дмитро Савчук. - На локації волонтерів продаються квитки на благодійний проєкт «Blogo Super Weekend», де збирають гроші на лікування Михайла Ковальчука, якому потрібне продовження ребілітації. Також у нас презентовані організації, які займаються національно-патріотичним вихованням».

На одній з локацій фестивалю демонструють проєкт «Воїн», створений з Українським інститутом національної пам’яті. На світлинах зображені воїни-захисники України у різні епохи.

Читайте також: Як у Хмельницькому відзначатимуть День захисника України (ПРОГРАМА).

Хмельничанам демонструють військове спорядження
Фотопроєкт "Воїн".
На фестивалі присутні реконструктори доби УНР

О 16-ій годині стартувала літературно-акустична сцена. Серед тих, хто виступив на фестивалі – Степан Горбик. Виконавець зіграв перед хмельничанами ліричні та глибокі мелодії під акустичну гітару. Близько 19-ої години, згідно програми фестивалю, має розпочатися його музична частина. На головній сцені виступлять молодіжні хмельницькі гурти та львівський гурт «YAD». Хедлайнером вечора стане «Зворотня дія».

Після літературно-акустичної частини розпочнеться музична програма.
Дитячя локація.
Для малюків підготували цікаві майстер-класи.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую