ye-logo.v1.2

Тиждень у Хмельницькому: куди піти 28 жовтня - 3 листопада

Культура 1912
Куди піти у Хмельницькому протягом тижня, читайте в нашій афіші
Куди піти у Хмельницькому протягом тижня, читайте в нашій афіші. Фото: ілюстративне stock.adobe.com

Програма заходів.

З приходом холодів все менше часу хочеться проводити на вулиці. Тож, щоб ви могли яскраво та приємно провести своє дозвілля, у місті підготували чимало цікавих "теплих" заходів. Зустрічі з письменниками, театральні вистави, перегляди фільмів, корисні майстер-класи запланували цього тижня у Хмельицькому.

Крім того, не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У Хмельницькому обласному художньому музеї діє постійна експозиція "Натхненні Бойчуком", виставка «Unison» Іллі та Сергія Школярів. Фотовиставка "Фотовернісаж на Покрову - 2019" була відкрита у музеї-студії фотомистецтва. Виставка «Made in Ukraine. Гобелен. Кераміка» діє в "Art Квартирі". Проєкт Ніни Мурашкіної "Lysistrata" відкрили в арт-центрі "MASLO".

Щоб ви не пропустили найцікавіше, сайт "Є" підготував для вас чергову підбірку подій, які відбудуться протягом тижня у Хмельницькому.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

Понеділок (29 жовтня)

Фото: з архіву

Покладання квітів

Запрошують долучитися до покладання квітів з нагоди 75-ї річниці визволення України від нацистських окупантів на військовому кладовищі.

Коли: 10:00
Де: військове кладовище.

Зустріч з українською письменницею Катериною Бабкіною

Катерина Богданівна Бабкіна - українська письменниця, поетеса, сценарист та драматург. Авторка поетичних збірок «Вогні святого Ельма» та «Гірчиця», «Знеболювальне і снодійне», книги оповідань «Лілу після тебе», роману «Соня», дитячих повістей, збірок оповідань та віршів.

Коли: 14:00
Де: ХОУНБ, вул. Героїв Майдану, 2
Вартість: безкоштовно

Перегляд фільму «БОГЕМНА РАПСОДІЯ»

«Queen» — це культова група з не менш культовими композиціями. Їх історія сповнена успіхів і провалів, дружби та сварок. І все це призвело до виступу на концерті «Live aid» у 1985 році! У річницю з моменту релізу альбому "Queen Rock Montreal" запрошують разом насолодитися переглядом фільму про 15 років з життя «Queen” та соліста гурту Фредді Меркюрі.

Коли: 18:00
Де: Молодіжний Центр, вул. Кам'янецька, 63
Вартість: безкоштовно

Середа (30 жовтня)

Фото: з архіву

Музична комедія "Сватання на Гончарівці"

Українське весілля, нагадують, починається зі сватання, на якому дівчина або подає рушники (на знак згоди), або, навпаки, підносить нареченому гарбуза. «Сватання на Гончарівці» за однойменною комедією українського класика Г.Квітки-Основ’яненка є своєрідною антологією національної музики. Комедія, помножена на українську музику і пісню, фантазії на тему народних вечорниць — такі жанрові особливості постановки. Окрім народних пісень, у виставі звучить музика з творів українських композиторів Семена Гулака-Артемовського, Миколи Лисенка, Кирила Стеценка.

Коли: 19:00
Де: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60
Вартість: 60-100 гривень

Halloween по-українськи

Запрошують дітей та підлітків провести час страшенно весело та цікаво! У клубі "Вікторія" відбудеться розважальна програма: спортивні змагання, тематичні конкурси, ігри та смачні подарунки.

Коли: 17:00
Де: Клуб "Вікторія", вул. Інститутська, 8

Майстер-клас "Квітка Моєї Жiночностi"

У результаті участі в майстер-класі Ви отримаєте можливість приділити час собі і власному розвитку; подосліджувати себе, свої відчуття, особливостi прояву своэi жiночностi; сформувати метафору власноi жiночностi; гармонізувати своi природнi прояви; розвинути творчі здібності, активувати тактильні відчуття та власну уяву, гармонізувати думки та свій внутрішній стан; шляхом візуалізації уявити та активувати образ бажанихоi, гармонійноi та наповненоi Себе; здійснити трансформацію уявного та бажаного в реальне; шляхом мокрого валяння шерсті створити власноруч Квітку своэi жiночностi.

Коли: 18:00
Де: Вул. Соборна, 1
Вартість: 400-450 гривень

Зустріч "Як стати програмістом?"

5 порад для тих, хто хоче стати програмістом з нуля. Покрокова інструкція: Як стати програмістом? 10 секретів від професіонала: Як правильно спланувати своє майбутнє в IT?Що потрібно, щоб знайти хорошу роботу програмісту? Як правильно обрати навчальний заклад в IT.

Коли: 18:30
Де: Комп'ютерна Академія «ШАГ», вул. Подільська, 93
Вартість: безкоштовно

Четвер (31 жовтня)

Фото: ілюстративне pixabay.com

Авторські читання

Клуб Анонімних Авторів запрошує на літературні читання! Напередодні Хелловіну наші любі автори поділяться своєю творчістю, розкажуть про шлях до письменництва та про життя Клубу. Запрошують всіх охочих. Приносьте свої тексти, приходьте читати, слухати, надихатися та спілкуватися з однодумцями.

Коли: 19:00
Де: "Львівська майстерня шоколаду", 3 поверх, вул. Проскурівська, 33
Вхід: чашка чаю або кави

Майстер-клас із програмування на мові JAVA

Незабаром хеллоуін і Навчальний простір "Vector" запрошує відвідати безкоштовний практичний майстер-клас із програмування на мові java (вік 11+). Гарантують, що у тебе вийде створити власну тематичну гру-клікер, яку зможеш забрати з собою та похвалитися друзям.

Коли: 17:00
Навчальний простір "Vector", ТЦ "Атріум", вул. Проскурівського Підпілля, 63
Вартість: безкоштовно

Концерт сестер ТЕЛЬНЮК у супроводі Академічного симфонічного оркестру

Ті, хто слідкують за Галя Тельнюк та Леся Тельнюк, знають, що у своїй творчості сестри звертаються лише до високої поезії, і цілком природньо, що вона привела їх до віршів християнської тематики. До програми «Agnus Dei» [Божий агнець] увійшли композиції на вірші поетів різних часів та різної конфесійної приналежності.

Коли: 18:30
Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

П'ятниця (1 листопада)

Фото: facebook.com

Прем’єра першого повнометражного фільму від творців Ukrainer — «Ukra?ner. The Movie»

«Ukra?ner. The Movie» — історія про буденне життя однієї з найбільш невідомих країн європейського континенту. Фільм розповідає історії про героїв із різних куточків України, їхнє життя та побут, ремесла й мистецтво, цікаві ініціативи та культуру. Персонажі цієї стрічки не пов’язані між собою, їхні світи різні, утім, ця різність об’єднує країну. Фактично стрічка «Ukra?ner. The Movie» покаже один день із життя України.

Коли: 10:00
Де: Спортивно-культурний центр "Плоскирів", вул. Курчатова, 90
Вартість: безкоштовно

«Безодня»: презентація збірки військових оповідань Влада Сорда

«Безодня» — це збірка неймовірних і водночас на диво чесних історій, привезених автором з війни, побаченої на власні очі й прожитої впродовж чотирьох років у польових окопах, на закинутій шахті, у лісах, що повсякчас прострілюються. Тут немає героїзації «своїх» чи демонізації «чужих», це просто війна, котра випала на долю нашому поколінню. А війна не добирає слів та не шкодує куль, війна триває, як і кожна з цих історій, що, проростаючи з реальності, набувають химерних метафізичних сенсів у подобі Чорного Бога й первісного жаху, який завжди чатує на нас поза межами часу й простору.

Коли: 19:00
Де: Книгарня "Є", вул. Проскурівська, 2
Вартість: безкоштовно

Halloween по-українськи

Запрошують дітей та підлітків провести час страшенно весело та цікаво!
У клубі "Індіго" відбудеться розважальна програма: танцювальний флешмоб, тематичні ігри та конкурси, танці привидів, конкурс на кращий костюм, солодощі та подарунки.

Коли: 18:00
Де: Клуб "Індіго", за адресою: вул. Лісогринівецька, 16/1

Концерт ансамблю танцю ім. П. Вірського

Виступ ансамблю імені Вірського - це унікальний союз кольору, енергії і артистизму. Яскраві і виразні рухи, стрибки до стелі, блискавичні обертання і змінюється динаміка танців - від меланхолії до ейфорії. Будь-хто, хто прийде на їх виступ ніколи не забуде те, що побачить. Це абсолютно унікальні враження, які ви не отримаєте ні від одного іншого танцювального колективу.

Коли: 19:00
Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7
Вартість: 130-450 грн

 Субота (2 листопада)

Фото: YouTube

Дитяча вистава «Колобок»

Це історія про хитрого, але неслухняного калачика, який втік від бабусі з дідусем, втік від різних звірів (Зайчика, Вовка і Ведмедя), але натрапив на ще більш хитрішу Лисичку. Невже вона його з’їсть?

Коли: 12:00
Де: Хмельницький академічний обласний театр ляльок «Дивень», вул. Проскурівська, 46
Вартість квитків: 28-30 гривень

«Бебі-театр». Вистава «Ма-ля, ля-ля»

«Бебі театр» - це затишна домашня атмосфера маленького залу. Для дорослих є крісла, а маленькі глядачі можуть розташуватися, як їм більше подобається: на великому теплому паласі і кольорових подушках або у мами на колінах. У маленькому просторі з’являється відчуття, що ти всередині казки, і діти повністю занурюються в пригоди: для них це не театр, а гра. Ляльки та актори знаходяться в безпосередній близькості від глядачів. Це створює домашню затишну атмосферу, відчуття комфорту, ефект єднання і максимального занурення в події для малюків.

Коли: 10:30
Де: Хмельницький театр ляльок "Дивень", вул. Проскурівська, 46
Вартість: 40 гривень

Неділя (3 листопада)

Танцювальний кіновечір у BIG DANCE HOME

Запрошують переглянути на великому екрані фільм "Дансер" - про німу танцівницю Інді, яка мріє танцювати на Бродвеї. У програмі також: Знайомство. Обговорення фільму. Печиво, чайок, тепло. Вік 9+. Фільм буде цікавим і дорослим танцівникам. Місць максимум 20.

Коли: 17:00

Де: BIG DANCE HOME, вул. Молодіжна, 6/2

Вартість: 50 гривень

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є», або на нашій сторінці «Сайт Є. Афіша» в «Фейсбуці», а також приєднуйтеся до «Є Афіша Хмельницького» у «Viber».

Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщо повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку [email protected], або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую