ye-logo.v1.2

Джазовий сезон у «Сонечку»

Культура 3274
Фото: Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області

П’ятниця. Кінець робочого тижня. Хмельницький потопає у весняному, хоч і прохолодному, вечірньому серпанку під ритми джазу та відпочиває від активного ділового життя. Адже відпочинок у стилі «джаз» – це відпочинок, якого гідні найкращі…

Відтепер у джаз-ресторані «Сонечко», що в парку ім. Чекмана – енергія музики, енергія міста, енергія життя зливаються воєдино. Адже 15 квітня тут стартувала нова програма з новою силою, натхненням і бажанням дарувати найпрекрасніші моменти життя усім, чиє серце живе у ритмі джазу.

Свято  для  душі  і  від  душі
Гості вечірки з нагоди відкриття джаз-ресторану «Сонечко» неспішно збиралися протягом години, займали свої місця: хтось оглядав заклад, ще хтось спілкувався «за цигаркою» на зручних диванах у холі, а «найромантичніші натури» – в передчутті прекрасного відпочинку «нагулювали апетит» під зоряним небом в парку. Серед гостей ресторану – відомі музиканти, «тусовщики», шоу-мени, а також хмельничани, які цінують комфорт, затишок та «справжні» музику, кухню і спілкування.
І ось перші замовлення зроблені, перші музичні акорди зазвучали і, як то кажуть, «пішла жара». Ведучий вечора, арт-директор ресторану Максим, представив резидентів закладу – відомий хмельницький гурт «Станза», а ті, в свою чергу – програму, якою розважатимуть публіку. Перша частина – ліричне виконання авторських творів, конкурси з обов’язковими призами – дисконтними картками закладу та альбомами резидентів джаз-ресторану. Друга, більш інтимна, вимагає присутності гостей на танцполі. Отож, гості вечора одразу налаштувалися на романтичний лад, підняли келихи з шампанським – хтось –  «за любов, яка все-таки існує», ще хтось – за гарний початок справжньої весни, а музиканти наспівували «ты – мое солнце, и пусть за окном идут дожди». Вже через кілька композицій на танцполі з’явилися перші пари, згодом – перші переможці конкурсів і все переросло у суцільне свято.
Тим  часом  на  кухні…
Кухарі ресторану чаклували над оригінальними стравами, офіціанти у екстравагантному вбранні і капелюшках снували від кухні до зали і навпаки, виконуючі усі забаганки відвідувачів, бармен наповнював келихи різною смакотою, склад якої відомий лише йому. Тут вам і страви з морепродуктів, і традиційні картопля з оселедцем, і вишукані заморські ласощі… Загалом, сезон відкривали класичними хітами італійської, американської, бразильської і навіть мексиканської кухні. Для любителів далеких островів – японські сторінки в меню: суші, ролли, супи і салати. І взагалі – кухня ресторану «Сонечко» – це особливий погляд шеф-кухарів на культуру і якість харчування, адже усі страви – з неповторним авторським відтінком. Шеф-кухарі ресторану готують спеціальні тематичні, ексклюзивні та оригінальні добірки страв. До усього тут ставляться дуже прискіпливо. «Ми прихильники здорового харчування, – пояснює Валентина Пузанова, директор ресторану. – Не застосовуємо під час приготування їжі оцет, неякісну сіль чи хімічні приправи, навіть звичайний перець мелемо самотужки. Для соусів, помадок та підлив використовуємо винятково натуральні інгредієнти, адже це – основа страви». А ще, тут є три фірмові салати «Блюз», «Джаз» та «Денс» з принципово різними інгредієнтами. Для дітлахів – окреме ресторанне життя: йогурти, приготовлені кухарями «Сонечка» за унікальним рецептом і тільки з натуральних продуктів; моркв’яні котлетки; аніматори та різноманітні атракціони для настрою; постійні акції та призові конкурси для заохочення. І, звичайно ж, гамбургери – справжні, за американськими стандартами, з натуральною телятиною та унікальним соусом, приготовленим за особливим рецептом.

Стильний  відпочинок
Респектабельна атмосфера ресторану стає по-справжньому магічною завдяки ретельно підібраній музиці – jazz, soul, blues, deep house, ... Витонченому музичному супроводу в «Сонечці» приділяють особливу увагу: резидентами закладу є гурт «Станза», який виступає щоп’ятниці з програмою «Навколо світу»; у четвер, суботу та неділю відвідувачів зачаровують популярні музичні колективи. З понеділка до середи – фонова lounge musik, а також музичне меню на замовлення. Програма закладу вже розроблена на півтора місяці наперед. «Усе робимо для того, щоб кожному, без винятку, було цікаво, затишно і головне – комфортно, – переконує Валентина Іванівна, – Адже саме з цього місця починався Проскурів, а парк завжди славився красою, спокоєм і незайманою землею, на якій ніколи нічого не будували». Колись тут була стара кав’ярня, яка називалася «Либідь». Згодом з’явилося «Сонечко» і саме таким, теплим, світлим і добрим знають цей заклад хмельничани, незважаючи на різні періоди в його історії. «Ніша джаз-ресторану тривалий час залишалася незайнятою, – розповідає Валентина Іванівна, – воно й не дивно, адже це «важка» ніша в плані бізнесу. Цей стиль потребує не нав’язування, але музичного виховання відвідувачів. І ми впевнені, що ця музика потрібна і подобається багатьом, вона знайде своїх слухачів, адже в Європі і Америці джаз – це музика для справжніх меломанів, а у нас таких чимало». Одразу після Великодніх свят до «Сонечка» приїдуть гітаристи, а потім будуть саксофоністи і трубачі. «У закладі не встановлюють обов’язкову суму замовлення, головне – щоб ви були задоволені атмосферою, приємним спілкуванням чи відпочинком на самоті, а буде це за горнятком кави чи за розкішними стравами – не важливо», – переконує пані Валентина.
Забаганки  зі  смаком
Джаз-ресторан задовольнить забаганки компанії з будь-якою чисельністю. До ваших послуг велика зала на 120 місць, у якій, до речі, не палять; літній майданчик на 180 місць, де і виступатиме більшість запрошених музикантів. Для тих, хто хоче усамітнитися і створити настрій для себе чи компанії самостійно – окрема зала на 12 місць.


Головна зала ресторану з легкістю перетворюється на вишуканий конференц-зал для весіль, урочистих бенкетів, ділових переговорів, багатолюдних презентацій, різних бізнес-заходів. Приміщення обладнане звуковою та акустичною системою, моніторами та відеопроектором (для перегляду футбольних матчів та боксу), системою вентиляції та іншою допоміжною технікою. Комфортні умови та вишукане обслуговування дозволяють провести будь-які заходи від звичайного обіду до розкішної закритої вечірки, від чергової ділової зустрічі до корпоративу чи бенкету на найвищому рівні. До речі, за півтора роки роботи закладу закриті вечірки та презентації своїх найкращих товарів і послуг тут вже провели понад десяток відомих виробників та банківських установ. У всіх відвідувачів залишаються тільки найкращі враження, адже у джаз-ресторані «Сонечко» посміхаються усі: кухарі, офіціанти, адміністра­ція, відвідувачі… і у всіх одне бажання: «ми хочемо, щоб посміхалися і ви, кожен, хто до нас завітає. Посміхалися від душі, щиро і відверто, посміхалися від задоволення і для задоволення».
Адреса ресторану: вул. Паркова, 2 (центральний вхід до парку ім. М. Чекмана)


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую