ye-logo.v1.2

У Хмельницькому святкували гаївки

Культура 3605
Фото: прес-служби Хмельницької міської організації ВО «Свобода» .

4 травня на майданчику біля кінотеатру ім. Шевченка «Студентська «Свобода» організувала традиційні зустрічі весни – святкові гаївки.

Участь в заході взяли також студенти факультету мистецтва Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії.

Дівчата та хлопці в українському строї, під умілим професійним керівництвом викладача факультету мистецтв ХГПА, кандидата педагогічних наук Яківчук Галини Іванівни, співали старовинних українських пісень, пов’язаних з початком весни та наближенням весняних польових робіт, танцювали веснянок, відроджуючи тим самим стародавні традиції.

«Ми разом з перехожими та малими дітьми, які приєднувались до нашого танцю водили «кривий танець» та «петляли огірочки», співали рідних серцю пісень. Відтворюючи звичаї наших предків, ми вносили свій внесок у відновлення стародавніх традицій і звичаїв, а також української духовності, якої зараз так не вистачає нашій нації. Як і годиться на гаївки, серед нас не було жодного понурого обличчя, всі співали і веселилися, не залишалися байжужими і перехожі. Адже гаївки творять єдиний потудний гімн радості», - цитує слова координатора акції Ані Литвинюк прес-служба Хмельницької міської організації ВО «Свобода»
.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую