ye-logo.v1.2

Мистецтво на карантині: хмельничанам пропонують відвідати онлайн-фотовиставку

Культура 1710
Автор фотопроекту  хмельницький фотограф Сергій Аніськов
Автор фотопроекту хмельницький фотограф Сергій Аніськов. Фото: з архіву редакції

До уваги пропонують виставку фотографій дітей із рідкісними захворюваннями.

Через загрозу поширення коронавірусу в Україні, як і в багатьох країнах світу, зачинені всі заклади дозвілля. Водночас хмельничан закликають залишатися вдома та без потреби не виходити зайвий раз у людні місця. Як писав сайт «Є», у зв’язку з карантинними заходами деякі музеї, театри стали працювати онлайн. Аби підтримати людей у цей складний період, поціновувачів мистецтва запрошують відвідати віртуальні екскурсії, переглянути онлайн-покази вистав та виставок.

Як повідомили у пресслужбі Хмельницької міської ради, переглянути виставку фотографій дітей із рідкісними захворюваннями, яка напередодні була презентована хмельничанам, теж можна переглянути онлайн.

За словами ініціаторів проєкту, таким чином хотіли привернути увагу суспільства до проблем, з якими зіштовхуються родини особливих дітей. Героями фотопроєкту стали маленькі хмельничани з орфанними, тобто рідкісними, захворюваннями разом зі своїми сім’ями. 25 світлин розмістили у виставковій залі міської ради, тепер зображення експозиції можна подивитися, не виходячи з дому.

Читайте також: П’ять освітніх платформ, де можна вчитися безкоштовно.

Довідково: Орфанні хвороби – вроджені чи набуті захворювання, які трапляються рідше, ніж один випадок на 2000 населення країни. 80% цих захворювань генетично обумовлені. У світі є понад 300 мільйонів пацієнтів, що хворіють на орфанні захворювання, в Україні – близько 40 тисяч.

Читайте також: Історія мами хлопчика із рідкісною хворобою.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую