ye-logo.v1.2

Юна хмельничанка презентувала свою першу персональну виставку (ФОТО)

Культура 2729
Анастасія Толмачова - випускниця Хмельницької дитячої школи мистецтв "Райдуга"
Анастасія Толмачова - випускниця Хмельницької дитячої школи мистецтв "Райдуга". Фото: автора

Свою дебютну експозицію Анастасія Толмачова назвала «Мій світ, мої мрії».

Сьогодні, 1 червня, вперше після послаблення карантину, у Хмельницькому музеї історії міста відбулося відкриття персональної виставки юної художниці Анастасії Толмачової.

Цього року 15-річна Настя – випускниця Хмельницької дитячої школи мистецтв «Райдуга». П’ять років тому її талант розгледіла викладачка школи Галина Олійник. Під її керівництвом дівчина неодноразово брала участь у творчих конкурсах, де її роботи були досить високо оцінені.

Для маленької дівчинки, яка народилася у Луганській області та з початком російсько-української війни переїхала з сім’єю до Хмельницького, це неабияке досягнення.

«Любов до малювання мені прищепили дідусь та мама. Серйозно я цим захопилася, коли навчалася у шостому класі і почала відвідувати дитячу школу мистецтв «Райдуга». Саме тоді я зрозуміла, що малювання – не лише моє захоплення, а те, чим я хочу займатися у своєму житті», - розповіла Анастасія Толмачова.

Сьогодні юна художниця представила на загал понад 30 своїх робіт. Вони виконані у різних техніках: акварель, графіка, декоративний розпис, батик. Роботи авторки створені протягом останніх п’яти років і розкривають різні етапи становлення та зростання юної художниці.

Відкриття виставки відбулося в Музеї історії міста Хмельницького
Роботи авторки створені протягом останніх п’яти років

«У своїх роботах я використовую різні матеріали: акварель, туш перо, гуаш, акрил, пастель… Та найбільше мені до вподоби графічні матеріали. Однак я ще експериментую. Сьогодні я представила на виставці і натюрморти і портрети, побутові та анімалістичні роботи», - каже художниця.

У майбутньому Настя мріє стати художником-ілюстратором. Дівчина зізнається, що вже пробувала себе у цій професії. Її робота присутня у книзі Івана Дячука «Вишиванка для кіборга».

«Я хочу багато подорожувати, навчитися різних технік малювання у майстрів зі всього світу та переносити свої враження на полотно, надихаючи інших своїм мистецтвом», - ділиться дівчина.

Виставка Анастасії Толмачової «Мій світ, мої мрії» експонуватиметься в музеї історії міста Хмельницького з 1 по 14 червня 2020 року. Переглянути її можна завітавши за адресою: вулиця Проскурівська, 30.

Одна з робіт юної художниці
Робота під назвою "Павич"
Роботи під назвою "Натюрморт з Ніфертіті" та "Натюрморт з глечиком" (зліва на право)
Робота під назвою "Осінні мотиви"

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую