ye-logo.v1.2

«Вірші, що здатні розпалити багаття»: хмельничанам презентували книгу «Територія вогню»

Культура 4288
Збірку презентували у "Мистецькому дворику" в обласному центрі
Збірку презентували у "Мистецькому дворику" в обласному центрі. Фото: автора

Авторкою збірки стала хмельничанка Ольга Саліпа.

Вчора, 17 червня, хмельницька поетеса, письменниця Ольга Саліпа презентувала свою збірку віршів «Територія вогню». Це друга книга з серії, присвячена жінці, її душі та її долі. Збірка стала продовженням «Території жінки», виданої минулого року.

Цього разу, як розповідає поетеса, вірші у збірці доросліші, більш філософські. «Частину своїх поезій я не викладала в соцмережі. Я взагалі не думала стосовно багатьох віршів, що наважуся їх друкувати. Але вирішила видати другу збірку поезій. За концепцією вона стала продовженням «Території жінки», яка багатьом полюбилася, - говорить Ольга Саліпа. – Вогонь для мене дуже символічний. Це очищення, катарсис. Вогонь може бути таким самим різним, як і різною може бути жінка. Вогонь може дарувати тепло, але так само він може знищувати. Він може очищувати, а може робити все чорним».

Тематично збірки схожі. У новій книзі теж є розділи, кожен з яких відповідає за певну емоцію та стан жіночої душі. Головне, що відрізняє збірку від попередньої – розділ, який називається «Вогонь війни».

У Хмельницькому в "Мистецькому дворику" презентували книгу.
Захід відбувся під відкритим небом.
На презентацію книги прийшли переважно жінки.

«Перший розділ «Вогонь дому» - тут поезії теплі, світлі, домашні. Мені завжди здається, що такі вірші треба читати вранці. «Вогонь жінки» більше про жіночу душу, про її становлення, дорослішання, про її помилки, через які їй довелося пройти. «Вогонь пристрасті» - назва говорить сама про себе. «Вогонь спогадів» – ностальгійні вірші, про те, що було, а що могло б бути. Поезії, на які мене надихнули історії моїх близьких, друзів, за яких я хвилювалася. Ну і з власного життя, - каже поетеса. - «Вогонь думок» – філософська поезія на теми, які хвилюють багатьох. Про час, про те як змінюється світ, про красу навколишнього світу. Тут є поезія про Хмельницький».

Останній розділ називається «Вогонь війни». Хмельничанка розповідає, що довго думала, чи варто додавати цей розділ в книгу. Тематично він має інше спрямування.

«Видавці переконали, що це треба робити. Що вогонь війни, крізь призму жіночої душі потрібно показувати. Тут написані вірші впродовж шести років війни», - пояснює Ольга Саліпа.

Презентація закінчилася автограф-сесією автора.
До кінця року у планах Ольги видати збірку оповідань.

Як зізнається авторка, тепер хоче працювати більше над прозою. У планах незабаром видати збірку оповідань, тож поезій найближчі кілька років літераторка видавати не збирається.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую