ye-logo.v1.2

На стіні Хмельницької дитячої поліклініки з’явився 12-метровий мурал

Культура 3703
Малюнок розміщений на бічній сторіні приміщення дитячої поліклініки
Малюнок розміщений на бічній сторіні приміщення дитячої поліклініки. Фото: автора

Одну зі стін дитячої міської поліклініки прикрасив гігантський малюнок.

Сьогодні, 2 липня, хмельничанам презентували новий стріт-арт. Зображення двох лікарів з двома дітьми нанесли на будівлю з нагоди Міжнародного дня медика, який відзначали наприкінці червня. Таким чином вирішили привітати працівників медичної сфери зі святом і подякувати за їх працю.

Роботу над муралом розпочали більше двох тижнів тому, однак через несприятливу погоду процес затягнувся. Як згадує автор малюнку Андрій Томчишин, доводилося працювати щодня, але через дощ постійно були перерви.

«Останні місяці весь світ бореться з пандемією COVID-19. І медики, як нашого міста так і всього світу, знаходяться на передовій. Хотілося б їм подякувати і присвятити мурал, - говорить художник. - Оскільки поліклініка дитяча, малюнок теж дитячий. Я черпав натхнення з дитячої ілюстрації, мультиплікації. Також тут є нотки кубізму і футуризму».

Сьогодні активісти організували урочисте відкриття нового муралу.
На подію вийшло чимало медиків.
Під час відкриття муралу молодь влаштувала кілька музичних виступів для присутніх.

Як розповідає голова Молодіжної громадської ради Анастасія Козак, таку соціальну акцію молодь організовує замість фестивалю «My Fest», проведення якого було заплановано на 20-21 червня. Однак через карантинні обмеження його перенесли на середину серпня.

«Замість «My Fest» вирішили висловити наше свідоме «дякую» медикам за їхні зусилля. Ескіз у нас авторський, його художник розробляв з нуля, вивчивши специфіку будівлі. Використовуємо стиль «кубізм», щоб мурал вписувався в дизайн поліклініки, - каже Анастасія. – На малюнку зображені дві постаті медиків, дві постаті діток. Дівчинка і хлопчик. Хлопчик у футболці із брендом міста, щоб була асоціація з Хмельницьким. Використовуємо зображення дітей, тому що локація у нас дитяча поліклініка, і тому що діти змалечку мають звертати увагу і розуміти цінність професії медика».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую