ye-logo.v1.2

Хмельничани розповіли про Богдана Хмельницького і українську національну революцію XVII століття

Культура 1245
Про видатного гетьмана, на чию честь названо місто Хмельницький, розповіли в навчально-пізнавальній серії «Українська національна революція XVII століття»
Про видатного гетьмана, на чию честь названо місто Хмельницький, розповіли в навчально-пізнавальній серії «Українська національна революція XVII століття». Фото: скрін з відео

В кінці минулого століття, мабуть, мало хто з нас підозрював, що житиме в революційні часи. Але революції трапляються, і не лише зараз. Ми звісно не перші.

Що ми знаємо про людей, які бралися до боротьби і творили революцію в Україні майже чотириста років тому, у середині сімнадцятого століття?

Хто брав участь у тій революції і чого хотіли ці люди, що їм вдалося здійснити і якою ціною, чим все врешті скінчилось і чому все скінчилось саме так, а ще – яке значення та боротьба мала і матиме для усіх наступних поколінь.

Змістовно і просто про це і, звісно, про видатного гетьмана, на чию честь названо місто Хмельницький, розповіли в навчально-пізнавальній серії «Українська національна революція XVII століття».

Автори відео подають історичні факти простою сучасною мовою, на тлі жвавого міста, адже питання, що хвилювали наших далеких предків, на жаль, залишаються актуальними для нас сьогодні. Пошук союзників для боротьби, як утримати територію від сусідських зазіхань, хто має отримати власність на землю, як консолідувати різні верстви і не допустити громадянської війни, а до всього ще й епідемія… чуми.

У відео чимало епізодів вуличного опитування хмельничан, завдяки яким можна подивитись на самих себе збоку і, можливо, замислитись над власною громадянською позицією.

До вашої уваги навчально-пізнавальна серія створена за підтримки Українського культурного фонду:

Читайте також: Презентували фільм-виставу «Пам'ятники Богдану оживають» (ВІДЕО)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую