ye-logo.v1.2

Діана Арбеніна: «Стріляйте, але не схибте»

Культура 4635

Серед численних талант-шоу, на каналі 1+1 стартував проект під назвою «Голос країни». Головною «фішкою» шоу стало те, що учасників для програми вибирають наосліп. Ця нелегка справа дісталася чотирьом зоряним тренерам: Стасу П'єсі, Руслані, Олександру Пономарьову та Діані Арбеніній.

«Я готова ділитися з людьми тим, що вмію робити, – каже співачка. – При цьому буду жорстким та справедливим тренером».

У «сонячному» Магадані
Діана Кулаченко (Арбеніна) народилася 37 років тому в білоруському місті Волжин в родині журналістів. Коли їй виповнилося три роки, батьки, в пошуках нових відчуттів, переїхали до Магадану. Там Діана й формувалася як особистість. Вона жадібно вбирала «дворову романтику», гасала по двору з хлопчаками, лазила по парканах та горищах, заробляла синці й садна. А вдома перетворювалася на гарну дівчинку з пристойної сім'ї: музика, декламація, уроки малювання…
Коли батьки розлучилися, тато повернувся додому, а у Діани з’явився новий батько. Але дівчинка його не прийняла. Вона дуже сумувала за татком, плакала, відмовлялася від їжі. Цілими днями сама – читала, ковтаючи книжки одну за одною.
«Мене навчили читати у три роки, – розповідає Діана. – У п'ять років я прочитала «Батьки і діти». Взагалі читала дуже багато: Ремарк («Три товариші», «Тіні в раю», «Чорний обеліск»), а з наших – Тургенєв. Досто­євський пішов важче, Толстого взагалі не розуміла – дуже багато води».
Поступово Діана покинула своїх товаришів – боялася звикнути і знову втратити. У школі вчилася без ентузі­-а­­зму, приділяючи увагу лише фізиці й літературі.
… А в п'ятнадцять її на повному ходу збила машина. Переломи, гематоми, страшні рани, які довелося зашивати. Лікарі попередили: якщо вона не буде дотримуватися режиму, ноги зростуться неправильно, і Діана буде кульгати.
«Понад усе на світі я мріяла залишитися кульгавою і самотньою, – згадує співачка. – Уявляла себе з паличкою, як літня Ахматова. Тоді ж почала писати вірші, потім, через багато років, вони увійшли до альбому «Перша куля».
…Після школи Діана вступила до педінституту, на факультет іноземних мов. Це була частина маминого плану – викладати російську іноземцям і вдало вийти заміж. Але Діана мріяла про інше. «Всі нормальні люди давно виїхали звідси! Тут навіть театру пристойного немає!», – скаржилася вона. Знала, чим зачепити маму, і дуже легко випросила собі поїздку до Пітера – вибрати виш, придивитися до тамтешнього культурного життя. У білих туфлях і легкій сукні Діана поїхала до Пітера.
«Гітару мені проніс на борт літака однокласник, – розповідає вона. – Інакше мама насторожилася б. А так і грошей дала, і з друзями домовилася, у яких я мала зупинитися. Вітчим теж дав грошей, щоб прикупила столичних убрань. Але одяг мене не цікавив, я вже знала, що до Петербурга їду назавжди, і хотіла, щоб цих грошей вистачило якомога надовше».
Спустившись з трапу літака в Пулковському аеропорту, Діана зайшла до вбиральні і змінила ненависну сукню на джинси й майку.
«Я готова ділитися з людьми тим, що вмію робити, – каже співачка. – При цьому буду жорстким та справедливим тренером».
Світлана
З гітарою Діана не розлучалася. Могла пограти в переході, щоб заробити на обід. Співала завжди своє, тому давали небагато. Однак, це заняття познайомило її з багатьма цікавими людьми. Якось подруга сказала: «У нас дівчина є одна – педіатр. Тексти пише чудові і співає душевно. А ще на скрипці грає. Може, послухаєш її?». «Ага, – подумала Діана, – ще я всяких співаючих педіатрів не слухала!». Проте познайомитися погодилася.
… Поки господиня в чоловічому халаті, подертих капцях і з якимось жахом на голові варила гостям каву, Діана тихо бренькала на гітарі. «А я скрипку маю», – сказала господиня і витягла з-під ліжка інструмент...
Дівчата не помітили, як пішли гості, і сім годин поспіль грали одна для одної. Через тиждень після знайомства вони стали лауреатами Другого все­російського фестивалю авторської пісні в Санкт-Петербурзі.
Все це настільки затягнуло Діану, що вона злякалася і поїхала додому. «Я боялася втратити себе, розчинитися у Світлані. Мені здавалося, що вона вже залізла в мене по самі лікті. У Магадані я думала, так не буває, люди не підходять один до одного так близько, що твоя і чужа суті стають невіддільними! ». Але серце її було там, у Пітері. А через деякий час приїхала Свєтка – втекла з власного дня народження і полетіла до Магадана за Діаною.
«Ми знову на величезній швидкості вляпалися одна в одну, – напише потім Арбеніна. – У вас бувало таке, що один подумає про щось, а інший через секунду скаже про це? А в нас було саме так, і ми могли цілодобово не розмовляти, тому що це не мало ніякого сенсу».
Дівчата залюбки поїхали б назад до Петербурга, але грошей на дорогу не було. Щоб заробити, вони дали 50 концертів у магаданському казино «Імперіал», та крупье заплатити їм відмовився. Якось, пізно ввечері повертаючись додому, дівчата зупинили таксі. Проте водій, прийнявши гітару у футлярі за гвинтівку, втік. Ось так і з’явилися «Нічні снайпери».
«Дві зірки»
Після розриву з подругою Діана нікого не підпускала до себе, зосередилася на роботі. Кілька років узагалі жила в режимі марафону… і раптом відтанула. Її повернення до життя приписали акторові й музиканту Євгену Дятлову, який співав з нею в проекті «Дві зірки».
Діана змінила своє звичайне мілітарі на сукню. Забула про лідерство і під час інтерв'ю з Максимом Галкіним частенько поступалася мікрофоном Дятлову. І, ніби визнаючи першість за ним, ховалася за його спину. «Який дует! – захоплювалися глядачі, гадаючи: «Невже це роман?!»
«Таке взаємне проникнення відомо, чим закінчується, – казала Діана. – Ми внутрішньо були готові до такого повороту подій. Однак у Дятлова вже четвертий шлюб, три сини (один прийомний) і однорічна донька Василиса». Сама Діана, за її словами, теж мала друга, нібито старшого за неї, хоча разом їх ніхто не бачив.
«На жаль, у «Двох зірках» ми були обмежені жорсткими рамками проекту, – казав Дятлов. – Діана і я маємо бажання «замутити» щось своє... Час покаже, чи буде у нашого дуету продовження, чи все це відійде у сферу спільних спогадів».
«Я довго до цього йшла»
Нічна снайперка не раз зізнавалася, що хоче стати мамою, але щільний графік роботи не давав їй такої можливості. Проте, коли Діані виповнилося 35 років, бажання мати малюка переважило всі кар'єрні плани. У лютому 2010 року Арбеніна народила двійнят – Артема й Марту. Вагітність вона приховувала довго, а чоловіка, що претендував на роль батька, поруч з нею не було, тому поява на світ Артема та Марти обростала плітками. Оскільки в житті Арбеніної немає постійного чоловіка (у 1994-му Діана вийшла заміж за пітерського музиканта Костянтина Арбеніна, але через кілька років вони розлучилися), вона вирішила цю проблему досить оригінально. Діана, котра за чутками дотримується нетрадиційної сексуальної орієнтації, зважилася на екстракорпоральне запліднення донорською спермою. Підтвердити або спростувати чутки не вдалося: Арбеніна відлетіла до Америки для запису нового альбому, де й народила двійнят.
За словами співачки, він займається бізнесом, і познайомилися вони в Америці завдяки друзям. Проте ні Діана, ні майбутній батько її дітей не справили враження одне на одного. Більш того, бізнесмен «був п'яний і нічого не пам'ятав».
Тому знадобилася друга зустріч: «Ми приїхали на гастролі, і нас вдруге познайомила подруга, яка була організатором концерту», – розповідає Арбеніна.
В результаті бізнесмен переїхав жити до неї в Росію. Але офіційно узаконити стосунки Діана поки не зважилася. «Мені зараз настільки добре, що хотілося б, щоб все залишалося так, як є», – каже вона. – Я довго до цього йшла. І коли народжуєш дітей в 35 років, розумієш, що настала пора про себе забути і віддати їм усе».
Те, що Арбеніна прекрасна мати, сумніву не підлягає. Коли на день народження їй подарували собаку, життя співачки кардинально змінилося. Вона взяла кредит у банку і переїхала за місто. «У місті цуценя здоровим не виростиш», – пояснювала вона свій вчинок.
Сама Діана довго уникала розмов на цю тему, але все ж, нарешті, зважилася розповісти, хто насправді є батьком її дітей.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую