ye-logo.v1.2

У Хмельницькому відреставрують старовинні двері

Культура 3169
Входи в музичну школу хочуть зробити автентичними
Входи в музичну школу хочуть зробити автентичними. Фото: автора

Дверям планують повернути автентичний вигляд.

В обласному центрі хочуть зайнятися реставрацією автентичних дверей, які збереглися в історичних будівлях міста. Зокрема, у планах повернути первісний вигляд дерев’яним дверям на вулиці Проскурівській, які встановлені на вході до музичної школи №1 імені Миколи Мозгового. Про це розповіли в управлінні культури і туризму Хмельницької місьої ради.

«В Івано-Франківську є цікавий проєкт, який реалізовувала одна громадська організація. Вони відреставрували там понад 30 дверей, які стали арт-об’єктами та фотозонами для містян. У нас в місті на вулиці Проскурівській і не тільки, маючи низку історичних будівель, на жаль, більшість автентичних дверей і вікон уже втрачено. Водночас в першій музичній школі вони залишилися автентичні. Їм понад сто років, але на них нашарування фарб різних десятиліть. Ми хочемо провести реставрацію існуючих дверей музичної школи, повернути їх до первозданного вигляду. У нас буде співробітництво з краєзнавцями, істориками і реставраторами», - розповів сайту «Є» начальник управління культури у туризму Артем Ромасюков.

Ще дві пари дверей у цій будівлі хочуть відтворити за зразком автентичних, старі знімки яких збереглися. Зараз на їх місцях встановлені металопластикові.

«Хотілося б зробити це як найшвидше, а будемо відштовхуватися від наявного ресурсу. У 2021 році ми вивчимо вартість робіт і при уточненні міського бюджету вийдемо з цією пропозицією», - додав Артем Євгенович.

Читайте також:  Хмельничанин створив унікальний музей вибухівки (ФОТО)

 Цим дверям понад сотню років.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую