ye-logo.v1.2

Метрові витинанки та автентичні костюми: хмельницькі театрали підготували прем’єру за твором Старицького

Культура 1670
Хмельничан запрошують до театру на прем
Хмельничан запрошують до театру на прем'єру. Фото: з архіву редакції

Покажуть виставу найближчих вихідних.

Колектив Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру імені Михайла Старицького підготував для глядачів чергову виставу. Приурочили її до 180-річчя від дня народження відомого драматурга Михайла Старицького, яке відзначали торік. Хоча виставу планували показати глядачам значно раніше, однак тому завадили карантинні обмеження.

«Цієї неділі, 6 червня, покажемо виставу «Ой не ходи, Грицю, та й на вечорниці». У грудні  відзначали 180-річчя від дня народження Михайла Старицького, видатного українського драматурга, прозаїка, поета, фундатора українського театру, чиє ім'я носить наш театр. Ми почали шукати його п’єсу, яку могли б поставити і я запропонував саме цю», - зазначив головний режисер театру Дмитро Гусаков.

За його словами, у постановці підіймається вічна тема любові, стосунків між чоловіком та жінкою. П'єса показує необхідність довіри у парі, слухати і чути одне одного, аби це не призвело до трагедії, яка сталася у творі Михайла Старицького.

«Якщо говорити про режисерські та художні бачення, то у нас були використані  сценографічні елементи, зокрема подільської витинанки. На сцені будуть 3-4 метрові витинанки у вигляді будинку, квітки, млина. За схожою схемою підійшли до костюмів. Взяли шаровари, вишиванки, стилізований український одяг. Хочемо показати, наскільки українське може бути гарним і крутим. Працювали також і з текстом, аби вдихнути в рядки, яким понад 100 років, елементи сучасного бачення», - зазначив режисер.

Головні ролі у виставі грають Роман Падура (Гриць), Юля Качур (Маруся), Володимир Воляник (Хома).

Почали працювати над виставою на початку року. Вперше її закритий показ відбувся 27 березня, у День театру. Тоді ж хмельницькі театрали хотіли провести форум, присвячений творчості Михайла Старицького. Однак, через карантинні обмеження захід перенесли аж на 6 червня, тоді і відбуватиметься прем’єрний показ вистави «Ой не ходи, Грицю, та й на вечорниці». Форум відбудеться у першій половині дня, а глядачів запрошують на перегляд вистави о 18.00. Квитки можна придбати у касі театру.

Читайте також: У Хмельницькому презентували виставку світлин з особистого архіву Віталія Марківа

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую