ye-logo.v1.2

Молоді українські гурти й пісні мовою жестів: другий день на Respublica FEST 2021

Культура 1746
Вхід на другий день фестивалю зробили безоплатним, щоб привернути увагу до молодих гуртів
Вхід на другий день фестивалю зробили безоплатним, щоб привернути увагу до молодих гуртів. Фото: автора

Хедлайнером другого дня фестивалю став гурт «Жадан і собаки».

У Кам’янці-Подільському триває одинадцятий фестиваль Respublica FEST. Його другий день, який припав на 28 серпня, організатори присвятили молодій українській музиці. Вони провели конкурс і відібрали 30 гуртів, які змогли презентувати свою музику. З цієї нагоди вхід на фестиваль для відвідувачів був безоплатним.

Власне на другий день Respublica FEST 2021 усі п’ять сцен були перетворені на майданчики для шоукейсу. Тобто організатори фестивалю вирішили зробити його другий день безоплатним, щоб привернути увагу більшої кількості людей до 30-и молодих, але талановитих гуртів. Також вони розширили потенційну авдиторію завдяки прямій трансляції частини виступів у світ фестивалю, торік створений у грі «Minecraft». Надалі відзняте відео буде розміщене у вільному доступі на ютуб-каналі Respublica FEST. Зокрема, вчора на сцени вийшли гурти «RASSVET», «HECKHARTS», «KBITKIC», «ZVIROBOI», «MUST HAVE».

«Ми вперше побували на цьому фестивалі як учасники. Я був тут у 2012 році як слухач і був вражений розмахом. А сьогодні виступали на сцені й це дуже приємно», — поділився соліст київського гурту «RASSVET» Андрій Сотніков.

Однак знайшлося місце й більш іменитим виконавцям. Наприклад, хедлайнером другого дня став гурт «Жадан і собаки».

«Respublica FEST — це старожил серед фестивалів. До цього списку можна додати Zaxidfest, Файне місто, Бандерштат, — розповідає незмінний ведучий фестивалю Мяч Дредбол. — Я проводив Respublica FEST з першого до одинадцятого фестивалю й жодного не пропускав, хоча фортеця є непростим місцем для проведення таких заходів. Простір обмежений її кам’яними стінами й організатори повинні враховувати найменші дрібниці при побудові сцен і гримерок. Тому особисто я є фанатом фестивалю Respublica FEST, який у позаторік проходив у Хмельницькому».

Проте постійні відвідувачі фестивалю розповідають, що залишаються вірними йому саме через оригінальне місце проведення — кам’янець-подільську фортецю.

«Люблю Кам’янець-Подільський. Прикольний, душевний фестиваль і класна локація. Це мій третій фестиваль Respublica FEST. Хочеться підтримувати проєкт, щоб він був таким же масштабним як і в минулому», — зазначила Марія, яка є незмінною фанаткою цього фестивалю.

Також на Respublica FEST цього року особливу увагу присвятили доступності та інклюзивному мистецтву. Для інклюзивних гуртів і глядачів підготували майданчики для жестових перекладачів, спеціалізовані біотуалети, а на головній сцені фестивалю здійснювався переклад пісень мовою жестів.

До речі, сьогодні, 29 серпня, відбудеться третій, завершальний день фестивалю. Зокрема, заплановані виступи гуртів «Один в каное», «БАБАЙ», «DENOI DASH», «Farinhate», «ХЗВ», «Курган і Агрегат. А хедлайнером має стати «Скрябін».

Читайте також: Перший Хмельницький кінофестиваль: фільми транслюватимуть у чотирьох містах області

Автор Саша КОВАЛИК

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую