ye-logo.v1.2

Закулісний «МастерШеф»

Культура 6920

Схоже, з теми пісень і танців глядацький інтерес на телебаченні переключився на кухню. Восени на СТБ вийде нове кулінарне шоу «МастерШеф».


20 кухарів-аматорів змагатимуться біля плити за головний приз – 500 000 гривень – і можливість навчатися у Міжнародній академії кулінарного мистецтва в Парижі Le Cordon Bleu.
Хмельничани як вправні кухарі теж не залишилися осторонь «смачного» змагання. Дізнавшись з рекламних роликів, що телеканал проводить кастинг, майже два десятки кухарів-аматорів з Хмельницького подалися підкоряти столицю. Загалом же, з усієї України подали заявки більше 5 тисяч осіб. Після попередніх кастингів журі обрало сотню найкращих. До її числа увійшла і наша землячка Світлана Могільнікова. «На кастингу я готувала італійський десерт «Панакота», – розповідає Світлана, – а вже на телевізійний відбір приїхала з іншою стравою: печінкою «Туркен» у карамельно-яблучному соусі. Я готувалася і хотіла, щоб страва мала свою, оригінальну історію, тому й назвала звичайну індичу печінку так, як колись звали усю домашню птицю».
Перед телевізійними зйомками, як розповідає Світлана, усіх учасників повезли до супермаркету, щоб кожен купив те, що йому потрібно для приготування конкурсної страви. На сам процес приготування виділили не годину, як обіцяли до початку, а всього сорок хвилин. Телевізійна зйомка тривала протягом усього дня, і Світлана приступила до своєї страви майже о восьмій вечора, коли ні сили, ні бажання щось робити вже не було. «Важко готувати страву під прицілами телекамер, і ще й коментувати весь процес, тим більше людям, які не мають відношення до телебачення, але я все встигла». Дочекавшись черги, хмельничанка представила свою страву членам журі. Витвори кулінарного мистецтва усіх учасників дегустували шеф-повар одного з кращих канадських ресторанів Ектор Хіменес Браво, відомий український ресторатор Микола Тищенко, мінський ресторатор Вадим Прокоф’єв і телеведуча Анфіса Чехова. «Мою страву судді сприйняли по-різному, – розповідає Світлана. – Анфіса Чехова, якій я, до речі, презентувала зроблений власними руками букет із цукерок «Рафаелло», одразу віддала свій голос за мене. Їй дуже сподобалася страва. Ектор Хіменес Браво відмітив, що не кожному кухарю вдається досягти ідеальної консистенції у приготуванні соусів, а в мене це вийшло. Вадим Прокоф’єв сказав, що моя страва «доросла», і лише Микола Тищенко розкритикував. Він дорікнув, що я повністю просякнута провінцією, і що він би на моєму місці зробив усе по-іншому». До півсотні кращих кухарів, які й будуть змагатися за головний приз, Світлана не потрапила, але сподівається, що у телевізійній версії кастингу її все ж таки можна буде побачити. За її словами, на проекті жоден учасник до неї не готував страви з печінки, і лише вона презентувала подарунок суддям. «Якщо чесно, то я не розумію логіки, якою керувалося журі, – обурюється Світлана – адже більшість учасників, які пройшли далі, до півсотні кращих, готували прості страви, і нічим оригінальним не відрізнялися. Одна учасниця, яка готувала звичайне картопляне пюре і назвала його «Колодязь мрій», після шоу сама здивувалася, що її обрали для продовження, адже страва не вдалася, і готувала вона довше, ніж інші учасники. Але… шоу є шоу, і я рада, що взяла участь у ньому». Те, що програма для неї закінчилося раніше, ніж хотілося, не стане причиною відмовитися від участі у інших. На питання, чи планує вона розвивати своє захоплення і перейти до розряду професіоналів, Світлана відповідає, що вдосконалює свою майстерність вдома, задовольняючи кулінарні забаганки чоловіка і двох дітей, а ще – чекає пропозицій від ресторанів. Від участі у шоу Світлана отримала безцінний досвід і свою маленьку перемогу: «Для мене більш цінною була можливість віднайти у собі сили і зробити перший крок. Адже без нього неможливо ні перемогти, ні програти. Заїжджену фразу, що головне не перемога, а участь, багато хто не розуміє. Для мене ж вона близька, бо я перемогла не когось, а себе саму».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую