ye-logo.v1.2

Авангард на Проскурівській: що означають змонтовані інсталяції до Дня міста

Культура 4275
Твори Антона Логова у Хмельницькому виставляють вдруге
Твори Антона Логова у Хмельницькому виставляють вдруге. Фото: автора

Автор скульптур розповів, який сенс несуть його роботи.

Вчора у центрі Хмельницького з’явилися незвичні скульптури. Арт-об’єкти встановили з нагоди 590-ої річниці Дня міста, який цьогоріч відзначають впродовж 24-26 вересня.

Автором інсталяцій став київський митець Антон Логов. Його роботи хмельничани бачать вже не вперше. Два роки тому, теж до Дня міста, інсталяція киянина з трьох окремих фігур - «А», «О», «Т» прикрашала центральну вулицю міста та сквер Шевченка. Тепер дві його яскраві скульптури розташовані на початку Проскурівської.

Про те, що символізують його роботи, художник розповів сайту «Є».

Скульптура жовтого кольору має назву «Перемога над сонцем». Раніше її презентували в Києві в одному з виставкових просторів, і саме з цим твором митця покликали в Хмельницький.

Фігури розташовані на початку вулиці Проскурівської.

«У столиці вона виставлялася на терасі на даху. Там було інше сприйняття, але у цьому вуличному просторі вона влучно сідає. Робота складається з двох частин: геометричні форми – це архітектурний світ міста, а пластичні форми – світ природи. На обидві сторони світить сонце, - пояснює автор. - Зараз є проблема – агресивна забудова міст, від якої потерпає природа. А задум моєї інсталяції в тому, що природа і урбанізм можуть гармонійно співіснувати».

Водночас з практичного боку, ця скульптура є аркою, через яку можна проходити. А ще є стілець, де можна присісти. Діти одразу ж вподобали незвичний арт-об’єкт і вже використовують його як лабіринт для ігор.

Інсталяція «Перемога над сонцем».

Інша встановлена фігура поруч меншого розміру. Вона створена із дзеркальних пластикових матеріалів і дерев’яних рейок. Нижня частина композиції пофарбована в червоний колір, верхня – в білий.

«Концепція така – це віддзеркалення простору міста та його історії. Ці дзеркала направлені в різні сторони. Тому різні сторони життя міста відображаються в них. Верхня частина легка, біла, повітряна, а червоний колір знизу – це енергія землі. Можна його сприймати як вогнище, яке підігріває історію. Або це просто місто восени підігрівається теплом», – говорить Антон Логов.

Ця фігура має назву «Віддзеркалення».

Дзеркальні матеріали виготовлені з пластику і не б'ються.

Як зазначили в управлінні культури і туризму, встановлені інсталяції пробудуть на Проскурівській орієнтовно ще тиждень після святкування Дня міста.

Додамо, з нагоди свята у Хмельницькому урочисті заходи триватимуть протягом трьох днів. Вже сьогодні відбудеться відкриття кількох мистецьких виставок, туристично-інформаційного центру, біля кінотеатру Шевченка виступить скрипаль Олександр Божик. Найбільш насичена програма буде у суботу. Протягом всього дня на Проскурівській триватимуть різноманітні культурні і розважальні події. Перформанси, показові виступи, циркове шоу, фотозони, ярмарки, фудкорт та ще чимало іншого готують для хмельничан. Увечері запланували масштабне шоу дронів. У неділю святкування продовжаться. На містян очікують виступи, різноманітні змагання, концерти, кавовий фестиваль, вогняне шоу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую