ye-logo.v1.2

Військових запрошують на перший бал Героїв у Хмельницькому

Культура 2394
Бал відбудеться 11 грудня в обласній філармонії у Хмельницькому
Бал відбудеться 11 грудня в обласній філармонії у Хмельницькому. Фото: автора

Світську подію присвячують дружинам, матерям військових і волонтеркам, які підтримують українських бійців.

У Хмельницькому вперше відбудеться бал Героїв. Подію вирішили присвятити жінкам – дружинам, нареченим, матерям військових, які чекали з війни своїх рідних, допомагали їм повернутися до життя після важких поранень та подолати посттравматичний синдром. А ще це можливість подякувати волонтеркам та дівчатам-військовослужбовцям, які боронять Україну.

Організовує бал волонтерка Олена Ярошенко разом з хмельницькою «Мистецькою сотнею «Гайдамаки». Жінка є дружиною офіцера, недавно переїхала з Запоріжжя в Хмельницький. У рідному місті вона двічі організовувала бал для військових. Останній відбувся там лише минулого тижня, але нині Олена активно займається організацією події в Хмельницькому. Говорить: жінки, в життя яких увірвалася війна, стають надійним тилом для своїх чоловіків, але їм також треба якось піднімати дух.

«Ми завжди дякуємо чоловікам, але забуваємо про жінок, які їх підтримують. Таким чином хочемо подякувати матерям, які виходжували синів після поранень; дружинам, які зуміли зберегли свої родини; дівчатам, які стали волонтерами на війні, і які пішли служити. Це буде, у першу чергу, жіночий бал, - розповідає Олена Ярошенко. - Це привід святково одягтися і відчути себе гарною пані, ще й поруч зі своїм захисником. А бійці, які прийдуть, матимуть змогу поспілкуватися зі своїми побратимами».

Організатори сподіваються, що бал у Хмельницькому стане традиційним.

Як і годиться, на балу буде дрес-код: для чоловіків – військова форма, для жінок – вечірні сукні. Під час події хореографи проведуть учасникам світського заходу танцювальний майстер-клас. Організатори сподіваються, що такий формат сподобається хмельничанам, і бал стане у Хмельницькому щорічним. Близько сотні запрошень вони розіслали родинам військослужбовців, але на подію запрошують прийти всіх охочих військових разом зі своїми супутницями.

«Звертаємося до всіх військових, їхніх мам, дружин, волонтерів – завітайте до нас на бал. Відчуйте цю атмосферу, розслабтеся, відпочиньте, насолодіться спілкуванням один з одним», - закликає волонтерка «Мистецької сотні» Марина Українець.

На балу проведуть церемонію нагородження матерів і дружин військових, волонтерок, жінок-військовослужбовців, яким вручать спеціальні кулони в семи номінаціях. Також на балу буде благодійний ярмарок та аукціон, на якому виставлятимуть роботи хмельницьких митців. Як розповідають організатори, збиратимуть гроші на лікування дворічної Софії Коваль з Хмельницького, в якої діагностували спінальну м’язову атрофію.

«Спільними зусиллями допоможемо зібрати гроші для Софійки. Адже в сім’ї Ковалів теж є захисники України. Її двоюрідний дідусь поїхав волонтером на один день в зону АТО, і залишився там захищати батьківщину на два роки в підрозділі «Санта» Правого Сектору», - додає Марина Українець.

Бал Героїв відбудеться у суботу, 11 грудня, в органній залі обласної філармонії. Початок події о 16-ій годині. Запрошують долучитися усі військові родини.

Читайте також: Позивний «Мама». Історія української захисниці, яка пройшла війну

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую