ye-logo.v1.2

З'явилось прем'єрне відео документального проєкту «Війна змінила», зняте у театрі Старицького

Культура 2127

Проєкт розповідає про те, як війна вплинула на долі творчих людей.

У театрі імені М.Старицького створили відео на «Марш нової армії» в рамках документального проєкту «Війна змінила». Його основою став гімн ОУН «Зродились ми великої години». Виконали марш музиканти і вокалісти оркестру театру.

«Марш, який може підняти бойовий дух на усіх фронтах нашої України, звучить особливо хвилююче, коли ми знаємо, що слова його стали пророчими для наших працівників, які зараз опинились на передовій!» — йдеться в описі до відео.

Працівники театру Старицького з початком повномасштабного вторгнення російської федерації активно долучились до волонтерського руху. Серед них є й такі, хто замість сцени тепер зі зброєю в руках боронить рідну землю.

Як пояснила керівниця літературно-драматургічної частини театру Марина Бортник-Гулевата, проєкт «Війна змінила» Ініціювала київська режисерка Анна Мотика, яка родом із Хмельницького. Він розповідає про те, як війна вплинула на долі творчих людей.

«У перший тиждень війни до нас приїхала крута команда митців з Києва. Війна змусила їх залишити рідні домівки. І тут вони почали зйомки документального проєкту «Війна змінила» про творчих людей, у яких тепер інші обов'язки, які зараз максимально допомагають нашій країні і підтримують дух України та Збройних сил. Вийшло досить сильно», — зазначила Марина Бортник-Гулевата.

Проєкт стартував у рамках Хмельницького, але ним організатори хочуть залучити творчих людей в інших куточках України. Перші відео на 2-3 хвилини з’являться в інтернеті та на телебаченні. Для кожного ролика роблять переклад, аби його побачили люди за кордоном.

Нагадаємо, що у театрі Старицького збирають кошти на підтримку ЗСУ. Наразі триває збір на автомобіль для наших захисників. Номер картки: 4149499396681726 (Марина Бортник-Гулевата).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую