ye-logo.v1.2

Безкоштовні вистави в театрі Старицького – афіша подій цього тижня

Культура 3505
Глядачам, які хочуть зайняти місця в залі, рекомендують прийти раніше
Глядачам, які хочуть зайняти місця в залі, рекомендують прийти раніше. Фото: ілюстративне з архіву

Під час театральних виступів збирають гроші на підтримку українських захисників.

У Хмельницькому тривають благодійні покази вистав для хмельничан та гостей міста. У театрі Старицького запланували ще три безкоштовні вистави і патріотичний концерт.

Як писав сайт Є раніше, на минулих вихідних в театрі був аншлаг. Зал повністю заповнили глядачі, а завдяки пожертвам у благодійні скриньки за два дні вдалося зібрати понад 110 тисяч гривень для ЗСУ.

«Ми вперше за останній період з таким зіштовхнулися. Дуже багато людей було. Довелося їм відмовляти, бо місць в театрі більше не було. Вони ж казали, що на додаткових стільчиках посидять. Кажемо: «Вже й стільчиків немає». А вони: «Ми все рівно підемо. Будемо дві години стояти, але хочемо подивитися виставу», - розповідає керівниця літературно-драматургічної частини театру Марина Бортник-Гулевата. – Крім терапії мистецтвом, люди хочуть приєднатися і до допомоги нашим військовим. Ніхто не проходив повз нашу благодійну скриньку, щоб щось туди не опустити».

Вже незабаром у театрі Старицького відбудуться чергові благодійні покази. Цієї п’ятниці, 15 квітня, пройде концерт патріотичних пісень «Ой, у лузі червона калина». Перед публікою виступить оркестр театру разом з вокалістами. Музиканти виконають відомі українські пісні, щоб підтримати дух українського народу. Початок о 17-ій годині.

У суботу, 16 квітня, о 16:00 запланована драма Старицького «Ой не ходи, Грицю, та й на вечорниці». У виставі йдеться про жагуче кохання, яке межує з трагічними наслідками

У неділю, 17 квітня, о 12:00 в театрі покажуть виставу для дітей «По щучому велінню». Музична казка Михайла Кропивницького сподобається не лише дітям, але й їхнім батькам. Кумедні випадки, що стаються з героями, змусять усіх сміятись, а чари, які відбуваються на сцені, допомагають повірити у диво.

Того ж дня о 16:00 на сцені театру відбудеться показ відомої української драми Франка - «Украдене щастя». Це драма взаємовідносин між героями, що волею долі загнані у любовний трикутник. І лише жінці належить зробити вибір – повернути вкрадене щастя, чи далі жити для інших.

Вхід на вистави вільний, але вітається будь-який внесок до благодійних скриньок, які розміщуються в театрі. Усі зібрані кошти будуть направлені на потреби Збройних сил України.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую