ye-logo.v1.2

Океан Ельзи, Пономарьов, Alyona Alyona і не тільки: топ українських патріотичних пісень за тиждень

Культура 3669
Українські виконавці створюють нові пісні, головною темою яких є війна та виклики сьогодення
Українські виконавці створюють нові пісні, головною темою яких є війна та виклики сьогодення. Фото: Вікторії Квітки, з фейсбук сторінки Святослава Вакарчука

Українські виконавці продовжують творити в умовах війни.

Майже щодня українські виконавці створюють нові пісні, головною темою яких є війна і ті виклики, перед якими постала країна та її мешканці.

Сайт "Є" зробив чергову підбірку трендових кліпів українських виконавців та не тільки, які з’явилися на Youtube протягом останнього тижня.

Першу сходинку в трендах займає пісня "Україна переможе". Це спільна робота українських виконавців, серед яких Олександр Пономарьов, Михайло Хома , Тарас Тополя , Євген Кошовий, Юрій Ткач, Петро Чорний.

За тиждень пісня про українських військових та їх супротив окупанту зібрала понад 4 мільйони переглядів.

Гурт "Океан Ельзи" презентував пісню, присвячену подвигу захисників Маріуполя, які вже майже 2 місяці героїчно боронять місто. Композицію "Місто Марії" музиканти на чолі зі Святославом Вакарчуком записали на репетиції 21-го квітня, а презентували вже наступного дня. Як відомо, з початку війни фронтмен гурту Святослав Вакарчук їздить Україною й всіляко підтримує військових, волонтерів та звичайних людей.

Зараз кліп займає 7 місце на вкладці трендів. За два дні він зібрав понад 1 мільйон переглядів.

Українська реп-співачка Alyona Alyona разом з Jerry Heil випустила пісню “Рідні мої”. Вона набрала майже 500 тисяч переглядів за кілька днів.

"Найтепліші спогади в більшості людей України протягом життя - це теплі сімейні збори на Великдень. Можливість вирватися від справ, побачити найрідніших, провідати далеких родичів, прийняти участь у створенні крашанок чи писанок, скуштувати маминих чи бабусиних страв родом із дитинства, об'єднатися у продовженні національних та сімейних традицій...

Цей рік в корінь змінив нас, змінив усе навколо. Багато сімей вже не об'єднаються, багато дідусів вже не тішитимуть онуків, в багатьох печах вже не пектимуть пасхи. Ми змінили свої цінності, змінили відношення до багатьох речей. Але незмінно будемо нести крізь роки традиції своєї нації та своїх сімей. Щоби пам'ять про них була вічною.

Цей трек про біль, про тугу, про спогади і про сімейне тепло. І про те, що саме нас всіх об'єднує, де б ми не були”, - прокоментувала нову пісню виконавиця.

Тиждень тому співачка вирішила залишити Україну. Причини вона розповіла у своєму інстаграмі. За словами співачки, це було складне для неї рішення. На її думку, в Європі вона приноситиме більше користі українцям і збиратиме більше грошей для них.

10 місце у трендах зайняла Анна Тринчер з піснею“Не залишай Lyrics”. За словами співачки, пісня присвячується кожній дівчині, кожній жінці, яку війна розділила з ії коханим.

“Коли неможливо не плакати через страх більше ніколи не побачитись… більше ніколи не обійнятись”, - йдеться в описі пісні.

Також до трендів потрапив кліп репера з Полтави Артема Лоіка. Його трек “Не червона рута” спільний з вокалісткою Абіє про супротив українців російським окупантами.

Репер пройшовся по російських коміках, які ганебно мовчать та підтримав наші Збройні Сили і увесь народ України.

Співак Віталій Козловський у своєму відео на пісню “Інша весна” показав хроніку воєнної столиці. За кілька днів відео зібрало близько півмільйона переглядів.

“Це повстанська пісня, її автори Йосип Струцюк та Вадим Гаркавий. Вона була написана у 1985 році і має дуже цікаву історію. Автори надихнулися на її написання після перегляду світлин з Волині 40-50х років. Там тоді точилися кровопролитні бої, а на світлинах поряд з мужніми вояками української повстанської армії - привітні та вродливі дівочі обличчя. Вони не пошкодували своєї молодості та життя, щоб боротися за вільну Україну. І сьогодні рядки цієї пісні - у саме серце.

Наші прекрасні люди, які планували жити, будувати, працювати, створювати сім’ї, народжувати дітей, мужньо стали на захист нашої України від кривавого окупанта”, - каже співак.

Минулого тижня гурт “Жадан і собаки” перевипустили свою пісню “Країна”.

“Ми написали цю пісню багато років тому, в іншому житті, в іншій країні. Нині вона, як нам видається, звучить цілком інакше. Тож ми вирішили її переписати й присвятити всім тим, хто робить сьогодні вибір на користь нашої країни. Разом переможемо!”, - йдеться у описі пісні.

Нагадаємо, що гурт “Жадан і собаки” - це проєкт харківського письменника та співака Сергія Жадана.

Електронний проєкт “Probass Hardi”, який став відомий завдяки хіту “Доброго вечора, ми з України”, випустив новий трек - “Настане день”.

“Ми знаємо, що настане день, закінчиться війна”, - йдеться в описі відео.

Співачка, учасниця телепроекту Голос Країни-7 НІжНА презентувала тематичну баладу про події, які зараз відбуваються у нашій державі – «На своїй землі». Це не просто пісня про війну, це твір, який розкриває емоції української жінки-матері, повідомила прес-служба співачки. Запис музикантів проводився дистанційно з різних куточків України.

І наостанок, нагадаємо, що тиждень тому хмельницька телеведуча та співачка Леся Нікітюк випустила нову пісню, в якій цього разу заспівала про російський крейсер «Москва». Телеведуча потролила екіпаж затонулого судна, згадавши легендарну фразу прикордонників з острова Зміїний.

В основу нової композиції лягла пісня «Залишайся, хлопче, з нами» з мультика «У синьому морі, у білій піні». За тиждень пісня зібрала понад 200 тисяч переглядів.

Нагадаємо, раніше сайт "Є” робив підбірку про музичні хіти, які заспівали українські зірки два тижні тому.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую