ye-logo.v1.2

Alyona Alyona, Jerry Heil, Ela, Alina Pash, Дядя Жора, Kate Soul: підбірка нових українських пісень за тиждень

Культура 3345
Нова підбірка української музики
Нова підбірка української музики. Фото: inlviv.in.ua

Нові пісні випускали й відомі хмельниччани

Цей тиждень був багатий на різноманітну нову музику. Відразу п’ять нових кліпів увійшли до топ-10 музичних трендів у Youtube в Україні.

Alyona Alyona та Jerry Heil випустили пісню KUPALA, яка присвячена традиційному святу Івана Купала. У композиції взяла участь німецька співачка з українським корінням Ela. — вона заспівала українською та німецькою мовами.

За словами Jerry Heil, вперше в історії української музики німецька артистка виконує українську народну пісню німецькою мовою.

Пісня вже займає першу сходинку серед музичних трендів у Youtube в Україні. За три дні трек зібрав майже мільйон переглядів.

У кліпі на пісню використали кадри з фільму «Вечір на Івана Купала», який було знято на кіностудії імені Довженка ще 50 років тому.

«Вечір на Івана Купала» - художній фільм Юрія Іллєнка, який було знято 1968 року. Він містить варіації на тему оповідання Миколи Гоголя та українських народних казок.

“І відтепер кожна робота, яку ми створимо, нестиме в світ ідею геніальності української культури й музики зокрема. Неповторності її звучання. І цінності для світової індустрії. Ми вже це робимо! І фіт з Ela, німецькою співачкою, що заспівала українську пісню німецькою мовою — феєричний початок”, - написала Jerry Heil в описі під відео.

На четвертому місці в трендах Youtube Артем Пивоваров, який продовжує свій культурний проєкт “Твої вірші, мої ноти". В рамках проєкту співак пише пісні на вірші відомих українських поетів.

“Ой на Горі” - перша народна пісня, що отримала нову інтерпретацію в проекті “Твої Вірші, Мої Ноти”. Після “переродження” змінився навіть посил: оригінальна версія пронизана журбою і несе сумну енергетику, нова ж - сповнена світла та надії. Аналізуючи текст, можна провести паралель із тим, що відбуваєтся в нашій країні зараз. Український народ - голуби миру, що зазнали атаки від сокола, який вирішив зруйнувати їхнє життя”, - йдеться в описі пісні.


"Цього разу я відійшов від творчості окремих представників літератури і взяв за основу текст, автором якого є народ. Робота змальовує спільну для більшості сучасних українців картину. Дійсність, в якій мільйони сімей були змушені розлучитися та відчути біль втрати. У цей час кожен з нас проходить “трансформацію”. Поняття “сім‘ї” стає більш обширним та духовним, адже це не лише про кровні узи. Сім'я - це й ті люди, що мають спільні цінності, мрію та мету і об‘єднуються задля ії досягнення", - розповів співак.

Кліп на пісню вже зібрав понад 370 тисяч переглядів.

На шостому місці вкладі у тренді опинилася нова робота проєкту Мюсли UA. Саме цей проект зробив трек “VOVA їBash їх Blyad'”, який став одним з найпопулярніших в Україні з початку повномасштабного вторгнення. Нова робота отримала назву “Добрий День Everybody”.

“Цей трек - це прояв поваги команди МюсліUA найпозитивнішому політику світу та найбільшому другу всього українського народу Борису Джонсону... або, як його називають в Україні, Борису Джонсонюку! Пане Борис, ви легенда. Рвете русню на британський прапор! Ми вдячні Вам за відкритість та Вашу допомогу у боротьбі з головним ворогом нашої країни. Ukraine love you and поважає very much! Цей трек - це фіт із українським блогером, коміком з Гуцульщини Василем Харизмою”, - йдеться в описы під кліпом.

Нагадаємо, що цього тижня Боріс Джонсон повідомив, що піде у відставку з поста прем’єр-міністра Великобританії.

Кліп вже зібрав майже півмільйона переглядів. Також цей трек вже займає третє місце у рейтингу додатку Shazam.

Цього тижня дуже багато нових пісень відразу опинилися у музичних трендах. Ще один кліп з топ-10 - це пісня “Як ти там живеш” від співачки MamaRika.

“У кожного з нас є хоча б одна особиста історія, яка так і не закінчилася хеппі-ендом… Коли серце розбите, надії невиправдані і ти вимушено починаєш життя заново. Але справжні емоції ніколи не проходять і при першій нагоді рука тягнеться написати «Як ти там живеш без мене?»

Ця пісня була написана ще задовго до 24 лютого, але в наші дні набула зовсім іншого змісту. Кожен українець знайде в ній свій біль, адже мільйони з нас зараз далеко від найдорожчих та відірвані від звичного життя”, - йдеться в описі під кліпом. який вже зібрав понад 200 тисяч переглядів.

Нова композиція гурту Kozak System під назвою “Мольфар” також потрапила у десятку музичних трендів. Гурт присвятив пісню тим, хто з 2014-го року захищає Україну від російського вторгнення ціною власного життя.

"Мольфар" з'явився за один день. Раптом. Не спитавши навіть мене – чи хочу я цього тягаря? Напередодні був особливий візит KOZAK SYSTEM до фронту. Ми знімали кліп до нашої спільної пісні «Подай зброю». Зйомка відбувалася просто на передовій. Напередодні козаки дали польовий концерт для хлопців та дівчат. Того ж вечора, наступного ранку і в процесі зйомок на мене сипалися десятки запитань. Козаки завжди приймали близько до серця і війну за свободу, і долю тих, хто воює за Україну. Але після такого щільного спілкування їм захотілося вникнути, відчути і зрозуміти набагато більше. Ми говорили про те, наскільки наше суспільство цінує ризик та жертву своїх воїнів. Говорили про пам'ять. Про щирість. Про співчуття. Багато про що.

Вранці я відвіз їх до Краматорська і посадив на поїзд до Києва. І на зворотному шляху до Попасної у мене почали виникати музика та слова Мольфара.

Мольфар прийшов одразу. Цілісним чином, ідеєю та формою. Мабуть, вплинули наші розмови напередодні. Мольфар – це наша совість, пам'ять, щира скорбота та розуміння сенсу війни за свою країну та Свободу. Це все - про тих хто сплачує максимальну ціну за спільне благо. І містична здатність до самопожертви. Жертвуй собою – щоб дати жити іншим. Саме такі люди боронять Україну”, - розповів автор пісні Гліб Бабіч.

Кременчуцький електронний проєкт “Probass Hardi”, який став відомий завдяки хіту “Доброго вечора, ми з України”, створив новий трек під назвою “Говорить Київ”.

“Київ - непокірна столиця України, «Говорить Київ» і говорить на весь світ! Коли говорить він, орки будуть мовчати. Багато хто вимушено покинув місто під час війни, хтось вже повернувся і відчув це неймовірне почуття повернення додому, а хтось, ще чекає, поки стане безпечно і дуже сумує за улюбленим містом. Після перемоги ми всі точно знову зустрінемось вдома тому що «Київ - то є Вдома, Навіть якщо вдома не Київ», щоб будувати нову Україну! Але зараз ми хочемо підтримати нашу європейська столицю, щоб наш етнічний код чув весь світ”, - відмічають автори пісні.

Відомий комік з Хмельницького дядя Жора (справжнє ім’я - Вадим Мичковський) цього тижня випустив кліп на нову пісню “Красива”.

За словами коміка, в ЗСУ служать 57 тисяч жінок.

“Красива” – це пісня в веселому поп-стилі (гопця-дриця) присвячена всім військовим дівчатам ЗСУ та всім українкам. Їх 57 тисяч таких красивих і чорнобрових. І деякі з них прийняли участь в цьому музичному відео, там немає жодного актора, є тільки справжні, сміливі та неймовірно красиві українки! Правда ж, що «такі красотки є тільки в Україні”, - написав артист у дописі під піснею.

Скандальна фіналістка українського відбору до Євробачення-2022 Alina Pash випустила перший сольний реліз з початку повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну. Англо-українську пісню "Heaven" Alina Pash написала після бомбардування пологового будинку в Маріуполі.

До мене прийшла думка, що ось, народилося дитя, і воно кілька хвилин як відчуло, що таке "Мама", що таке "життя". А російська ракета одразу все це відібрала… Це не вкладається в голові, все одно не сприймаєш ти цю реальність, це дуже боляче. Тому записала цю пісню, спробувала передати ці почуття, – розповіла "Сьогодні" Аліна.

“Те, про що страшно говорити, але мовчати – ще страшніше. Станом на ранок 1 липня 2022 року більше ніж 989 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. 345 з них – загинули. Це велике горе та нестерпний біль, які Ми, українці, маємо трансформувати в силу та світло заради майбутнього нашої країни та наших дітей”, - йдеться під описом кліпу.

Другий тиждень поспіль до підбірки потрапляє робота, до якої долучився саундпродюсер IKSIY (Андрій Ігнатченко).

Якщо минулого тижня від представив спільний трек з дуетом SESTRA та реп-гуртом BITZ «У Мирному Києві», то цього тижня вийшла його спільна пісня з Віталієм Козловським, яка має назву “Перемога”.

«Я довго не хотів нічого випускати. Щойно налаштуюсь - знову страшні новини, знову прильоти, жертви. Була повна апатія до всього, не кажучи вже про пісні. Але зрештою подумав: мета рашистів і є в тому, щоб нас залякати, позбавити мотивації, щоб ми зневірились і морально здались. І ми цього не маємо допустити! Не можна падати духом, коли наші військові з посмішкою кажуть: “Все буде добре! Переможемо і повернемось!” Не можна мовчати і не співати, коли бачиш, як наші земляки, які пережили стільки втрат і горя - під ці пісні виходять до тебе танцювати!”, - розповів Віталій Козловський.

До відео “Перемога” увійшли фрагменти, відзняті на полігонах, у бомбосховищах та метро, під час виступів артиста для військових, медиків, рятувальників, переселенців.

Хмельницька співачка Kate Soul (Катерина Коваленко), яка цього тижня провела свій перший сольний концерт, також презентувала нову пісню “Серце героя”.

«Серце героя» - це про хоробрість наших воїнів і про вдячність від всіх тих, хто в тилу. Вдячність за кожен прожитий день. Такі почуття і такий меседж вкладено у цю пісню.

“Пісня була написана після перегляду інтерв‘ю жінки, яка бігла від обстрілів з Ірпеня, вона сказала таку фразу, після якої у мене одразу народився приспів:
«Ми всі тікали, снаряди прилітали хаотично, бігли хто куди.. а він такий молодий, йому років 20, і він закриває мене собою. Хіба ж він сам жити не хоче?

Наші воїни це про альтруїзм і відданість. Зараз кожен українець на своєму місці герой: це і наші захисники і захисниці, військові,рятувальники, медики,пожежники, волонтери, і всі люди, які віддають останнє задля спільною мети - нашої перемоги. Слава Героям!”, - йдеться в описі пісні.

Бонусом для сьогоднішньої підбірки буде розповідь про трек, який колишній український чиновник зробив у Великій Британії. Олег Дробот був заступником Харківського міського голови з питань діджиталізації за часів мера Геннадія Кернеса. Також він є радником Віцепрем'єр-міністра — міністра цифрової трансформації Михайла Федорова. Однак, після звільнення з мерії, Дробот активно зайнявся музичними проектами, заснував свій лейбл і почав створювати електронну музику.

Цього тижня світ побачив трек "Don't turn away". Це перший реліз Dj Drobot (Олег Дробот) і KSTKN (модель Наталія Касаткіна).


Цього трека немає на Youtube

«Don’t turn away» це нагадування, що кохання та щирість завжди перемогають. Навіть у найтемніші часи. Над цим треком ми працювали більше року, але свій час він знайшов зараз. Вірю, що це теж не просто так. Ми опрацювали кожен звук, кожну секунду композиції пропустили крізь себе”, - саме так описав композицію ексхарківський чиновник.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую