ye-logo.v1.2

Pianoбой, “Друга ріка”, Катерина Фаліон та “Лісапетний батальон”, Riffmaster: підбірка нових пісень за тиждень

Культура 3889
Нова українська музика продовжує народжуватися в умовах війни
Нова українська музика продовжує народжуватися в умовах війни. Фото: uainfo.org

Підбірка цього тижня: десять пісень, альбом та вірш.

Чергова підбірка нових українських пісень включає в собі кліпи, які потрапили до трендів Youtube, рейтингу музичного додатку Shazam та других робіт, які варто послухати. Варто відзначити, що з початком повномасштабного вторгнення окупантів на територію України, вітчизняні артисти почали заповнювати ніші, в яких раніше традиційно домінували російські виконавці.

Музикант Дмитро Шуров, більш відомий як Pianoбой, від початку повномасштабного вторгнення випустив першу пісню.

Як зізнався артист, текст композиції був написаний ще у квітні минулого року. Утім, слова треку нині актуальні, як ніколи, пише ТСН.

Пісня отримала назву "Триматись своїх". Як зазначив Шуров, він, як багато інших українців, тримався духом у такі тяжкі часи саме завдяки "своїм". Нині для артиста "свої" – це ті, хто хоче побудувати сильну та вільну Україну.

"Я знаю тільки, що і я сам, й багато хто вижив завдяки тому, що тримався своїх. А в теперішній найвідповідальніший час я гостро відчуваю, що для мене свої - це ті, хто бажає побудувати сильну, вільну, багату, сучасну та передову країну, в якій буде комфортно та щасливо жити нашим дітям. Свої - це ті, хто робить для цього все, що може, там, де може. Ви всі важливі для мене, ми з вами однієї крові. Ми будемо триматись своїх!" – поділився співак.

Pianoбой зізнався, що від початку повномасштабного вторгнення Росії навіть і не думав займатися музикою. Співак хотів презентувати пісню вже після перемоги України. Утім, Шуров після того, як поспілкувався з військовими, лікарями, поліцією, волонтерами та багатьма іншими людьми, він зрозумів, що необхідно випустити мотиваційний трек.

"Я відчув, наскільки потужною є музика під час війни. Зараз кожна частинка енергетики є важливою і я точно знаю, що наші барабани, гітари, піаніно та голоси теж ефективно працюють на нашу перемогу", - поділився артист.

Молодий український артист Олег Шумей (Shumei) під час війни випустив вже кілька робіт, які стали відомими та включаються до різних рейтингів пісень українських виконавців. Так трек "Тривога", що починається зі звуку сирени. Її виття ще довго дзвенітиме у вухах українців. А пісню “Біла тополі” включають до обов’язкового прослуховування пісень, які зроблені під час війни.

Нова пісня виконавця Shumei - “Пробач” - вже потрапила до музичних трендів на Youtube. Цього тижня на цю пісню вийшов кліп, який зібрав 150 тисяч переглядів.

У музикальних підбірках на “Сайті “Є“ вже неодноразово згадували, що україномовна пісня зараз заповнює ніши, які залишила музика окупантів.

Ось і цього тижня до рейтингу додатку для розпізнавання музики Shazam потрапив ремікс на пісню “У мирному Києві”, який презентували тиждень тому.

Спільний трек від саундпродюсера IKSIY, дуету SESTRA та реп-гурту BITZ — «У Мирному Києві» був випущений трохи раніше. Пісня була написана після початку війни, що змусила багатьох українців тимчасово покинути рідні міста та розлучитися зі своїми коханими, друзями і близькими. Винятком не стали і учасниці дуету SESTRA, які виїхали з родиною за кордон. Дівчат переповнювали неймовірні біль та туга за Києвом. Саме цей емоційний стан наштовхнув артисток створити композицію, сповнену надією на скору зустріч в улюбленому місті. Творчу ідею підтримав саундпродюсер Андрій Ігнатченко (IKSIY) та колектив BITZ, який доповнив сингл зворушливим репом. Тепер ж цю пісню зареміксували і вона стала більш успішною.

Ще одна одна пісня з українського топ-200 рейтингу Shazam - це композиція “Що то за любов” від репера KGIK. Раніше Костянтин Грищенко також відомий як KGIK виконував пісні на російській мові. Однак, вторгнення окупантів змінило його погляди на творчість. Тепер в нього україномовний реп, який попадає до трендів. KGIK позиціонує себе як християнський репер. Він народився у селищі Сосниця. Незабаром сім'я переїхала до селища Змітнів, а потім до міста Чернігова, де Костя живе до цього дня.

Інтерес до музики в артиста почав виявлятися ще у дитинстві. Але, незважаючи на це, провчившись 6 років у музичній школі, виконавець покинув навчання і почав розвиватися самостійно.

Далі Костянтин відкрив свою домашню звукозаписну студію у місті Чернігів та почав розвивати свій музичний талант самостійно.

1 липня гурт «Друга Ріка» оприлюднив пісню «Чи ти почув» та кліп на неї. Вперше музиканти зіграли її на благодійному онлайн-концерті ще у квітні, присвятивши заручникам на заводі «Азовсталь» та всім постраждалим жителям Маріуполя, який став уособленням зруйнованих міст України та територій, що знаходяться під тимчасовою окупацією ворогом.

В часи, коли Україна втрачає найкращих синів і дочок країни, ми втомлюємося та інколи зневірюємося, є шанс втратити жагу до життя. Саме на це розраховує ворог. Цей трек про те, що важливо продовжувати боротися, хапатися за кожну мить, відчувати її, проживати серцем.

«Ми бачили, чули, відчували, творили, жили... 24 лютого у нас все це відібрали. Ми зустрілися з новою ірраціональною реальністю, в якій руйнуються життя з особливим цинізмом. Росіяни несуть смерть і горе, але ми мусимо триматися, адже боремося заради світлого майбутнього. Їм не знищити нашу жагу до життя.

Наша пісня закликає бачити прекрасне у повсякденному, підказує, звідки брати натхнення та сили рухатись далі. Вона про те, на що чекають сотні полонених як військових, так і цивільних, яких ми мусимо повернути, щоби вони знову могли бачити, чути, жити…», – фронтмен гурту «Друга Ріка» Валерій Харчишин.

Київський гурт “100лица”, який вже потрапляв до рейтингу Shazam та підбірки “Сайту “Є” з піснею “Ти є та”, випустили новий трек. Пісня має назву “Чорнобрива”.

Кадри для відео взяті з короткометражного фільму A lifetime older, знятого у 2019 році Гео Леросом, сюжет стрічки якого основано на реальних подіях. Емоції, що переживає головний герой, є маренням пораненого бійця. Він згадує найкращі події зі свого минулого, кохану жінку, улюблену роботу та з останніх сил бореться за життя.

Наталія Фаліон, лідерка гурту «Лісапетний батальйон» з села П'ятничани, що на Чемеровеччині розповіла про нову пісню “Колискова”.

“Для всіх дітей та їхніх батьків ми презентуємо кліп на пісню, яка називається "Колискова". Ця пісня зовсім не схожа на інші пісні гурту "Лісапетний батальйон", тому, сподіваюсь, вона вам сподобається ще більше. Виконує Катерина Фаліон.

В такий важкий час хочеться, щоб наші діти були у безпеці, хочеться, щоб вони відчували себе захищеними, щоб кожній дитині мама могла заспівати колискову, заспокоїти її та оточити своєю ласкою і любов'ю”, - написала під кліпом Наталія Фаліон. 

Український гурт KADNAY випустив нову пісню під назвою "Вірою. Правдою". Музиканти заспівали про мужність і подвиги захисників і розплату, яка чекає на окупантів за скоєні ними звірства.




 


У кліпі на пісню показані ілюстрації українських художників на тему війни, а також моторошні фотографії зі зруйнованими будинками та пораненими людьми. На створення треку музикантів надихнув "Заповіт" Тараса Шевченка.

Ще одну пісню випустив співак Dantes. При чому його нова пісня також україномовна. ексчоловік Надії Дорофеєвої місяць тому випустив пісню “Обійми”, яка присвячена українському народові і мовним стереотипам. Вона про те, як сам співак змінює свої звички у спілкуванні і закликає інших робити те ж саме.

Нова пісня “Тільки ми” присвячена всім українським парам, яких розлучила війна.

 


 

"В нас ніхто не може забрати волю, свободу та кохання! В найтемніші часи не хочеться бути наодинці, є нереальне бажання бути з тим/тією, з ким ти будеш посміхатися, для кого жити. Так, багато родин/пар зараз в різних містах, країнах. Але всі, як і я, чекають, коли можна бути зустріти їх з потягу, щоб нарешті обійнятись", - написав артист в Instagram.

Андрій Антоненко або Riffmaster випустив кліп на нову пісню “Герої”.

Нагадаємо, що фронтмена гурту «Riffmaster» Андрій Антоненка - відомого музиканта, поета, добровольця і захисника у грудні 2019 року незаконно ув’язнили. Звинуватили його у вбивстві білоруського журналіста Павла Шеремета. На думку свідків, в момент коли відбувалось вбивство Андрій взагалі був в іншому місці. його провина не була доведена і суд пом’якшим йому заходи забезпечення.

 

Нова композиція присвячена героям,які боронять нашу країну від ворога. В тексті пісні написаний Андрієм вже під час повномасштабної війни Росії проти України, хоча музика фрагментарно народжувалась ще до 24 лютого 2022 року. Наразі Riffmaster несе службу у лавах ЗСУ.

Крім того. цього тижня вийшов альбом популярного українського співака діми Монатіка, який має назву “Арт оборона”. Щоб якось не відокремлювати треки, то даємо посилання на альбом.

Ще варто відзначити поезію за часів війни. Зокрема, вірш “Мені подарували війну”. Він буде як бонусом до музикальної підбірки цього тижня.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую