FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
22 Липня, 2024

Олександр Пономарьов, Тарас Тополя, Олександр Педан, Lida Lee і не тільки: підбірка нових українських пісень за тиждень

Найпопулярніші нові українські пісні цього тижня створені у колаборації. Фото: з соцмереж

Цього тижня популярні колаборації артистів.

Напередодні Дня Незалежності українські виконавці активно долучалися до колаборацій, щоб створювати нові пісні.

Зокрема, новий спільний хіт від українських зірок зайняв другу сходинку серед популярних музичних відео в Україні.

Як писав “Сайт “Є”, “На землі, в повітрі і на морі” - саме таку назву має нова пісня, яку випустили Олександр Пономарьов, Михайло Хома (Дзідзьо), Тарас Тополя та Юрій Горбунов. Відеороботу з новим хітом презентували на Youtube-каналі хмельничанина Олександра Пономарьова.

Музику та слова нового хіта написав Олександр Пономарьов. А ось режисером кліпу став Володимир Шурубура. У створенні треку взяли участь і оркестр та хор Заслуженого Академічного Ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України під керівництвом диригента Дмитра Антонюка.

Пісня розповідає про страшний ранок 24 лютого, коли російські окупанти прийшли на нашу землю з війною. Та, як йдеться в ній: «Ворогам не буде спокою на Вкраїнській цій землі. Буде відповідь жорстокою в кожнім місті й селі».

Менш ніж за дві доби відео переглянули вже майже 800 тисяч разів.

Також до трендів потрапила ще одна спільна робота багатьох українських виконавців.

«Настане час…» – це українська версія з авторським текстом від Lida Lee світового хіта Майкла Джексона «We Are the World».

«Настане час…» – український послідовник світового прикладу єднання та сили.

До 31-ї річниці Незалежності України всі ми об’єднались і стали музичним фронтом, який обороняє словом та музикою нашу країну. Це присвята військовослужбовцям, які захищають відважно територіальну цілісність нашої країни.

До створення композиції доєднався й хмельничанин Олександр Педан,а також TAYANNA, Michelle Andrade, KOLA, LAUD, Roxolana, KHAYAT та інші.

Відео на пісню переглянули вже понад 100 тисяч разів.

Крім того, у рейтинг Shazam - застосунок для розпізнавання пісень - в Україні потрапили кілька нових пісень.

Це нова пісня “Доні” від українського поп-рок гурту з Полтави MBreeze.

Раніше “Сайт “Є” писав, що фіналісти сьомого сезону талант-шоу «X-Фактор», учасники Національного відбору на Євробачення-2018 написали, напевно, наймилішу пісню про смерть російського окупанта.

Нова пісня присвячена розмові тату та доні і тому як тато намагається заспокоїти доньку, навіть, під обстрілами.


Крім того, у топ-100 рейтингу від Shazam потрапил дебютний синглі від 21-річного артиста з Київської області Богдана Музиченка або MBY.

“Ліричний герой розчарований в почуттях та розумінні такого слова як любов. Шукаючи кохання знову і знову робить ті самі помилки. Заплутався та почав бачити ту саму в кожній другій, бачачи її навіть з іншим, в кінці кінців дійшовши до висновку, що тої самої просто не існує”, - так описали пісню “Не існує” на “Подкастері”.

Полтавський репер Артем Лоік, у кар’єрі якого двічі був період, коли він приїжджав у росію і намагався там побудувати кар’єру, після вторгнення повернувся до України та у творчестві повністю перейшов на українську мову. Його трек “Крила”, про який “Сайт “Є” писав раніше, зібрав понад 250 тисяч переглядів. Цього тижня виконавець презентував нову пісню “З Богом”.

В пісні йдеться про умовну розмову віруючого українця з Богом у контексті сьогодення та війни.

Волинський гурт “Фіолет” презентував нову пісню “Ой чи живі”.

“З допомогою пісень ми розмовляємо із цим світом. Так, сьогодні ця розмова не схожа на попередні, але вона все ще про нас, про наше спільне сьогодні і те, що мене найбільше хвилює. Музика – це життя. Ми в ньому різні. І Фіолет теж може бути різним. Це не повернення «Kolos and Brothers», а скоріше ще одне альтер еґо “Фіолету”, - йдеться в описі пісні.

Але сама пісня про війну, про сьогодення.

А на кадрах відео ми бачимо хроніки Євромайдану, кадри війни, в тому числі з окупованих міст, відео з українськими біженцями.

А в тексті йдеться про те, що, незважаючи на російську агресію та десятки тисяч загиблих, все одно українці не припинили вживати ворожий контент.

“Початок й кінець географії - ліпше не треба про добрих русскіх
Герої вмирають щоб жити, от тільки без них суне далі життя
І знов на районі лунає із бару із краю ворожого музика”, - йдеться у тексті.

Подружжя Інна Воронова та Юрій Чернецький з OPG SVYATIE заспівали про те, які українці особливі люди!

«ДНК» - це маніфест кожного українця, який боронить свою землю, який вільний та сильний, незламний та нескорений!


«Ми прагнули створити надихаючу, мотивуючу пісню про кожного українця.

В кожного з нас особлива душа, особливе серце і унікальне ДНК, яке передається поколіннями!» - поділився Юрій Чернецький.

Пісня була створена в перші дні повномасштабного вторгнення, але артисти вирішили випустити її саме напередодні Дня незалежності.

«Ця пісня не про війну! Вона про силу і дух. Кожний з нас по-різному бореться за свободу та показує свою любов до Батьківщини, але ми всі українці! І нас об’єднує віра в перемогу» - зауважила Інна Воронова.

Раніше OPG SVYATIE входили до топ-50 рейтингу Shazam з піснею “Не пробачу”. Відео на пісню “ДНК” переглянули вже майже 100 тисяч разів.

Лідер львівського гурту Rizups Назар Хассан ака ХАС, який був хедлайнером хмельницького фестивалю «My fest», презентував нову пісню “Дельфіни”, яку виконав разом зі співачкою М’ятою (Юлією Загорською).

Це не перша їхня спільна робота.

Пісня “Дельфіни” про відношення і про те, як важливо мати поруч людину з якій ти на одній хвилі.

В українському фольк-року з’явилося нове цікаве ім’я — 18-річна співачка Лея випустила дебютну пісню «Страдча» за участі Богдана Розвадовського (SadSvit).

Назва відсилає до української міфології та перекликається з сучасністю — страдчею називають дитину, яка померла нехрещеною, або її душу. В пісні ж солдат натрапляє на душу немовляти, що померло на війні:
«Структурно пісню наскрізь пронизує партія дримби, що дуже нагадує “жаб‘яче кумкання”, на яке, за легендою, подібні голоси страдч. За повір’ям, хто почує такі голоси, мусить сказати молитву: “Іван та Марія! Хрещу тебе в ім’я Отця, Сина і Святого Духа. Амінь”. Цю молитву можна почути в кінці, шепотом “солдата”.


Чоловічий та жіночий вокали у пісні символізують діалог страдчі та солдата: вона співчуває йому, бо, на його думку, їх долі схожі — ніхто з них не вибирав свою», — коментує пісню Лея, пише Слух.

Справжнє ім’я співачки — Ліза Васильківська. Вона закінчила музичну школу, два курси Академії музики ім. Глієра та зараз вивчає звукорежисуру в університеті ім. Шевченка:

«З Богданом познайомились випадково через спільну знайому та вирішили написати спільну пісню. Оскільки я маю задумки з приводу альбому, присвяченого українській міфології, “Страдча” чудово вписалася в концепцію».

SadSvit — 18-річний співак та постпанк-музикант Богдан Розвадовський з Івано-Франківська. Навесні він підкорив українські чарти та TikTok піснею «Касета», яку у своєму відео використав полк «Азов».

Гурт Epolets випустив пісню “Freedom” разом з лідером британською інді-рок-групою The Kooks.

Пісня “Зраджуй” цього вінницького гурту є однією з найпопулярніших українських пісень минулого десятиліття. Вона й зараз з’являється у різноманітних рейтингах.

У 2017 році Epolets розігрівали The Kooks перед концертом у Києві. Тепер виходить спільна пісня гурту з вокалістом британців Люком Прітчардом — «про людей, що втратили своїм дім, але не втратили себе і віру в майбутнє».

“Ця пісня - спроба вкотре пояснити світу за межами України, яку трагедію переживає зараз наша держава і кожен з українців окремо. Вона про людей, що втратили свої дома, втратили рідних, втратили спокій. Але не втратили віру в перемогу і майбутнє. Ця пісня про всіх нас, хто зараз втратив землю під ногами, але не втратив себе і вірить, що ми відбудуємо наш дім! Ми щиро вдячні Люку Прітчарду за те, що допоміг зробити наше звернення голоснішим і зрозумілішим для англомовних слухачів!”, - йдеться в описі під відео.

Багато хто з вас мабуть вже бачив фото з обкладинки пісні. Ці малюнки були зроблені на стіні бомбосховища маленькою дівчинкою Соломією, яка провела у цьому підвалі в полоні разом з мамою 32 дні і зустріла там свій 8-ий день народження.

Також в сьогоднішній підбірці будуть бонуси.

Перший - це нова пісня від “співочого ректора” Михайла Поплавського. Пісня має назву “Перемога на всіх одна”. Як зрозуміло з назви, то Поплавський вірить у скорішу перемогу українців над окупантами.
 

Крім того, цього тижня могло б виповнитися 54 роки Андрію Кузьменко "Скрябін", який загинув в автокатастрофі кілька років тому.

Тож не дивно, що українські артисти намагалися згадати Скрябіна. Так, співачка Roxolana переспівала пісню гурту Скрябін "Люди як кораблі" і відео на цю пісню увійшло до трендових. 

Однак, варто відзначити житомирського автора та хореографа Давида Найфонова, який присвятив свою пісню культовому співаку.

Композиція "Дякуємо, Скрябін" з реміксом від  Iwan Lovynsky вийшла цього тижня.