ye-logo.v1.2

Анна Трінчер, Павло Зібров, Сергій Бабкін, Ірина Федишин, Коля Сєрга: підбірка нових українських пісень

Культура 4193
Слухай українське - підтримуй ЗСУ!
Слухай українське - підтримуй ЗСУ!. Фото: uamodna.com

Музиканти присвячували пісні захисникам та захисницям України.

Цього тижня українські музиканти були продуктивними, зокрема, прем’єра багатьох пісень була приурочена до Дня захисника і захисниць України.

Так, на першому місці серед популярних музичних відео на Youtube в Україні зараз спільна робота Анни Трінчер з POSITIFF - «Який ти козак». Пясня якраз присвячена Дню Українського козацтва і Дню захисників та захисниць України, який відмічається 14 жовтня.

“Тема козацтва в нинішні часи актуальна, адже саме вони завжди були загрозою Російській імперії. Про їхній незламний дух, відчайдушність і сміливість ходили легенди по всьому світі. Сьогодні український народ вкотре доводить, що козацькому роду нема переводу, даючи рішучу відсіч російським окупантам.

Хочу, щоб цей трек піднімав всім українцям настрій та бойовий дух, а уривок «Яка ти козачка, який ти козак – йдемо вперед і ніколи назад!» став гаслом наших воїнів, адже зараз вони впевнено відвойовують окуповані території”, - йдеться в описі під відео.

Пісню прослухали вже майже 250 тисяч разів лише під постом Анни Трінчер на Youtube. Ця пісня також увійшла до топ-10 у рейтингу додатку Shazam в Україні.

У перелік популярних музичних відео на 20-й сходинці опинився ще один дует. Разом заспівали YAKTAK (Ярослав Карпук) та Sobol (Андрій Соболевський).

“Твій погляд спалює моє серце та примушує його битися знову і знову. Твої зіниці, ніби маяки світять мені навіть у найтемнішу ніч”, - написав в описі під піснею “Погляд” Ярослав Карпук.

Нова пісня “Під шафе” репера Santorin набирає популярності у Хмельницькому. Вона вже потрапила до топ-30 популярних пісень у рейтингу Shazam серед уподобань хмельничан.

“Згадав часи як пив алкоголь та робив дурні речі. Вже декілька років як не зловживаю (і вам раджу), а ось писати "дурнуваті" іронічні пісні продовжую. Кожен справжній репер має мати в своєму доробку пісню про кохання. Я вже маю”, - написав співак під відео на пісню.

Гурт “Фіолет” випустив нову пісню “Дівчисько”.

“Наше нове відео - історія змін і трансформацій, через які пройшли українці від моменту повномасштабного вторгнення росії. Історія жінки на тлі війни, яка змінила її мислення, покликання, гардероб та життєві пріоритети”, - йдеться в описі під відео.

14 жовтня у День захисника та захисниці України Павло Зібров презентував пісню «Дівчата ЗСУ».

“Наразі дуже багато пісень де оспівують наших хлопців, героїв, воїнів. Матір чекає сина, дружина чоловіка. Наші дівчата заслуговують особливої уваги та шани. Вони - дочки, матері, сестри - відважно боронять нашу землю від ворога на рівні з чоловіками. Безстрашні, сміливі, красиві та сильні! Дівчатам ЗСУ я прихилю коліно”, - написав співак в описі під піснею.

Також в цей день нову пісню “Я живий” представила Ірина Федишин.

“Усім тим, хто бореться за Україну, хто у полоні присвячується. Без вас не було б нічого.
Чекаємо від вас кожного дня слів «Я живий» Нехай Пресвята Богородиця оберігає вас
Усіх зі святом Покрови Пресвятої Богородиці і Днем захисників і захисниць України!”, - написала співачка.

Музикант та шоумен Коля Сєрга, який став на захист нашої країни, випустив трек "Тільки разом".

Кліп на нього має кадри з воєнної хроніки, які лише підтверджують міць українських людей та ницість окупантів

«Тільки разом» – Коля Сєрга випустив кліп для підняття бойового духу українців. «Нас не залякати. Не вийшло 24 лютого і не вийде ніколи. В них завжди була перевага в кількості ресурсів, снарядів і «людиноодиниць». Але в нас перевага в силі духа, єдності та розумі. Ми наче ртуть», - написано в описі під відео.

Пісня “Пташка” - дует Сергія Бабкіна та молодого українського виконавця Udovenko (Володимир Удовенко). Володимир також є автором музики та слів. Пісня була написана під впливом теракту росіян в Оленівській колонії 29 червня 2022 року, в якій загинули понад 50 українських військовополонених, та присвячена парамедикині батальйону “Азов” з позивним Пташка.

“Після чергового концерту в Європі на підтримку України мені прийшло повідомлення від учасника команди «Ліги Сміху», в якій я був тренером за мирних часів: “Подивись, будь ласка, це відео Володимира Удовенко”. Я не знав, хто це, бачив хлопця перший раз, але пісня мене зачепила одразу. Пізніше мені розповіли його драматичну історію. До війни він не мав відношення до музики, працював менеджером у великій компанії. Але 24 лютого його життя, як і в кожного з нас, кардинально змінилося. Перші два тижня війни Володимир зі своєю родиною переховувався у підвалі в Бучі. Там же він і написав свою першу пісню. Після звільнення Київщини він повернувся додому, почав записуватись на студії, продовжував створювати пісні. Тож коли сталась трагедія в Оленівці, де російські окупанти жорстоко вбили полонених азовців, з’явилась “Пташка”. Пташка - це позивний парамедикині з батальйону “Азов”, яка нещодавно була звільнена з полону. Вона та її героїчні вчинки і стали натхненням для цієї композиції.

Володимир запропонував мені заспівати цю пісню, і я без роздумів погодився зробити дует”, - розповів про створення пісні Сергій Бабкін.

У коментарях Катерина Поліщук (позивний “Пташка”) подякувала співакам за пісню.

Репер Montesmirnyy випустив пісню “Мамо”, яка про важливі речі. Адже люди часто у повсякденності забувають приділяти час родині.

Крім того, в пісні згадується супротив українців у фірмі, а в кадрах кліпу стоять люди з написами: “росія - держава-терорист”.

Хмельницький виконавець Влад Ликов в останній час випускає нові роботи майже щотижня. Тож нова його пісня “Степ”.

“Дивись мала яка краса які в нас гарні краєвиди, це все наша рідна ненька матір Україна, запам'ятай, залиши на згадку цей момент, степ широкий ми з тобою і наш силует”, - написав співак в описі під відео.

Святкова активність музикантів дозволяє розширити традиційну підбірку.

Український музикант, лідер гурту “Плач Єремії” Тарас Чубай випустив пісню “За усе святе”.

“Прем’єра пісні до свята Покрови, Дня Захисників і річниці УПА”, – написав він.

Лилу45 є однією з найпродуктивніших співачок України. “Сайт “Є” писав, що влітку випустила альбом “Коли сонце сідає за схил”, а пісня з цього альбому “Світ мене ловив” потрапила на вкладку “у тренді” серед музичних відео в Україні.

Цього тижня Лилу45 випустила новий альбом “Артгауз”.

«Артгауз» — типово осінній запис Лилу45 (минулого року вона також випустила по альбому влітку та восени) в основному про особисті ліричні переживання, за винятком пісні «У рваних дротах» — це рефлексія на війну.
Співачка не робить різких експериментів, тому продовжує звучати на рівні, а її поезію хочеться видавати збірками”, - пише про новий реліз видання “Слух”.

Еван Колін випустив пісню “Медик”, присвячену дівчатам-парамедикам, які рятують життя бійців.

В пісні співак порівнює медиків з янголами.

14 жовтня, відбулась прем’єра пісні «Молюся і вірю» від IKSIY, SESTRA, BITZ, яку вони присвятили захисникам та захисницям України, пише “Оперативна Україна”.

«Молюся і вірю» стала другою композицією, яку створила творча команда IKSIY, SESTRA, BITZ. Перший трек «У мирному Києві», про який раніше писав “Сайт “Є”, поправу можна назвати радіохітом, який продовжує набирати популярність.

«Молюся і вірю» – це пісня сьогодення і відродження. Вона поєднала в собі українську літературну класику та сучасну культуру. У ній йдеться пр душу українського народу та кохання.



«Наша нова пісня про кожного українця. Адже кожен із нас, де б не знаходився, ким би не був і щоб не робив – молиться за життя, за нашу неньку Україну і вірить в нашу перемогу. Мене дуже надихнули вірші Ліни Костенко і в голові все з’єдналось у рядки приспіву»,- ділиться автор слів і солістка гурту SESTRA Інеса Грицаєнко.

За словами саксофоністки гурту SESTRA Аліни, українська культурна спадщина, це те що нам точно варто берегти:
«Тож, коли BITZ запропонував додати до пісні окрім слів Ліни Костенко ще й відомий вірш Володимира Сосюри, одразу погодились, а вже IKSIY надав всьому нашому експерименту сучасного звучання».

Такой святковий трек випустили Артем Лоік та Baka, який назвали просто UA.

“В цей день, ми з Антоном, з великою повагою та честю, випускаємо нашу спільну пісню «UA»! Вітаємо наших захисників і захисниць зі святом! В ці часи саме ви наша сила, надія та гордість!”, - йдеться в описі під піснею.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую