ye-logo.v1.2

Зеленський відзначив двох молодих майстринь народного мистецтва з Хмельниччини

Культура 2703
Загалом президентські стипендії отримає понад 80 майстрів народного мистецтва
Загалом президентські стипендії отримає понад 80 майстрів народного мистецтва. Фото: ілюстративне Офісу президента

Їм призначили президентські стипендії.

Вчора, 10 листопада, Володимир Зеленський підписав указ про призначення президентських стипендій молодим майстрам народного мистецтва на 2022 рік. Серед них є двоє представниць Хмельниччини — Ольга Лукасишина та Альона Марчук. Про це повідомили в управлінні культури обласного департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій.

Президент призначив стипендію майстрині бісероплетіння Лукасишиній Ользі Анатоліївні 1993 року народження. Вона проживає у селі Осламів Віньковецької громади. Також її отримала майстриня витинанки з Городка Марчук Альона Валентинівна 1992 року народження.

Згідно з указом «Про стипендії Президента України для молодих майстрів народного мистецтва», розмір стипендії для осіб віком до 35 років, які не є учнями професійно-технічних або студентами вищих навчальних закладів дорівнює одному прожитковому мінімуму для працездатних осіб. Наразі він становить 2 тисячі 600 гривень, а з 1 грудня зросте до 2 тисяч 684 гривень.

Стипендії отримають Ольга Лукасишина та Альона Марчук. Фото: з фейсбуку Управління культури Департаменту ІДКНР Хмельницької ОДА

Стипендії отримають Ольга Лукасишина та Альона Марчук. Фото: з фейсбуку Управління культури Департаменту ІДКНР Хмельницької ОДА

Читайте також: «Дерево роду»: Ольга Саліпа презентувала першу книгу сімейної саги

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую