ye-logo.v1.2

Фільм про військову з Хмельниччини, яка врятувала під обстрілами сотні життів, демонструють у кінотеатрі

Культура 1497
Катерина Луцик родом з Ізяслава
Катерина Луцик родом з Ізяслава. Фото: з архіву

Нині колишня військова Катерина Луцик продовжує допомагати країні.

У 2015 році юна Катерина Луцик потрапила на війну, де, рятуючи інших, ледь не загинула сама. А вже в 2022 році вона налагодила роботу масштабного волонтерського об’єднання.

Торік про молоду військову медикиню зняли фільм «Сильна». У кінострічці показали, як Катерина пів року воювала в одній із найнебезпечніших гарячих точок фронту - авдіївській промзоні. У зоні бойових дій вона виконувала обов’язки керівниці медичної служби 122 батальйону 81 аеромобільної бригади. Про особистий шлях на схід України, складне поранення та зустріч із коханим дівчина розказала у фільмі.

Нещодавно у хмельницькому кінотеатрі Woodmall розпочався благодійний показ фільму «Сильна», організований громадської організацією «Захист – об’єднання волонтерів». Вартість квитка – благодійний внесок у скриньку. Всі кошти, зібрані під час показів, будуть використані для придбання станції Starlink для 36 окремого стрілецького батальйону Хмельницького, який виконує бойові завдання на передовій.

Сеанси відбудуться: 11 грудня об 11:10 та 12, 13, 14 грудня о 18:10 у кінотеатрі Woodmall (вул. Трудова, 6А).
Бронювання місць на
сайті кінотеатру або за номером 0972020606.

Також історію Катерини Луцик можна прочитати на сайті Є. Уривок зі статті:

Вісімнадцятирічна Катя добровільно пішла на війну працювати медиком. За п’ять років ротацій на Донеччині змогла врятувати під обстрілами сотні життів. Щоразу ризикуючи, врешті й сама була поранена. Ворожа куля прошила лобове скло старого «УАЗа». Пролетівши біля обличчя дівчини, вийшла бічним склом. У результаті в неї розірвалася барабанна перетинка, осколки застрягли в очах та шкірі. Обстріл продовжувався, але військова разом з водієм змогла відповзти подалі від автівки. Ввечері бойовики спалили їхню машину, а Катя сиділа, спершись спиною на паркан, і плакала за рюкзаком, який залишився в салоні. Бо з ним вона рятувала щодня людей.

Менше, як за добу після контузії, молода жінка повернеться з госпіталю на бойові позиції. Адже вона потрібна хлопцям на передовій… З часом українські воїни зроблять в Авдіївці меморіал. На ньому встановлять розстріляну медичну машину, в якій їхала військова...

Повний текст читайте за посиланням.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую