ye-logo.v1.2

Тіна Кароль, Сергій Лазановський, Tvorchi, Kola, Dima Prokopov, різдвяні пісні: підбірка тижня

Культура 2834
Українські виконавці презентують власне бачення колядок
Українські виконавці презентують власне бачення колядок. Фото: kapri.dn.ua

Українські виконавці активно переспівували колядки.

В перший тиждень нового року в Україні популярні різдвяні пісні.

Так, до музикальних трендів Youtube потрапила колядка “Добрий вечір тобі, пане господарю” у виконанні закарпатського гурту “Viva Viktoria”.

Гурт спеціалізується на виконанні народних пісень. Відео на колядку зібрало понад 100 тисяч переглядів.

Колядка «Добрий вечір тобі, пане господарю» є однією з найвідоміших в Україні. Вона разом з іншою різдвяною піснею «Во Вифлеємі нині новина» звучала у художньому фільмі режисера Сергія Параджанова «Тіні забутих предків».


І цього тижня свою версію цієї колядки представив співак з Хмельниччини Dima PROPOKOV. Пісню він записав разом зі співачкою Настею Балог, за участю ансамблю «Kalyna Ukrainian folk group».



“Артисти запросили військових музикантів долучитись до зйомок відео. Оскільки, неможливо уявити наше життя сьогодні без цих людей. Завдяки військовим ми маємо змогу святкувати Різдво в вільній країні, за нашими традиціями”, - йдеться в описі до відео.

Відео вже зібрало майже 100 тисяч переглядів.

Переможець "Голосу країни-11" Сергій Лазановський, фіналісти "Співають Всі" 7TEENS, а також блогерка-мільйонниця та акторка Анастасія Марків об'єдналися задля виконання оновленої версії колядки "Сумний Святий Вечір".


Ця колядка була створена у 40-х роках за мотивами іншої колядки – "Нова радість стала". Проте вона має зовсім інший сенс: колядка розповідає про радянський злочинний окупаційний режим, який був встановлений у післявоєнній Україні. Своєю чергою, молоді виконавці частково змінили текст, додавши опис подій, які наразі відбуваються в Україні.
"Нашою метою було залишити в історії таку версію колядки, декілька куплетів були видозмінені з огляду на сучасні події, повномасштабну війну, яку росія розв'язала на території України. "Сумний святий вечір в 23 році" - ця цитата присвячена тим, хто святкуватиме Різдво 7 січня, проте ми добре пам'ятаємо, що 25 грудня цей день також був для українців сумним. Ми віримо у беззаперечну перемогу України, проте щодня, особливо у це велике свято, ми не маємо право забувати наших героїв, які більше не повернуться додому та не відсвяткують Різдво у колі рідних", - прокоментував Сергій Лазановський.

Відео на пісню потрапило до музичних трендів на Youtube, пише ТСН.

У продовження різдвяної тематики, 26-річний Назар Ільчишен із Хмельницької області, який був учасником шоу “Голос країни-12”, заспівав україномовну версію пісні Have Yourself a Merry Little Christmas.



У версії співака Illchishen пісня має назву “Малесеньке Різдво”.

“Have Yourself a Merry Little Christmas” - американська популярна пісня, одна з найвідоміших нині різдвяних пісень. Автор музики та віршів - Х'ю Мартін. Пісня вперше прозвучала у музичному фільмі «Зустрінемось у Сент-Луїсі» (1944 року) у виконанні актриси Джуді Гарленд.

Історична драма українсько-польського виробництва «Щедрик» вийшов у широкий національний прокат на початку року. Історія відбувається у часи Другої світової війни в Івано-Франківську. Три родини – українці, поляки та євреї об’єдналися перед обличчям двох тоталітарних систем: СРСР та нацистського режиму Третього рейху, щоби вижити у вирі терору, допомагаючи один одному.
 


Пісня «Я відчуваю тебе» Івана Леньо з гурту KOZAK SYSTEM та Оксани Мухи стала однією з головних музичних тем стрічки. Вона розповідає про кохання головних героїв, яке переживає будь-які перешкоди, триває понад усе. У кліпі використані кадри з фільму, а також спеціально відзняті сцени з Іваном та Оксаною у реальних декораціях стрічки.

Вже за тиждень після прем’єри пісні “Бахмут” черкаський гурт Spiv Brativ презентував нову композицію.



Гурт поклав на музику вірш Василя Симоненка - “Ти знаєш, що ти людина”, який входить до обов’язкової шкільної програми. У вірші автор роздумує про швидкоплинність життя, протягом якого кожний повинен встигнути покохати, зробити добрі справи. Поет закликам раціонально використовувати час, відведений на життя, поспішати жити.

У листопаді 2022 року репер Krechet залишив лейбл Black Beats. І ось зараз музикант презентував спільну пісню зі співачкою Kola.


Сингл «До батьків» — лірична балада про тугу за батьками та повернення до своєї родини.

Романтичний львівський співак Kosmirak цього тижня представив пісню “Любив”.



Співак раніше працював таксистом та мріяв поїхати працювати у Польщі, доки його пісні не почали набирати перегляди. Його остання пісня “Моя мелодія”, про яку писав “Сайт “Є” зібрала понад 100 тисяч переглядів на Youtube.

Фіналіст шоу "Голос країни" Тьома Паучек представив повну версію пісні “Божеволію”. До цього співак тестував коротку версію пісні у соціальних мережах.



“Будьте коханими, кохайте, адже це неймовірне відчуття, від якого реально можна збожеволіти, в хорошому сенсі!”, - йдеться в описі під відео.

Житомирський рок-гурт “Ілюзія тиші”, який в основному виконував кавери та народні пісні, цього тижня представив авторську композицію “Жива”.



“Ракетні обстріли, холод, чи відсутність світла нас не зламають! Ми продовжуємо вірити у перемогу та розвивати українську культуру, а найголовніше навчаємо наших дітей творчості та добру, і тому ми - нездоланні!”, - йдеться в описі до відео.

Ну і на останок пару бонусів.

По-перше, українська співачка Тіна Кароль виступила разом з легендарним німецьким гуртом Alphaville.

31 грудня виконавиця взяла участь у головному новорічному концерті в Берліні, який відбувався біля Бранденбурзьких воріт, з трансляцією у прямому ефірі на центральному німецькому телеканалі 2DF.

Кароль разом із солістом Alphaville Маріаном Голдом виконали легендарний хіт гурту Forever young. Тіна вмовила Голда заспівати у своєму хіті рядки українською мовою: "Завжди жива, вона була і є жива, непохитна і незламна ненько!".

"Відтепер українська мова посідає окреме місце на світовій музичній арені!" - прокоментувала Тіна Кароль, пише ТСН.

Відео пісні потрапило до музичних трендів цього тижня. 

Переможці національного відбору до Євробачення-2023 гурт TVORCHI цього тижня представили власну версію пісні Степана Гіги - "Цей сон".



В цій пісні можна почути український вокал соліста гурту Джефрі, який раніше зазначав, що лише вчить українську мову. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую