ye-logo.v1.2

Артем Пивоваров, Оля Полякова, Леся Нікітюк, Tember Blanche, СКАЙ: нова підбірка української музики

Культура 3852
Нова підбірка української музики
Нова підбірка української музики. Фото: inlviv.in.ua

Одразу кілька прем'єр від легендарних українських рок-гуртів.

Під Новий рік нові пісні презентували переважно українські рок-гурти, а головна тема - спротив українського народу російському окупанту.

Тиждень тому Артем Пивоваров представив пісню “Маніфест” про незламність українців. Пісня, яка має надихати на перемогу. Зараз трек посідає шосте місце серед популярних музичних відео в Україні.

У своєму TikTok виконавець виклав емоційне відео про "жовто-блакитне серце". Така музика, вважають українці, дуже потрібна у нинішні важкі часи.

Відео на Youtube зібрало понад 170 тисяч переглядів.

Оля Полякова презентувала новорічну пісню «Чарівні Очі»

“Уважні фоловери співачки в коментарях помітили схожість україномовного синглу з піснею, яку Полякова виконала на новорічні свята минулого року. Адже першою версією релізу була пісня «Длинные ноги», прем’єра якої мала відбутися ще 8 березня разом з кліпом.

Але з часом трек зазнав концептуальних змін і з легкої подачі Полякової «Длинные Ноги» перетворилися на “Чарівні Очі”, - йдеться в описі під відео, яке зібрало понад 100 тисяч переглядів та потрапило до популярних музичних відео в Україні.

Черкаський гурт “Spiv Brativ” випустив пісню “Бахмут”. Про найгарячішу точку не лише України на даний час. Війська окупантів не полишають спроб захопити місто.

Пісня про тих українських титанів, які на останньому рубежі стримують ворога.

Варто зазначити, що виконавці в місті неправильно ставлять наголос у назві міста і за це вони вибачились в коментарях.

“Бахмут чи Бахмут? Багато людей у коментарях дорікають нам, що ми неправильно поставили наголос. Що ж, шкода, що так вийшло. Будемо відвертими, ми дізналися про Бахмут лише після повномасштабного вторгнення, а майже усі ЗМІ називають місто з наголосом на перший склад, тому ми заспівали так, як почули.

Ми також, перевіряли правопис у Вікіпедії, де сказано, що наголос є подвійним. До речі, у російській версії Вікіпедії (яку ми не читаємо) наголос лише на другий склад.

В будь-якому випадку, пісня вже написана, при чому так, що наголос у ній змінити проблематично, тому залишаємо все як є. Сподіваємось на розуміння тих людей, кому це «ріже слух», ми щиро хотіли підтримати військових які боронять місто і жителів Бахмуту”, - йдеться у поясненні музикантів.

Гурт “Tember Blanche”, який виступав у фіналі національного відбору Євробачення-2023, випустив кліп на пісню “Пізно”.

“Заплітаю сонце в небо
І лечу в рожеву даль
Ти давно мені не треба
Буде пізно — і не жаль”.

Ця пісня не про любов (ого, знову), але відео до неї розповідає історію кохання та самотності, що, певно, знайома кожному з нас”, - йдеться в описі під відео.

Цього тижня легендарний український гурт “Кому вниз” випустив відео на пісню “Осінь хмарами. Степану”.


"Кому Вниз" — український рок-гурт, створений 1988 року в Києві. Його стилістику визначали як готичний фольк-індастріал. Своєю творчістю колектив значно вплинув на подальший розвиток київської та загальноукраїнської сцени готичного металу та фольк-металу, а також сприяв появі вітчизняних виконавців української мовою.

Пісня присвячена одному з засновників гурту Сергію Степаненко, який відійшов у інший світ у листопаді, пише Суспільне.

«Ця мелодія була створена на основі баса Сергія. Слова були знайдені Арсенієм Білодубом. Слова Дзвінки Торохтушко. І вона вернулась до Сергія», - йдеться в описі до відео.

Співачка Енджі Крейда, яка стала відома завдяки своїй пісні “Буде тобі, враже, так як відьма скаже”, випустила пісню-привітання під назвою “Залужний”.

«Моє привітання дещо дитяче. Бо хочеться тої дитячої безпосередності, коли зникає та звична мережево-соціальна цензура. Коли малий питає батька: Тато, а ти скільки м...в вбив? І тато підвисає, бо дорослі не бавляться в солдатиків, все складно і важко. Згадую, як вперше, в 5 років побачила чорношкірого (ну це норма, коли живеш в селі) і назвала його словом, за яке банять. Так от, текст мого привітання, він про те, про що ми думаємо, про що говоримо, чого прагнемо. Отак, по дитячому, без отих дорослих компромісів. А які ще можуть бути компроміси в війну?», – написала виконавиця, повідомляє rayon.in.ua.

Хмельницький метал-гурт Surface Tension випустив нову пісню “Завтра”. В новій композиції музиканти говорять про життя після перемоги, коли військові знов повернуться до родин та зможуть самі планувати своє життя.

Що стосується гурту Surface Tension, то в березні він випустив пісню-послання до російських окупантів "Ми вас всіх уб'єм!" за подіями масштабного вторгнення росії в Україну, яке супроводжувалося масовою загибеллю загарбників унаслідок спротиву українських військових і мирних жителів.

У кліпі на пісню виконавці зібрали з документальних записів повномасштабної війни рф проти свободи та незалежності України. На відео можна побачити палаючі танки загарбників, знищення окупантів й злочини, які чинить агресор на території України.

Поет і музикант Павло Вишебаба, перебуваючи на фронті, створив вірш “Як замовкнуть усі автомати…“.

Він висловив те, що бринить у повітрі - наше бажання знову обійняти коханих, відчути їхні дотики, вдихнути їхній запах, і таким чином зцілювати один одного.

Михайло Мелкумян написав музику до тексту, а співачка NICHKA виконала приспів, що перетворило трек на повноцінне зізнання в коханні між чоловіком та жінкою, фронтом і тилом, сміливістю та ніжністю. З цих частин і була створена пісня “Кохатись”.

Гурт “Тінь сонця” презентував пісню “Бути разом”.

“Допоки ми живі - будемо захищати Україну та плекати наш український контент!
Цей рік, безсумніву, ми можемо записати собі в актив. Ми змогли встояти і протистояти орді зі сходу, яка зухвало хотіла підкорити нас за лічені дні. Світла пам'ять тим, хто не дожив до цього дня.. Героям - Слава! Віримо, що наступний 2023 рік принесе нам довгоочікувану перемогу, яка здобувається прямо зараз на півдні та сході нашої Батьківщини.
Віримо, що кожен українець зможе бути поряд з найдорожчими для нього людьми: нехай закохані пари та великі українські родини знову зможуть бути разом”, - йдеться в описі до відео.

Слова написав Мирослав Откович, відомий журналіст, а на цій війні - мінометник 130 батальйону 241 Обр ТрО, присвятивши їх своїй коханій - телеведучій Ілоні Довгань.

Тиждень тому урт СКАЙ у рамках благодійного туру на підтримку ЗСУ представив нову музичну роботу під назвою «Напролом». Пісня присвячується ЗСУ і незламному українському народу.

Зі слів автора, фронтмена гурту Олега Собчука, на створення пісні надихнуло життя українських полярників, які пішли на війну захищати рідну землю від рашистських загарбників:

«Воюючи з неадекватним і підступним ворогом в нас лише один шлях – напролом! Ми на своїй землі й нам чужого не треба! Нам нікуди тікати чи йти. Ми будемо бити ворога і йти напроломдо кінця до повної перемоги!  В нас немає іншого вибору. Допомагати й перемагати! Це те, чим зараз має займатись кожен українець», - повідомляє tv-park.ua.

Бонус цієї підбірки - один з найбільш популярних треків останнього тижня, але в якому повно ненормативної лексики.

Мова йде про нову роботу проєкту Мюсли UA. Саме цей проєкт зробив трек “VOVA їBash їх Blyad'”, який став одним з найпопулярніших в Україні з початку повномасштабного вторгнення.

В новій роботі використали шматочки з інтерв'ю, яке відома хмельничанка Леся Нікітюк взяла у Олександра Поворознюка.

Пісня отримала назву "Я кайфую" і потрапила до популярних музичних відео цього тижня. Крім того, трек завірусився у Тік-Тоці. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую