ye-logo.v1.2

«Вікі любить пам’ятки»: світлини двох фотографів з Хмельницького стали кращими в регіонах

Культура 2133
У фотоконкурсі пам
У фотоконкурсі пам'яток культурної спадщини брали участь світлини, зроблені до 23 лютого 2022 року. Фото: wlm.org.ua

Фотороботи Сергія Зиська та Сергія Аніськова визнано кращими світлинами Херсонської та Закарпатської областей.

Світлини двох фотографів з Хмельницького стали кращими роботами у номінації «Найкраще фото регіонів України» 2022 року у фотоконкурсі пам’яток культурної спадщини «Вікі любить пам'ятки». Додамо, що наразі організатори представили першу трійку робіт фотоконкурсу – з Закарпатської, Львівської та Херсонської областей.

Отож, світлини хмельничан Сергія Аніськова та Сергія Зиська визнано кращими фото Закарпатської та Херсонської областей відповідно.

Так найкращим фото Закарпатської області за результатами оцінювання журі стала робота Сергія Аніськова із зображенням дзвіниці церкви Святого Духа у селі Гукливий - пам’ятки архітектури національного значення. У журі про світлину зазначають, що це приваблива презентація пам’ятки у середовищі.

«Вдалий час зйомки та освітлення створюють настрій затишності, умиротворення та тихої радості», - зазначило журі.

«Вдалий час зйомки та освітлення створюють настрій затишності, умиротворення та тихої радості», - зазначило журі про світлину Сергія Аніськова. Фото: wlm.org.ua

До слова, ця пам’ятка вперше стає найкращою в області. У попередні роки Закарпаття представляли Невицький замок, Здвиженський кафедральний собор, Виноградівський замок та інші.

А от кращим фото Херсонської області стала робота хмельничанина Сергія Зиська із зображенням Джарилгацького маяка.

Журі зауважило, що ця світлина виразна, гарна композиційно, вранішнє освітлення дає чудову гру кольорів та тіней.

Додамо, що Джарилгацький маяк є одним із найважливіших маяків Чорного моря. Розташований в східній частині острова Джарилгач Херсонської області. Побудований у 1902 році, має статус пам’ятки. Його металевий каркас та технічне оснащення виготовлено в Парижі. Маяк зараз перебуває на території, тимчасово окупованій російськими військами.

Світлина Сергієм Зиськом зроблена на світанку 19 серпня 2020 року. Інші маяки Херсонської області вже ставали переможцями у цій номінації, але фото Джарилгацького маяка перемагає вперше.

Світлина маяка Сергієм Зиськом зроблена на світанку 19 серпня 2020 року. Фото: wlm.org.ua

Нагадаємо, що у 2022 році у фотоконкурсі памяток культурної спадщини могли взяти усі охочі. Проте, у звязку з воєнним станом в Україні, участь у конкурсі могли брати лише фотографії, що були зняті до 23 лютого 2022 року. Таке обмеження було встановлене організаційним комітетом, щоб не наражати учасників на небезпеку, а конкурсні світлини не відображали сучасного стану памяток і не могли випадково розкрити інформацію, що може зашкодити національній безпеці.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую