ye-logo.v1.2

«Вікі любить пам’ятки» запрошує до фотоконкурсу: як він відбуватиметься в умовах війни

Культура 1646
Блакитна зала в маєтку Самчики. Саме це фото  стало найкращим фото Хмельницької області у 2021 році та посіло третє місце на міжнародному етапі конкурсу
Блакитна зала в маєтку Самчики. Саме це фото стало найкращим фото Хмельницької області у 2021 році та посіло третє місце на міжнародному етапі конкурсу. Фото: Сергія Зиська

Прийом заявок відбуватиметься протягом жовтня.

З 1 по 31 жовтня в Україні проходитиме міжнародний фотоконкурс об’єктів культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки». Як повідомляють організатори, фотопроєкт має на меті зібрати світлини всіх пам’яток нерухомої культурної спадщини України для ілюстрування статей у Вікіпедії.

Цього року, у звязку з воєнним станом в Україні, в умовах фотоконкурсу є певні зміни: участь у конкурсі можуть брати лише фотографії, що були зроблені до 23 лютого 2022 року.

«Через повномасштабне вторгнення росії, лише за офіційними даними багато пам’яток знищено чи пошкоджено. Тож запрошуємо піднімати свої архіви і подавати фото ваших улюблених пам’яток», - каже Ілля Корнійко, член організаційного комітету, голова правління ГО «Вікімедіа Україна».

Участь у конкурсі можуть взяти всі охочі. Для цього протягом жовтня слід завантажувати на Вікісховище світлини власного авторства, послуговуючись конкурсними списками пам’яток.

Переможці конкурсу отримають цінні призи від організаторів, а десять найкращих світлин культурної спадщини України змагатимуться на міжнародному рівні.

Детальніше про конкурс та його умови – за посиланням.

Нагадаємо, цієї весни світлина хмельницького фотографа Сергія Зиська увійшла у десятку і посіла третє місце у міжнародному конкурсі фотографій об’єктів культурної спадщини для Вікіпедії «Вікі любить пам’ятки». На фото - панорама блакитної кімнати у палаці Самчики, що на Старокостянтинівщині. Саме воно, нагадаємо, посіло десяте місце національного конкурсу і стало найкращим фото Хмельницької області у 2021 році.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую