ye-logo.v1.2

Kalush Orchestra, Віталій Козловський, Alyona Alyona, Dovi, Влад Ликов: підбірка тижня

Культура 2629
Підбірка нової музики від українських виконавців
Підбірка нової музики від українських виконавців. Фото: media.acc.cv.ua

Переможці Євробачення-2022 презентували нову пісню англійською мовою.

Цього тижня багато українських виконавців, які презентували нові пісні, додавали під відео збори на автомобілі та інші необхідні речі для українських військових.

До популярних музичних відео цього тижня потрапила спільна робота Віталія Козловського та Світлани Тарабарової.

«Струни» - реквієм у пам‘ять тих, хто назавжди залишився стояти за правду та за рідну землю. Вона присвячена Героям, які полягли на війні.

“Зйомка відео припала на останній місяць вагітності Світлани. Кадри, відзняті у весняний, проте холодний день із мокрим снігом точно передають стан душі. Адже місце, до якого приходять артисти наприкінці відео, уособлює собою найбільший наш біль сьогодні”, - йдеться в описі до відео.

“Нещодавно я повернувся з Донбасу вражений тим, якими надлюдськими зусиллями наші воїни виборюють кожен міліметр нашої землі. Якою дорогою ціною дістається справедливість. Ця ціна - життя наших людей. І розуміючи це, ми просто не маємо права жити так, ніби війни немає, не маємо сваритися, скаржитися. Тільки об’єднуватися, допомагати, донатити, робити все, що в наших силах та наближати перемогу на своєму фронті в тому числі. Кожне слово пісні по особливому проживається та глибоко осмислюється в ці дні, зважаючи на надлюдську жорстокість ворога по відношенню до українців, до воїнів, до полонених...", - відмітив Віталій Козловський.

Також серед трендових пісень цього тижня опинилась пісня “На краю” від Альони Омаргалієвої.

“На краю” — пісня-присвята усім жінкам, які чекають своїх чоловіків з війни. Пісня На краю була написана ще на початку повномасштабної війни, коли співачка була разом із сином у Польщі, а її коханий чоловік та партнер по сцені Тамерлан — у лавах територіальної оборони.

“Коли я написала цю пісню, то думала, як я взагалі буду її виконувати. Думала, що коли вперше заспіваю, то розплачусь. Тому я щоразу себе стримую”, — відмітила співачка в інтерв'ю виданню Вікна.

За її словами, важливим символічним та емоційним доповненням пісні є голоси жінок, які сьогодні розлучені зі своїми коханими, батьками та братами.

Новий кліп переможців Євробачення-2022 гурту Kalush Orchestra знов вийшов англійською мовою. Цього разу музиканти прозвітували про співробітництво з відомим канадським репером BBNO$. Музиканти представили композицію Ushme Uturbe і кліп на неї.

“Трек «Ushme Uturbe» — це незвичайне поєднання американського репу та українських мотивів, яке точно засідає у вашій голові. Відео на трек ми знімали в Остіні, США. Сподіваємося, результат нашої співпраці вам сподобається”, - написали музиканти в описі до відео.

DIBROVA – співак, музикант-мультиінструменталіст, композитор, фіналіст конкурсу „Хіт-конвеєр“ та саундпродюсер, що відомий своєю роботою з багатьма топовими українськими зірками, такими як Тамерлан і Альона, Злата Огнєвіч, Bryats Band, Олександр Положинський, та інші.

Два місяці тому він записав пісню “Я бачив”, але широкого розголосу вона не мала. Однак нещодавно співак записав рок-версію цієї пісні, яка й потрапила до популярних музичних відео цього тижня.

Після перерви у кілька місяців співачка Alyona Alyona презентувала нову пісню - трек “Не втратимо зв’язок”.

“Вірю в те, що кохання існує на відстані. Якщо душі сплелися, то зв’язок між ними проноситься між країнами, крізь дні й ночі, крізь пори року. Така любов завжди гріє серце, мотивує жити, вселяє надію і зігріває навіть тоді, коли здається, що мороз проник у саме серце. Кожен дзвінок та сказане слово має силу та віру в те, що завтра ми знову побачимось і міцно обіймемо найближчих. Минулий рік довів, що будь-яка відстань — це справжній виклик для коханих та рідних людей, але коли душі споріднені, то зв’язок між ними розірвати неможливо.

Цінуйте свою любов, несіть її крізь роки та нехай усі наступні покоління бачать, як ми вміємо любити та що для нас насправді важливий душевний зв’язок”, - зазначила співачка в описі до відео.

У рейтинг застосунку Shazam цього тижня потрапила робота маловідомого музиканта Максима Орехова (Orexov Mk) - “Недовіра”.

Також у рейтинг Shazam потрапила нова пісня співака Dovi - “Буде свято”, яка вийшла напередодні Великодня.

“Прийде час і вщухне буря
В небі розвіється дим
Прийде час коли цей світ
Не буде до нас таким злим”, - йдеться у пісні.

Також до рейтингу Shazam потрапила пісня від співачки Stasya.

«Дівка» - пісня, яка нагадує нам про те, що кожна з нас має всередині хоча б трохи «норовливого» характеру і вміло ним користується.

“Важливо, в такій ситуації не загубити саму себе, не стати заручницею легковажності, адже в житті є багато бар‘єрів, які вкрай спокійніше долати з коханою людиною поруч. А не отримавши цього – матимете велику ймовірність залишитись самотньою та нещасною”, - йдеться в описі до відео.

Milliart and Godlov – це колаборація двох перспективних українських артистів із Вінниці. Вони поєднують електронну музику та етнічні мотиви.

Цього тижня у Топ-200 рейтингу потрапив їх трек “Зірвало дах”.

“Ми із Gdlv почали працювати над треком, ще до початку повномасштабного вторгнення. Війна внесла свої корективи, ракети знищили нашу студію, де ми створювали пісню. Попри всі труднощі ми раді представити її”, - написав Milliart в описі до відео.

Фіналісти ток-шоу "Співають Всі" гурт 7TEENS представили пісню “Тримаю”.

“Тримаю - це пісня, написана на емоціях в нічному автобусі. Це суміш сліз від болі і щастя від кохання, які вилились в нотатки телефону. Адже ідеальна історія без розлук - лише в книжках. Випускаємо ці слова в світ рівно через 2 місяці, після тої ночі в автобусі. Тримайте міцно тих, хто дає щасливі миті і вчить кохати”, - йдеться в описі пісні.

Хмельницький співак Влад Ликов випустив цього тижня нову пісню. Трек отримав назву “Моя кохана”.


Співак активно пише пісні, які присвячені жінкам.

Ще один романтичний співак Kosmirak раніше працював таксистом та мріяв поїхати працювати у Польщі, доки його пісні не почали набирати перегляди. Його пісня “Моя мелодія”, про яку писав “Сайт “Є” зібрала понад 100 тисяч переглядів на Youtube.


Цього тижня він представив пісню “Француз”, в якій співає про бажання забути минуле і знайти нове кохання. Пісня сповнена спогадами про минуле, згадується про любов, що зникла, про людей, які зрадили його довіру, і про віру у те, що можливо ще знайти справжнє щастя.

Багато людей приховують свої справжні почуття і показують лише зовнішню красу. Автор закликає слухачів бути відкритими та чесними у взаєминах з іншими.

Співачка Nichka (Даяна Кульбіда) презентувала пісню “Стяг”.


“Стяг мій майорить де
Синьо-жовтими степами
Там в душі горить те
Що не вимовить словами
Там бурхливі ріки
Зашивають рани
І я бачу не уві сні
Очі тата й мами”, - йдеться в тексті пісні.

В описі співачка додала, що найрідніша їй людина зараз захищає країну у Бахмуті.

Гурт Артилерія презентував кліп на пісню “Недостатня”.


Це трек про розбиту хворим коханням письменницю, яка втомилась від сумнівів у собі через надмірні вимоги коханого.

Київська виконавиця Христина Халімонова презентувала дебютний альбом «Прокидатися Навесні».

На альбомі «Прокидатися Навесні» можна почути власне сприйняття Христиною слів «мир», «війна», «мораль», «любов», «смерть» та «біль». Усі ці теми прослідковуються протягом десятьох безмежно журливих пісень, де основними інструментами є лише альт-укулеле з м’якими нейлоновими струнами та низький оксамитовий жіночий вокал.

«Це альбом не про музику. А якщо й про неї, то особливого призначення, сакрального. Це ліки широкого спектра — від байдужості до брехні, всього, що каламутить воду всесвітнього правосуддя, рецепт яких я мала на меті винайти з самого дитинства.

Стоячи перед телевізором у віці трьох-чотирьох років, зі смутком і неспокоєм спостерігаючи новини про війну в Іраку і впевнено заявляючи, що стану миротворцем — слово, яке почула у тому ж випуску новин. Згодом дізналась, що миротворці у сучасному світі — це загін озброєних військових, а поняття “мир” у “Вікіпедії” роз’яснюється, як період між війнами.
Я відкрила арсенал і розв’язала свою війну, не попереджаючи інших, сподіваючись, що вони теж так чи інакше беруть участь у цій боротьбі», — розповіла СЛУХ Медіа Христина Халімонова.


В самих піснях немає багато інструментів. Лише вокал та укулеле.

Цього тижня в прокат вийшла стрічка Антоніо Лукіча “Люксембург, Люксембург”, головні ролі в якому зіграли брати Аміл та Раміл Насірови з гурту “Курган & агрегат”. Цей гурт належить до лейблу “Селюки”.

І цього ж тижня інші представник лейблу - Джон Дір та sucilna_nevdacha.exe (Надія Печуркіна) презентували пісню “Заплющить очі”.

Надія Печуркіна родом з Донецьку. Раніше записувала пісні російською мовою. Однак з 2020 року мова її творчості змінилась.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую