ye-logo.v1.2

70-річна Ріна Фіцько та 64-річна Олена Олійник з Хмельницького танцюють вже по півстоліття

Культура 2216
Фото: бетоні роботи і підсилення старих фундаментів

Для цих двох викладачів державного центру естетичного виховання учнівської молоді запитання про вік, котрого так бояться більшість сучасних панянок, не образа, а швидше – вияв захоплення і поваги.

Ще б пак! У свої 70 і 64 жінки готові дати жару будь-кому. До речі, Ріна Фіцько і Олена Олійник – найстарші у місті професійні танцівниці, котрі не облюбували лаву запасних, а живуть активним життям.
Хоча цим аж ніяк не хизуються. «Найбільша наша гордість – наші вихованці, – мало не в один голос кажуть викладачі народного танцю, гортаючи фотоальбоми і перераховуючи назви країн, де вдалося побувати з концертами, – Франція, Італія, Іспанія, Туреччина, Югославія, Росія…».
Малознайомі для пересічного вуха, хоча від того не менш яскраві подільські танці: «Бакотчанка», «Клин», «Дев’ятка», «Копуріш», «На лузі» – з року у рік з легкістю і граційністю витанцьовують і діти, і педагоги центру. Так, за плечима Ріни Фіцько півстоліття професійного стажу, а ще – десятки вдячних випускників і їхніх батьків.
Розпочинала свою творчу діяльність Ріна Павлівна в обласній філармонії. Двадцять років відтанцювавши в балеті ансамблю «Козаки Поділля», отримала звання заслуженої артистки України. Багато років поспіль керувала ансамблем «Поділля», а після цього – дитячими танцювальними колективами. Зараз пишається своїм зразковим танцювальним ансамблем «Дивоцвіт».
«Чимало моїх вихованців уже випурхнули з родинного гнізда (так ми називаємо наш центр), – каже Ріна Фіцько. – Але вони все одно часто заходять у гості. Кажуть, що сумують за танцями. Деякі приводять до мене вже своїх дітей. Я у них запитую: ви що, думаєте, я вічно буду тут? А вони мені: «Ви тільки наших навчіть, тільки наших!». Ото й бігаю-стрибаю-присідаю разом з дітлахами!
Олена Олійник – відмінник освіти України, також виходець з «Козаків Поділля». Хоча, зізнається, за життя поїздила світом. Але, вийшовши на заслужений відпочинок, прийшла у центр естетичного виховання учнівської молоді, де й працює вже чверть століття. За п’ять років діяльності «обзавелася» власним танцювальним ансамблем «Любисток», а ще за п’ятирічку її колектив отримав звання «зразковий».
Секретом гарного вигляду жінки ділиться охоче. Мовляв, це все гарт. «У професійного танцівника інакше й не може бути», – знизує плечима Ріна Павлівна.
«Жодних дієт, хандри чи поганого настрою, – додає Олена Іполітівна, – лише постійна праця».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую