ye-logo.v1.2

Дядя Жора, Tember Blanche, Катя Бужинська, Melovin, Alekseev, Макс Барських: нова підбірка української музики

Культура 1864
Нова підбірка української музики
Нова підбірка української музики. Фото: uamodna.com

Макс Барських та Алексєєв адаптували свої хіти українською.

Українські виконавці продовжують адаптовувати свої старі російськомовні хіти української.

Серед популярних музичних відео в Україні цього тижня нова пісня виконавця Parfeniuk (Ілья Парфенюк) під назвою “Поряд”.

“У новому кліпі артист показав свою другу половинку, відому Тік Ток-блогерку Simbochka, яка відмовилась від свого звичного образу та вперше у медійному просторі показала себе без яскраво виражених стрілок та чорних лінз”, - йдеться в описі до відео.

Раніше до трендових відео потрапляла інша пісня цього виконавця під назвою “Провела екскурсію”.

Ексучасник гурту “Время і стєкло” Positiff представив свою нову пісню “Небо нахилило”.

“Трек «Небо нахилю» створений на основі реальної історії мого друга, який повернувся додому після довгих і виснажливих днів у зоні бойових дій, мріючи лише про зустріч з дружиною та дитиною. Ця пісня саме про ті емоції, що відчувають українці, які захищають найдорожче — свою любов до Батьківщини, сім'ї та коханої людини. А головне — вони знають, що на них завжди чекають вдома ті, заради кого вони нахиляють небо та рвуть зорі. Адже коли ти любиш, ти здатен на неймовірні речі, у тебе з'являються справжні суперсили. Для мене, будучи в стосунках, немає нічого важливішого за очі коханої людини. Завжди хочеться бути сильним і впевнено казати їй: «Візьми мене за руку, не хвилюйся. Ми через усе пройдемо разом, тільки довіряй мені! Все буде добре”, - йдеться в описі до відео.

До Дня Незалежності репер Balsam зробив власну версію “Заповіту” Тараса Шевченка. Минулого тижня виконавець презентував пісню “Не божеволій”, яка потрапила до популярних музичних відео в українському сегменті Youtube.

Також ця пісня займає четверте місце у рейтингу застосунку Shazam для розпізнавання пісень.

Також до трендових пісень цього тижня потрапила пісня виконавця KOZAK SIROMAHA, який раніше брав участь у проєкті “Голос країни”. Нова композиція має назву “За високими горами”.

“Земля, яка прийняла нас при народженні є для нас святим оберегом. Козаки в мандри та далекі походи завжди брали з собою горстку землі, чи-то в чобіття або просто в хустинку під кушак. У важкі часи чубаті вміли переносити чуття на прекрасне, яке завжди спостерігали в рідних краях. Музикою і піснями лікували, та самі зцілювались”, - йдеться в описі до відео.

Аліна Гросу (Grosu) представила пісню “Батьки”.

Співачка у день народження свого батька випустила та присвятила її всім українським татам і мамам.
“У світі є дуже багато пісень про кохання, але немає про велику любов до батьків. Цією піснею я дуже хочу підтримати всіх, хто втратив рідних та тих, кого вимушено розділила відстань. Хочу підштовхнути кожного слухача ще більше цінувати родину і не боятися говорити найближчим, як вони їх кохають”, - відмітила Аліна Гросу.

Співак Олександр Тесленко, який восени заспівав з Лесею Нікітюк, представив нову пісню “Я помилився”.

Харківський гурт Kavabanga & Depo & Kolibri цього року випустив вже дві успішних пісні. Так, композиція “Sometimes” лише на Youtube зібрала понад мільйон переглядів, а пісня “Квітень” - 760 тисяч переглядів.

І ось нова пісня “Привіт”.

Солістка гурт Tember Blanche Саша Ганапольска запустила сольний проєкт — Ганна Польська і випустила пісню “Дура”.

“В пориві легкої злості через дурацький коментар під нашим інтерв‘ю я написала щиру і трохи зухвалу пісню. Я одразу відчула, що вона не пасує ніжному музичному стилю, який ми вже 3 роки створюємо в Tember Blanche, але я дуже хотіла її випустити. Так народився проєкт «Ганна Польська» — гра слів, що походить від мого прізвища. Не називайте мене Ганною, бо мене й досі звати Саша. Не сприймайте цю пісню занадто буквально, але вчіться відділяти конструктивну критику та необгрунтовані хейтерські коментарі”, - відмітила співачка у коментарях.

Відомий шоумен з Хмельницького дядя Жора (справжнє ім'я - Вадим Мичковський) випустив кліп на нову пісню “Лівий берег”.


Це не тільки гімн лівого берегу, а й пісня про кохання, яке викликає метеликів в животі про відносини, про щастя в моменті, позитив та літню теплу атмосферу. «Я дуже хочу що б ця пісня підняла всім слухачам настрій, що б кожен, після прослуховування, взяв свою кохану людину та провів яскравий, романтичний вечір разом насолоджуючись кожною хвилиною, адже зараз нам всім так не вистачає цих яскравих моментів» - ділиться Дядя Жора.

Катерина Бужинська записала дует разом з виконавцем Михайлом Грицканом. Композиція має назву "Чорний велюр".

Як розповіла Бужинська, нова композиція – про те, що свої почуття потрібно оберігати та не піддаватись на будь-які провокації, пише ТСН.

"Це розкішна пісня про кохання та гострі почуття, пристрасть і не завжди взаєморозуміння між чоловіком і жінкою. А все тому, що ми наче б то з різних планет!" - прокоментувала Катерина.

Дарк-фолк-метал гурт Midgard презентував пісню "Крила".

Midgard – незалежний метал-гурт з центру України зміста Канів, створений у грудні 2015 року Климом Апальковим. Спочатку позиціонувався як “one-man band”, але швидко перетворився на повноцінний гурт.

Ще один український фолк-гурт Mnishek представив композицію "Розрив-трава".

"Пісня з нашого майбутнього альбому, присвяченого українській мітології, має назву «Розрив-трава». За легендами ця рослина може відкривати усі замки, як справжні, так і магічні. А також вона володіє силою розчиняти браму між світом живих та мертвих. Як і чарівну папороть, шукати її слід було у Купальську ніч.
Продовжуємо разом із вами занурюватися у дивовижний та строкатий світ вірувань наших пращурів аби ще трошки наблизитися до розуміння хто ми є, де наше джерело і який надзвичайний скарб лишився нам у спадок", - відмічають виконавці в описі до відео.

До трендових пісень цього тижня потрапила й композиція від Валерія Судче під назвою "Прощальна".

"Неземний уклін нашим захисницям та військовим-медикам,які рятують наших захисників", - написав співак в описі до відео.

Гурт ОЧІ В ОЧІ представив пісню  Deep of Ocean, яку співають як українською так і англійською мовами.


 

Цього тижня український співак MELOVIN, який минулого року здійснив камінг-аут, випустив нову англомовну пісню та сміливий кліп до неї. Співак представив англомовний трек Don't Need Your Love.

Для відео MELOVIN приміряв куртку з шипами. Ними він намагався "відбиватися" від хейтерів. Під час анонсу нового треку артист публікував фото, на яких його обличчя було заліплене негативними коментарями, роздрукованими на папері, відмічає УНІАН.

Крім того, цього тижня Нікіта Алєксєєв презентував україномовну версію свого хіта "Як ти там". Артист переклав пісню рідною мовою та вже виконує її на концертах.

5 років тому «Як ти там» підкорила мільйони шанувальників по всьому світу.

«Моїй команді знадобився час, щоб зробити переклад, в якому залишиться той же сенс пісні і все буде звучати органічно. Я переконаний, що перекладати потрібно так, щоб українською вийшло краще ніж було раніше. Якщо про переклад кажуть «непогано», вважаю, можна навіть не починати. В нас було багато версій перекладу, але найкращу створив Олег Боднарчук, також є в новому тексті кілька рядків і від мене. Сьогодні я відчуваю, що мої пісні потрібні навіть більше ніж раніше. Вони про наше сьогодення» - поділився співак.

Також свої російськомовні пісні на українську перехаписав Макс Барських, зокрема, один з найбільших своїх хітів "Тумани".

"Проїхавши містами України й зустрівши своїх людей, я відчув потребу подарувати улюблені пісні українською мовою. Просто хочу, щоб вони належали нам з вами та нашим дітям! «Тумани», «Береги», «Подруга- ніч», «Лий, не жалій» - усі вони лунатимуть солов'їною в студійній якост", - зазначив співак.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую