ye-logo.v1.2

Дорофєєва та Кацурін, Kate Soul, Max Barskih, Антитіла, Потап, Kola: підбірка нової української музики

Культура 2818
Цього тижня українці знову музикально підтримували ЗСУ
Цього тижня українці знову музикально підтримували ЗСУ. Фото: kanaldom.tv

Цього тижня українські виконавці представили кілька англомовних пісень

 Цього тижня українські виконавці вже активніше випускали пісні до прийдешніх свят. Але не забували й підтримувати ЗСУ. Крім того, кілька композицій від українських артистів вийшли англомовними.

Українська співачка Надя Дорофєєва (Dorofeeva) випустила кліп на пісню "Щоб не було", написану спільно з Михайлом Кацуріним. Нагадаємо, що на початку року Дорофеєва розійшлася зі своїм чоловіком Володимиром Дантесом і стала зустрічатися з бізнесменом Михайлом Кацуріним.

У кадрі Надя стоїть біля мікрофона і співає пісню, а Михайло грає на гітарі.


"2022 рік був складним і бурхливим для кожного українця. Для нас з Мішею найкращими ліками в цей складний час стали наші почуття і музика. Цю пісню ми написали разом. Вона про кохання, біль і віру один в одного", – написала Дорофєєва в описі до пісні.

Пісня займає перше місце серед популярних музичних відео на Youtube в Україні. Кліп переглянули понад 650 тисяч разів. Також пісня потрапила до топ-пісень застосунку Shazam в Україні.

На третьому місці серед популярних музичних відео на Youtube знаходиться композиція “Провела екскурсію” виконавця Parfeniuk (Ілья Парфенюк). Відео переглянули понад 100 тисяч разів.

Це той випадок, коли пісня стала популярною ще до свого офіційного видання. Адже спочатку з’явився короткий фрагмент, який став вірусним у Тік-Ток та зібрав мільйони переглядів. І лише цього тижня презентували повну версію пісні.

До дня Збройних Сил України співачка Люся Кава презентувала пісню “Народна”.

«Люся Кава у кліпі постає в образі благородного птаха сокола, який з давніх часів є символом відваги та хоробрості, символом свободи. Саме з нього починалась історія нашого тризубу, який є символом волі й незалежності українського народу, символом нації й держави, символом нашої визвольної боротьби», - йдеться в описі до відео..

«Велика подяка усім військовим, які взяли участь у зйомках кліпу. Це не актори, а українці різних професій, які з 24 лютого, коли розпочалась війна, пішли до лав ЗСУ захищати нашу землю та наш народ. Для мене велика честь стояти поряд з нашими героями, які приєднались до творчого фронту». - написала співачка в описі до відео.

Кліп вже має понад 300 тисяч переглядів та також потрапив до популярних музичних відео в Україні цього тижня.

Минулого тижня до музичної підбірки на “Сайті “Є” потрапили три композиції, які братимуть участь у фіналі національного відбору Євробачення-2023. Це були на той момент пісні, які мали найбільше переглядів на сайті мовника. Серед цих композицій була “Колискова” Марини Круть.

Цього тижня ще одні фіналісти - гурт TVORCHI презентував кліп на конкурсну пісню “Heart of Steel”. Трек Heart of Steel про тих, хто попри усі негаразди, не зупиняється і йде вперед, хто грає, щоб вигравати.

Відео на пісню переглянули понад 130 тисяч разів і воно займає 28 сходинку серед популярних музичних відео в Україні. Крім того, пісня потрапила до топ-50 рейтингу застосунку Shazam по місту Хмельницькому.

Нагадаємо, що головними фаворитами на перемогу в Національному відборі Євробачення-2023 є Jerry Heil, KRUTЬ та дует «TVORCHI». Такі висновки можна зробити з коефіцієнтів букмекерів.

Крім того, цього тижня до рейтингу Shazam потрапила пісня дуету “Очі в Очі” під назвою "So sorry". До складу дуету увійшли автор і саундпродюсер Сергій Кузнєцов (Krista Music) та співачка Ольга Воробйова. Також співавтором синглу став саундпродюсер Сергій Єрмолаєв (відомий своїми роботами з гуртом Казка , WellBoy та ін.).

Місяць тому “Сайт “Є” писав про склад одного гурту з такими учасниками. Тоді випустили дебютний кліп “Зачекай”, який також потрапив до рейтингу Shazam. Але тоді гурт презентували як VINVONA. Але за деякий час після презентації всі відео з такою назвою були видалені і з’явилася нова назва дуету - “Очі в Очі”.

Ще один трек з рейтингу Shazam має назву “Rus - Ні, Peace - Да”.

Автором пісні став DAVID.OFF або Владислав Давидовський. Композиція про те, що Україна переможе у війні і тоді настане мир.

Співачка Kola цього тижня презентувала кліп на пісню “Голос”, в якому знялися співачка Jamala, соліст гурту Kalush Олег Псюк, реп-співачка Alyona Alyona, музикант Павло Вишебаба, юморист Василь Байдак, актор Костянтин Войтенко та інші.

“Де б ти не знаходився, в реаліях нинішньої війни твій ГОЛОС має велике значення: неодноразово розголос допомагав привернути увагу світу на жахи, що відбуваються в Україні, розв'язувати питання по обміну військовополонених, вказати на проблему постраждалих від війни та спростувати пропагандистські заяви ворога. Не мовчи!
Твій ГОЛОС - це врятоване чиєсь життя”, - йдеться в описі під відео.

Інша українська співачка MamaRika випустила пісню “Зоря”.

“Лейтмотивом «Зорі» є розуміння, що після найтемнішої ночі завжди наступає світанок.Ми всі зараз шукаємо точку опори, яка дасть натхнення та сили рухатися далі.Та попри все українців вже неможливо зламати, де б ми не були і як би не було важко – ми завжди знайдемо ту саму стежку додому. Маю надію, що «Зоря» підтримає та зігріє українців у ці холодні, темні часи”, - написала співачка в описі до пісні.

Дніпровська блогерка Анна Алхім та телеведучий Даніель Салем записали спільну пісню “Не Забувай”.

 Це композиція про кохання та почуття закоханих під час війни.

Відео на пісню переглянули вже понад 100 тисяч разів.

Репер та продюсер Олексій Потапенко (Потап) представив пісню “Триклятий лютий”.

Пісня про те, дівчини чекають своїх хлопців, які зараз боронять Україну від російського агресора. І що дівчини обов’язково дочекаються.

“А ти мала повір
Що все ще буде
На площах люди
І ти з ним за руку
Медаль на грудях”, - йдеться у пісні.

Хмельницька співачка Катерина Коваленко, яка виступає під сценічним псевдонімом Kate Soul, представила нову пісню. Робота отримала назву “Моя остання сила”.

Пісня про страхіття війни, про те, що багато українців втратили домівки внаслідок російської агресії.

Відеоряд кліпу знятий у Харкові у мікрорайоні Північна Салтівка, який є одним з найбільш постраждалих у місті.


Варто зазначити, що нещодавно співачка разом зі своїм харківським колегою Олексієм Копиловим, крім Харкова, побувала в Ізюмі, Старому Салтові та Куп’янську. Ці міста були деокуповані в вересні. В кожному з населених пунктів Катерина Коваленко виступила перед людьми, які залишилися в містах, незважаючи на важкі умови для життя.
Крім того, цього тижня були записані дві англомовні композиції відомими українськими виконавцями.

Max Barskih представив пісню "Before We Say Goodbye".

«З початку війни я веду свій музичний щоденник. І до кожного етапу цього року я пишу свій саундтрек. «Буде весна» була присвячена першим дням після 24 лютого, справжній біді, якою стала для нас війна. «Чекай мене» - моє особисте звернення до кожного українця, який був змушений покинути свій дім, та військовим, що боронять нашу свободу зі словами підтримки, очікуючи на їхнє повернення. «Україна» присвячена нашому єднанню, тому диву, завдяки якому згуртувалися усі українці всередині країни та за її межами. «Римую» - трек-посвята усім закоханим, які вже майже рік спілкуються один з одним крізь екрани телефонів. З початком зими мені захотілося створити саундтрек до Нового року. Бо попри біль та тугу, що накопичилася протягом довгого часу, ми продовжуємо сміятися крізь сльози, намагатися радіти життю та дякувати новим світанкам і заходу сонця. Тому в пісні Before We Say Goodbye танцювальний біт зливається з мінорними акордами та ліричною мелодією», - коментує прем’єру Макс Барських.

Знаменита різдвяна пісня Миколи Леонтовича зазвучала у виконанні гурту Антитіла, хору імені Верьовки та дитячого ансамблю Зернятко. Вони заспівали її англійською мовою і назвали Carol for the Charity. Адже у цієї версії особлива мета — зібрати допомогу для українських дітей, які постраждали від війни.


Антитіла просять своїх прихильників з усього світу зробити донат у Фонд Олени Зеленської, який збирає гроші на допомогу та відбудову України, пише nv.ua.

«Ми створювали його разом з легендарним хором Верьовки, а також з дітками, які попри атаки ворогів, тривоги та блекаути досі залишаються в Україні та продовжують займатися улюбленою справою — співами. Це дитячий ансамбль Зернятко. Слухайте, шазамте пісню і донатьте заради Перемоги і наближення не військового, а мирного Різдва в Україні та дзвінкого дитячого сміху на свята», — написав гурт, публікуючи пісню.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую