ye-logo.v1.2

Новий сезон в театрі Старицького: для дітей казка про Мауглі, дорослих - класична українська комедія

Культура 1967
Новий театральний сезон у Хмельницькому відкриють класичною виставою М.Старицького "За двома зайцями"
Новий театральний сезон у Хмельницькому відкриють класичною виставою М.Старицького "За двома зайцями". Фото: пресслужби театру

До кінця цього року на театральних глядачів чекають також три нових прем'єри.

З 20 серпня у Хмельницькому в обласному муздрамтеатрі Старицького стартує черговий театральний сезон. Відкривати його будуть вдень казкою для дітей «Книга джунглів» та класичною виставою для української сцени «За двома зайцями» ввечері.

Заслужений артист України Степан Бортнічук на сцені гратиме батька Проні Прокопівни. Артист говорить, що це крайня постановка класичної української драматургії: роботу над нею розпочали у травні 2017 року з режисером Олегом Мосейчуком.

«Звичайно, що п'єса не буде класичною в розумінні цього слова, якою вона була сорок років тому. Тому що щоразу це нове переосмислення існуючих персонажів на сучасний лад, - розповідає Степан Бортнічук. - Виставу цю ми не грали майже рік. З режисером ми провели декілька хороших репетицій, під час яких було знайдено нові пристосування для акторів».

На новий 93 театральний сезон у творчого колективу багато планів. Вже до кінця цього року на глядача чекають три прем'єри. Одна з них – дитяча казка за твором Марка Кропивницького «Івасик-Телесик». Як розповідає директор муздрамтеатру Старицького Андрій Ковальчук, сюжет казки відомий всім, проте театр поставив собі виклик зробити цю казку сучасною для дітей.

"Сюжет казки «Івасик-Телесик» відомий всім, проте театр поставив собі виклик зробити цю казку сучасною для дітей" - Андрій Ковальчук

«Над постановкою цієї казки працює режисерка Лариса Курманова, заслужена артистка України. Оригінальну музику до вистави пише музикант, співак та актор нашого театру Тарас Юровський. Окрім сучасних декорацій на нашого юного глядача чекають ще незвичайні речі, тому запрошуємо вас на прем'єру. Запланована вона на третє вересня», - зазначив Андрій Ковальчук.

В серпні у глядача буде можливість переглянути прем'єру вистави, якою закривали минулий сезон – «Борщ. Мій рецепт виживання» у постановці харківського режисера Артема Вусика.

А через місяць на тій самій сцені «Антракту» відбудеться прем'єра вистави «Васьок «Go!». Це незакінчена робота від режисера Бориса Кривеця, який став переможцем другої лабораторії «С.Т.Р.У.М.». Прем'єра постановки повинна була відбутися ще півтора роки тому, проте початок повномасштабного вторгнення змінив плани. Борис Кривець вступив до лав Збройних сил України, і тільки кілька місяців назад у нього з'явилася можливість приїхати до Хмельницького і завершити роботу над «Васьок «Go!».

Окрім того, в новому сезоні в театрі продовжать практику аудіоозвучування вистав для слабозрячих людей та людей з вадами зору. Тридцятого серпня буде показана вистава «Божевільна ніч, або номер 13» з залученням спеціального обладнання для цієї можливості. Проєкт є грантовим та реалізується у трьох обласних театрах України.

Читайте також: Новий шелтер для переселенців відкрили у Хмельницькому районі в колишній поліклініці

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую