ye-logo.v1.2

Осінь з настроєм «ретро»: у Києві відбулася творча зустріч з письменницею Ольгою Саліпою

Культура 1060
Цього року письменниця Ольга Саліпа презентувала читачеві ще декілька своїх нових книжок
Цього року письменниця Ольга Саліпа презентувала читачеві ще декілька своїх нових книжок. Фото: автора

Читачам вона розповіла про три книги, які вже вийшли друком цьогоріч, та дві, які мають з'явитися незабаром.

У публічній бібліотеці імені Лесі Українки в Києві 20 жовтня відбулася зустріч з хмельничанкою Ольгою Саліпою. Українська письменниця ділилася з присутніми своїми творчими доробками, а також розповідала про книги, які вже вийдуть друком невдовзі. У цій залі  письменниця була два роки тому: тоді, ще до початку повномасштабного вторгнення, вона презентувала кілька своїх творів, серед яких були «Теплі історії» та перша книга з серії ретророманів «Будинок на Аптекарській».

З того часу друком вийшли ще дві книги з цієї серії, і ще одна невдовзі буде презентована читачам. Новий ретророман - про події у Проскурові, які мали місце у 1921 році. Ольга Саліпа відзначає, що історичні твори мають бути доступні масовому читачеві. І написані так, щоб події, які у них розгортаються, легко запам'ятовувалися та допомагали зрозуміти та вивчити історію.

До кінця року вийде четверта книга із серії "Ретророман" . Це буде історичний екскурс у події, які відбуваються в Проскурові на початку 20-х років ХХ століття

«Зазвичай, є думка, що про Проскурів немає розказати чого. Але, насправді, це абсолютно не так. Кожне місто має свою історію і варте того, щоб знайшовся письменник, який напише про нього художній твір, - розповідає письменниця. – Я люблю писати про «непевні історичні часи», так набагато цікавіше. І в романі я взяла перехідний період, коли в Проскурові вже почала утверджуватися радянська влада. При цьому місцеві чекають на повернення Петлюри і зміну влади. Але «совєти» вже починають встановлювати свої правила та привозити у місто своїх людей, які мають контролювати всі процеси».

Також варто зазначити, що кілька місяців тому вийшла перша книга Ольги Саліпи з підліткової серії «Скарби». За словами письменниці, ці книги будуть навчати підлітків та молодь помічати найкраще поруч з собою. Мова йде, насамперед, про історичну спадщину на українських землях, про існування яких знають не всі. У книзі «Таємниця замку-корабля» мова йде про Сидорівський замок, який знаходиться в одному з сіл Тернопільщини. За легендою замок може впливати на долі людей, які до нього приходять. І саме тут опиняється головна героїня – Ліна, яка приїздить на Тернопільщину із прифронтового Лисичанська у 2018 році. Продовження історії на читача буде чекати невдовзі: вихід другої книги з підліткової серії вже анонсований видавництвом, і події будуть відбуватися на Різдвяні свята.

Першу книгу з підліткової серії "Скарби" вже можна придбати як в паперовому, так і в електронному форматах 

«Книга, над якою я працюю зараз, відрізняється від всіх моїх попередніх. Зараз вона у мене вимагає трішки більше часу. А також внутрішнього налаштування», - поділилася своїми творчими планами Ольга Саліпа.

Читайте також: Ветеранів запрошують на «терапію мандрами» до Бакоти

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую