ye-logo.v1.2

«Таке було бажання сина»: воїн з Хмельниччини презентував книгу, написану на передовій

Культура 2822
Книга побачила світ за 7 місяців
Книга побачила світ за 7 місяців. Фото: автора

Це віршована казка, яка робить Перемогу ближчою, адже всі кошти з її продажів йдуть на підтримку військових.

У Хмельницькому відбулась презентація книги для дітей «Подорож країною та чарівний дракон» Макса ван Форсайда. Під таким псевдо дебютував як письменник Андрій Максимчук - військовослужбовець десантно-штурмових військ. Нині його мета полягає у тому, щоб якомога краще забезпечити необхідним обладнанням власний підрозділ. Тож вирушив у письменницький тур.

На рідну Хмельниччину захисник завітав 28 листопада. Презентацію книги мали провести в одному з хмельницьких вишів, однак як тільки розпочався захід, пролунала сирена й усім довелося спуститися в укриття. Утім, це не завадило пройти творчій зустрічі.

Захід розпочали проводити в одному з хмельницьки вишів, однак згодом пролунала повітряна тривога. Фото: автора

Згодом презентація розпочалась вже у сховищі. Фото: автора

Андрій Максимчук розповідає, що цю книгу він хотів написати ще перед повномасштабним вторгненням. Казку про драконів його попросив створити син і тато втілив його бажання. Однак вже після повномасштабного вторгнення, пишучи на передовій. У перервах між бойовими завданнями.

«Власне ідея книги виникла завдяки моєму сину, молодшому Мирославу. Він ще перед повномасштабним вторгненням говорить: "Тату, а можеш написати книгу про дракона?". Він дуже обожнював з самого дитинства цих міфічних істот. Я, звичайно, не зміг відмовити своєму сину. Зменшуючи свій час на сон, на обслуговування озброєння, спорядження, я просто на всьому, що мав під рукою, писав. Я записував свої думки та складав їх в одне ціле», - розповідає Андрій Максимчук.

Книга «Подорож країною та чарівний дракон» матиме продовження, каже Андрій Максимчук. Фото: автора

Військовий за фахом, Андрій Максимчук зустрів повномасштабне вторгнення у столиці. Синів відвіз до батьків на Хмельниччину, а сам пішов до військкомату. Коли був на фронті згадав про розмову з сином та зрозумів, що може це об'єднати це зі збором коштів на потреби свого 132 окремого розвідувального батальйону десантно-штурмових військ.

Першою з-під пера з'явилася назва, а згодом пішли й рими. Готова книга побачила світ вже за сім місяців. Воїн-письменник каже, що спершу її прочитав син: «йому дуже сподобалось, як всім, хто брав її в руки. Залюбки читають не тільки діти, а й дорослі».

«Подорож країною та чарівний дракон» - віршована фентезі, у сюжеті якої автор використовує також реальні історичні факти. Вони переплітаються із магічними обставинами у світі дракона, заклинань, чарівного каміння, стародавніх карт та записів. У планах автора випустити серію книг за цими мотивами. Дебютна – вже перекладається двома іноземними мовами. Згодом її продаватимуть закордоном.

Придбати книгу «Подорож країною та чарівний дракон» можна за посиланням: https://www.vanfourside.com.ua

Читайте також: «2024 рік – рік Перемоги»: у Хмельницькому презентували благодійний календар, кошти з якого спрямують на ЗСУ

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую