ye-logo.v1.2

У Хмельницькому театрі ляльок готуються до прем'єри «в'язаної вистави»

Культура 842
У березні маленьким глядачам театру ляльок покажуть нову "в
У березні маленьким глядачам театру ляльок покажуть нову "в'язану" казкову виставу. Фото: автора

Нову казку для самих менших відвідувачів покажуть вже на початку березня.

Творчий колектив Хмельницького академічного обласного театру ляльок готується до прем'єри дитячої вистави під назвою «Клубок казок». П'єсу до неї написала актриса театру Лідія Місюренко, але сама ідея створення подібної казки, за її словами, належить художнику та режисеру театру.

Хоча вистава буде для самих маленьких глядачів, проте у ній також йдеться про Перемогу, зазначає авторка п'єси. Сама вона дуже полюбляє українські народні казки, в які закохана з дитинства. І переконана, що діток із самого малечку потрібно виховувати саме на українських казках – це основа, яка дасть можливість у більш дорослому віці пізнавати величезний світ різних казок інших народів. «Клубок казок» поєднав у собі три відомі українським дітлахам історії - «Рукавичку», «Чарівний колосок» і «Ріпку».

«Чому про Перемогу? Тому що ми у цих казочках вчимося перемагати, наприклад, лінь. А ще в нас є момент у виставі, коли у «Рукавичці» ми надаємо прихисток тим, хто заблукав в негоду. І цьому дуже зараз важливо вчити маленьких дітей, бо коли настає якась біда чи безвихідь, то добре комусь надати таку необхідну допомогу. До речі, рукавичка у нашому варіанті вмістила всіх, і дідусь її в кінці не забирає, а лишає для допомоги тим «хто в лісі заблукає». Це дуже актуально в наш час», - розповіла актриса театру ляльок та авторка п'єси Лідія Місюренко в коментарі для сайту «Є ye.ua».

Вистава "Клубок казок"

Вистава "Клубок казок" обласний театр ляльок

У п'єсі рукавичку дідусь в кінці не забирає, а лишає для допомоги тим «хто в лісі заблукає»

У виставі все буде в'язане – ляльки та декорації, таким чином всі три казочки переплетуться в одну, розповідає під час її репетиції головний режисер Хмельницького театру ляльок Юрій Чайка, захотілося зробити виставу для найменших глядачів саме у такій фактурі. Крім того, на початок весни творчий колектив театру готує нову виставу для дорослого глядача. Такі покази запровадили у вересні минулого року чорною комедією абсурду «Той, хто відкриває двері». Цього ж разу будуть запрошувати на постановку, у якій звучатимуть вірші Ліни Костенко у супроводі скрипки.

Цікаво, що до виготовлення необхідних костюмів для акторів долучилися і майстрині з Межибізької фортеці, які зв'язали кілька пар різнокольорових шкарпеток. Така співпраця стала можливою завдяки тому, що директор Державного історико - культурного заповідника "Межибіж" Олег Погорілець дізнався про роботу над майбутньою виставою та вирішив долучитися до творчого процесу. Майстрині Межибізької фортеці постійно в'яжуть теплі шкарпетки для українських військових, тому в свою чергу театр просить усіх охочих долучитися до спільної справи та приносити нитки, які будуть передаватися для виготовлення необхідних теплих речей.

Допомога від Меджибіжа у створенні костюмів

До створення необхідного реквізиту долучилися і майстрині Межибізької фортеці. Фото: з фейсбуку Хмельницького академічного обласного театру ляльок

Отже, прем'єра вистави «Клубок казок» запланована на початок березня, слідкуйте за анонсами на сторінці театру у соцмережі. 

Читайте також: Мріям властиво виростати у «Крила»: ярмолинецька письменниця презентуватиме книгу

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую