ye-logo.v1.2

Океан Ельзи, NK, Даяна Ястремська, Yurcash, Сергій Бабкін, Влад Ликов: добірка нової української музики

Культура 1423
Добірка нової української музики
Добірка нової української музики. Фото: ілюстративне novy.tv

Гурт “Океан Ельзи” на другі роковини повномасштабної війни випустив нову пісню "Відповідь".

Цього тижня основна маса нової музики була присвячена другій річниці повномасштабного вторгнення росії на територію України та в цілому тематиці війни.

Гурт “Океан Ельзи” на чолі з Святославом Вакарчуком на другі роковини повномасштабної війни випустили нову пісню "Відповідь". Вона про про біль, пам'ять, довічну вдячність і складний й довгий шлях до Перемоги.

"Я вклав в слова цієї пісні переживання, всі емоції, які відчуваю протягом останніх двох років від початку повномасштабної війни Росії проти України. І мені здається, що велика кількість наших співвітчизників відчувають те саме. Тому ми дозволили собі не тільки від свого імені, але від імені багатьох людей, з якими я зустрічався, яких знаю, навіть тих, кого не знаю, але чий біль відчуваю зараз, дозволили вкласти ці слова у пісню "Відповідь", - цитує зазначає Вакарчук, пище РБК-Україна.

Музикант каже, що дуже важливо проговорювати один з одним те, що ти відчуваєш, бо так легше разом переживати складні часи. "Ми достойно з гордістю пройдемо цю складну дорогу і обов'язково переможемо, бо світло завжди перемагає темряву",- переконаний Вакарчук.

Відео на пісню займає другу сходинку серед популярних музичних відео на Youtube та зібрала понад півмільйона переглядів.

Денис Войтков (Voytya) випустив пісню “Відлітаю”, яка спочатку стала популярною у Тік-Ток.

Крім того, відео потрапило до трендів на Youtube та зібрало майже сто тисяч переглядів.

До того ж ця пісня увійшла до топ-3 в українському рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam.

Ще одна трендова композиція на цьому тижні - пісня “Міліметр”, яку презентувала Kola (Анастасія Прудіус).

"Міліметр" – це та допустима відстань, на якій хотілось би відчувати коханого кожного дня, кожної миті. Ця пісня – сповідь жінки, яка зізнається в шаленому коханні до чоловіка, в тому, що без нього вона відчуває себе незахищеною...

Впевнена, ці почуття знайомі більшості жінок, коли без коханого поряд відчувається безпомічність та "нетямущість". Діліться своїми історіями, почуттями, давайте ментально підтримаємо одна одну”, - зазначила співачка в описі до відео.

До популярних музичних відео цього тижня увійшла й композиція “В полоні” від Нікіти Кисельова.

“Головна ідея – віра у вічне кохання, яке не знає меж та перешкод, яке витримує випробування часом і відстанню. Втратити справжнє кохання неможливо. Всі ми будемо разом з близькими, потрібні час, віра та пам'ять. Пам'ять про світле почуття, яке дає сили рухатись далі”, – ділиться своїми думками співак.

23 лютого у світ вийшов новий альбом українського співака Сергія Бабкіна. Нова платівка отримала назву "Лютий" і складається з дванадцяти композицій: синглів "Непробивна", "Про Дні" та "Магія", випущених у 2023-му році, та дев'яти абсолютно нових пісень.

”Лютий” - за останні два роки це слово набуло для нас нових сенсів та стало символом спротиву. Воно чітко описує і внутрішній стан кожного українця.

Лютий - початок нової історії, червона лінія між минулим та майбутнім, рубець на клітинній тканині, який довго заживаючи, дає сили на рух уперед”, - прокоментував прем'єру альбому співак, пише lux.fm.

У добірку увійшла пісня “Алегорія”.

24 лютого гурт Yurcash випустив сингл, що має назву «Тільки не сьогодні». Юрій Юрченко, фронтмен гурту Yurcash, від самого початку повномасштабного вторгнення став добровольцем 49 окремого стрілецького батальйону «Карпатська січ» імені Олега Куцина.

Після перебувань на фронті і супутніх мініконтузій співак раптово втратив повноцінний слух. Медики, на жаль, так і не впоралися з проблемою – тож Юрій мусив задля продовження професійної діяльності замовити спеціальні навушники, які дають можливість адекватно працювати на сцені.

За останні два роки гурт випустив декілька пісень, присвячених війні. Нова пісня «Тільки не сьогодні» стала черговою рефлексією на те, що відбувається в країні.

«Це переповнена чаша моїх внутрішніх емоцій і переживань, які накопичувались упродовж цієї повномасштабної війни. Ти – «мущина», батько, воїн і наче маєш бути сильним, але втрачати своїх побратимів, що для тебе стали рідніші за рідних — непомірний тягар. А ти не можеш нічого вдіяти… Бо це — війна і ти мусиш робити свою справу. Тоді ти благаєш Бога: спаси і збережи їх…» – каже Юрко Юрченко, пише видання marieclaire.ua.

Співачка Кажанна, яка співала про “дупу огірка”, презентувала власну версію пісні Тіни Кароль “Шиншила”.

“Моя версія «Шиншили» — це історія про двох несумісних людей. Це та сама історія, коли «хороші дівчата» шукають собі «поганих хлопців». Шиншила та вовк — це істоти з різних світів, які не мали перетнутися. Але їх манить чужий світ: вовку подобається домашня мила шиншила, а шиншила хоче бути диким відважним вожаком. Чи, можливо, їхня комунікація — це неприйняття себе і спроби втекти від реальності? Втім, не важливо, адже кінець один — хтось хижак, а хтось — жертва”, — розповідає Кажанна.

Співачка не просто переклала слова, від оригінальної версії вона взяла тільки приспів, а от куплети створила у своєму стилі.

“Мені подобалася ця пісня Тіни Кароль у дитинстві, в ній відчувається вайб 2000х. Втім, я не просто переклала пісню українською а, скоріше, відштовхнулася від приспіву і зробила куплети у своєму стилі. Дорослішаючи, ти бачиш речі по іншому, ситуації набувають нових значень”, — говорить артистка.

Репер Skofka записав спільну композицію “Один день потому” з Dovi ( Андрій Вдовіченко).

“Ми не в змозі повернути час назад. Тож не потрібно жаліти і триматися за минуле. Потрібно цінувати кожну хвилину життя тут і зараз. Бо той час, який ми проживаємо колись, теж стане спогадом і саме від нас залежить, яким він має бути”, - зазначає Dovi.

Skofka теж закликає цінувати кожну хвилину.

“Цінуйте той день який зараз, яким би він не був, він єдиний, твій, живіть його гідно, щоб не було соромно, тому що день потому вже не зміниш. Звичайно сум за втраченими речима неминучий тому що ми люди і маємо емоції, але в пісні хотілось надихнути сприймати цю емоцію все ж тепло, оскільки те що ти уже змінити не можеш потрібно вміти відпускати” - каже співак.

Новий сингл репера Burla має назву “10” та присвячений десяти рокам війни в Україні, яка почалася ще у 2014 році.

Пісня розповідає про всі пережиті емоції та як саме змінилося життя українців за десять років.

“Головна ідея пісні полягає в тому, що українці - нащадки козаків та відважні воїни які століттями відстоювали існування нації. Демон атакував наших нащадків, але вони вистояли й саме тому сьогодні живуть та існують сучасні українці. На нас випала доля так само воювати за свою землю і вже понад 10 років наше покоління б'ється за існування нації. Ми вистоїмо так само як наші пращури”, - йдеться в описі до пісні.

Хмельницький співак Влад Ликов презентував нову пісню “Ромашки”.

Цей трек він заспівав разом зі співачкою Osha.

Василь Космірак (Kosmirak) випустив композицію “Тільки пам'ять”.

“Пам'ятаймо про всіх,кого втратили і нехай вони вічно живуть в наших серцях”, - зазначив музикант в своєму Інстаграм.

Колишній учасник російського лейблу Black Star, який належить Тіматі, репер Скруджи (Едуард Виграновський) випустив новий трек українською мовою під назвою “Скільки”.

Зараз музикант виїхав з росії. У квітні 2023 року він випустив трек «Бавовна», в якому міститься рядок «русня має горіти».

23 лютого гурт Our Atlantic випустив альбом-подкаст "На глибині", який складається із 12 треків, що містять пісні та розповіді історій від барабанщика гурту Олексія Бикова, який з перших днів вторгнення долучився до лав ЗСУ, брав участь у захисті Київщини й зараз продовжує службу в війську. Завершує альбом трек-співпраця з гуртом Zapaska "Гей, старий!".

У створенні альбому учасники гурту надихалися творами українських письменників та поетів, які також мали досвід війни, а ще — професійною воєнною літературою, пише “Суспільне”.

Гурт “Рокаш” випустив пісню “Таткова любов”.

Пісня присвячена пам'яті Олексія Яніна "Індєйца", який зaгинув сьомого квітня 2022 року в Мapiупoлі.

“Тамара Яніна - наша багаторічна слухачка. На концертах ми здружилися і були на зв'язку. Коли в Маріуполі зaгинув її чоловік Олексій - вона оприлюднила відеозвернення вoїна до сина, яке надихнуло спочатку до тексту, а потім і до пісні "Таткова любов". Показуючи Тамарі твір, ми хвилювались, як вона відреагує, але їй було приємно. За деякий час вона попросила нас до 40-го дня народження Олекси записати цю пісню, а ми запропонували зняти кліп. Головними героями цього кліпу, присвяченого пaм'яті Олексія Яніна, стали його дружина з сином Назарчиком”, - розповіли музиканти.

Гурт Molodi представили трек “Живу наполовину”.

“Ми випустили трек «живу наполовину» у символічний місяць лютий. Колись для українців це був місяць закоханості, а тепер — незламності й пам'яті про втрачене внаслідок великої війни.

Пісня «живу наполовину» — це присвята батьку Кирила, який зник безвісти під час окупації Маріуполя у 2022 році. Вона покликана допомогти прожити втрачене та рухатись далі з теплою пам'яттю в серці. В ній — особисті спогади, сум і сподівання ще раз побачити й обійняти свою найдорожчу людину”, - йдеться в описі до пісні.

Новий альбом київського металкор-гурту Guerilla Noir оповідає історію про життя людини від початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року до моменту її загибелі.

Трек "Сира земля" — історія про те як місце проживання потрапляє під окупацію, герой потрапляє до катівні-підвалу і виходить тоді, коли місцевого ватажка-окупанта підривають українські партизани.

Лідер гурту ТОЛ Василь Прозоров, який зараз випускає пісні в рамках проєкту "Прозак", випустив пісню "Тримайся". 

Музикант написав трек з закликом до українців триматись надалі та не здаватись ворогу.

Granat Garden – львівський рок-гурт, що з'явився в день літнього сонцестояння 2019 року. Гурт грає блюз-рок, альтернативний рок, фанк-рок.

Раніше сайт “Є” ye.ua писав про їх альбом, а тепер вони випустили пісню СЦСЦ.

“СЦ СЦ - пісня написана від імені персонажа трікстера, що висміюючи сучасні згубні тенденції людських патернів поведінки демонструє до якої соціальної деградації можна прийти. Ця жвава пісня закликає до критичного мислення, протестного духу та готовності до дій”, - зазначили музиканти.

Kulshenka - це творчий псевдонім екс-учасниці гурту Panivalkova Ірини Кульшенко. Мульти-інструменталістка, співачка та композитор не обмежує себе жодними рамками, самостійно робить аранжування, створює глибокі, змістовні тексти і співає чотирма мовами: українською, англійською, французькою та іспанською.

Цього тижня виконавиця випустила пісню “Вічний лютий”.

“Пісня «Вічний лютий» створена внаслідок складного досвіду війни. Безпорадність, відчай та нерозуміння, як жити далі – спектр цих емоцій знайомий кожному українцю. Трек резонує з цими переживаннями та підсилює їх. Це дійсно важка пісня, яка здатна викликати специфічні враження, але разом із тим, вона несе в собі ту силу, яка допомагає пройти цей надскладний етап.

«Вічний лютий» – це голос, що закликає нас не замовкати, а кричати про війну на весь світ!”, - написала співачка в описі до пісні.

Виконавець S.N.O.B записав пісню “Чари”.

“Коли знаходиш щось неймовірне.., субтильне та ніжне, спалахуюче та затишне водночас. Настільки твоє, що подих перехоплює! Втрачаючи це, ти неминуче втрапляєш у полон запитання: «Чи здатне, найпрекрасніше, згаснути назавжди..?”, - розповів артист в описі до пісні.

Одні з найстаріших представників української поп-панк сцени - дніпровський гурт Сметана Band. За словами засновників гурту, «Сметана» з'явилася спочатку як жарт, тому що деякі пісні, що складалися ними, не підходили для репертуару їхнього основного метал-коллективу All is illusion.

Цього тижня музиканти представили трек “Хвилі”.

Репер Артем Лоік випустив трек “Шаманбат”.

“В цей день, два роки тому, було створено підрозділ спеціального призначення ГУР МО -- батальйон «Шаман» Дякую за силу, мужність та відвагу”, - написав Лоік під треком.

Українська тенісистка Даяна Ястремська презентувала свій новий сингл.


Пісня отримала назву Hearts та вийшла в колаборації з латвійським репером Loopout та чеським співаком RODAN.
«Це ще одне нагадування всім людям про мою країну, про дітей і про те, що нам потрібна підтримка. Я знаю, що люди забувають про війну і втомлюються від неї, але ми повинні бути сміливими і триматися разом. Ця пісня про силу та зрілість», - написала Ястремська в описі до пісні.

NK та виконавець Descemer Bueno випустили спільний іспаномовний трек.


Пісня називається Con Amor Se Cura і заглиблюється у вічну тему кохання.


“Хоч ми з Descemer Bueno із різних частин світу, нас об'єднала творчість та любов до музики. Наша пісня про вміння любити – про те, що об'єднує нас всіх, звідки б родом ми не були”, – зазначила виконавиця, пише “24 канал”
До того ж артисти презентували кліп на пісню, де показали процес створення композиції в студії. Крім того, у відеороботі можна побачити різні моменти радості та прояви любові між людьми.
Так, у кліпі знялися деякі українські зірки. Зокрема, футболіст Олександр Зінченко з родиною, телеведучий Тімур Мірошниченко з близькими, співачка Гайтана з донькою та інші.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую