ye-logo.v1.2

Дві учениці з Хмельниччини виграли конкурс «Об'єднаймося ж, брати мої!»

Культура 2395
У Києві підбили результати конкурсу «Об
У Києві підбили результати конкурсу «Об'єднаймося ж, брати мої!». Фото: колаж з ілюстрацій на сайті honmccm.com.ua

Хмельницьку область представляли 10 учнівських робіт з 6 мистецьких шкіл.

Визначили переможців Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об'єднаймося ж, брати мої!» імені Тараса Шевченка. І серед них – дві учениці з Хмельницької області.

У номінації «Образотворче мистецтво» переможницею стала 13-річна Уляна Ямкова з Волочиської дитячої школи мистецтв (викладачка Ганна Єрменчук-Гручман). Її робота називається. «Сини мої, гайдамаки! Світ широкий, воля – Ідіть, сини, погуляйте, Пошукайте долі…».

Рлбота Уляни Ямкової

Робота Уляни Ямкової «Сини мої, гайдамаки! Світ широкий, воля – Ідіть, сини, погуляйте, Пошукайте долі…».

У номінації «Декоративно-прикладне мистецтво» з роботою «Реве та стогне Дніпр широкий…» перемогла 16-річна Олександра Капелюх з мистецької школи «Шепетівська дитяча художня школа» (викладачка Надія Елеон).

Робота Олександри Капелюх

Робота «Реве та стогне Дніпр широкий…» Олександри Капелюх.

За повідомленням Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва, цьогоріч Хмельничичну представляли 10 учнівських робіт з 6 мистецьких шкіл області.

Конкурс «Об'єднаймося ж, брати мої!» започатковано Указом президента України від 22.03.2002 р. № 284 «Про Всеукраїнський конкурс учнівської творчості» під гаслом «Об'єднаймося ж, брати мої!» та присвячується Шевченківським дням. «Переможці Конкурсу та їх викладачі нагороджуються дипломами, грамотами та цінними подарунками під час урочистої церемонії, яка проходить у знакових та пам'ятних місцях: на Чернечій горі в Шевченківському національному заповіднику в м. Каневі Черкаської області або в Національному музеї Тараса Шевченка у м. Києві», - повідомляють у Державному науково-методичному центрі змісту культурно-мистецької освіти.

Читайте також: Фільм про хмельницьких рятувальників отримав відзнаку фестивалю «Cinema for Victory»

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую