ye-logo.v1.2

Фільм про хмельницьких рятувальників отримав відзнаку фестивалю «Cinema for Victory»

Культура 917
Хмельницькі рятувальники та режисер Вас Камінський - з відзнакою фестивалю Cinema for Victory
Хмельницькі рятувальники та режисер Вас Камінський - з відзнакою фестивалю Cinema for Victory. Фото: facebook.com/ordinary.people.ua

До конкурсної програми кінофестивалю увійшли 20 стрічок, які пройшли технічний відбір.

У Києві завершився кінофестиваль «Cinema for Victory», на якій було відзначено девять документальних фільмів, знятих під час російсько-української війни. І серед них – «Форма вогню» - стрічка, героям якої став зведений загін хмельницьких рятувальників, який в листопаді 2022 року в деокупованому Херсоні допомагав людям.

«Я бачив всі стрічки кінофестивалю. Кожна з них надзвичайна, - слова голлівудського актора і режисера, володаря «Золотого Глобуса» та двох «Оскарів», Шона Пенна наводять у Держкіно України. - Кожна з них укріпила мою любов і моє змилування українським народом. Я не можу навіть уявити собі ту силу, ту міць, ту хоробрість, яка характеризує ваш народ. Я дякую вам за запрошення до участі в цьому кінофестивалі. Документальні стрічки так подібні на те, як ви що щоденно стоїте за свободу своєї держави та один за одного. Кожна стрічка є індивідуальною, і вона нагадує людське серце. Ми бачимо хоробре кіно і я сподіваюся, що кожна з цих стрічок стане своєрідною капсулою часу і джерелом натхнення для прийдешніх поколінь. все вже являє собою велику історичну людську перемогу».

Переможцем кінофестивалю визнали стрічку «Довга доба» режисера Алана Бадоєва.

«Це визнання для нас не просто нагорода, а символ співчуття та підтримки нашої історії на міжнародному рівні. Сердечно дякуємо незрівнянному Шону Пенну, який виступив головою журі, та всій команді фестивалю за цю честь», - йдеться в дописі проєкту «Ordinary People», в рамках якого був знятий фільм «Форма вогню».

Нагадаємо, що допрем'єрний показ «Форми вогню» відбувся 16 лютого в Хмельницькому. «Головна мета фільму – розповісти про подвиг наших героїв на весь світ, - розповів тоді головний режисер стрічки «Форма вогню» Василь Київський. – Фільм спочатку знімався на англійській мові, а зараз – це адаптована українська версія. Але він був спяромований на іноземного глядача. Мені дуже хочеться, щоб люди за кордоном, коли будуть дивитися цей фільм, хотіли більше допомагати Україні, і щоб вони знали наших героїв».

Читайте також: Марина Круть презентувала спільну роботу із KALUSH (ВІДЕО)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую