FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
22 Липня, 2024

Jerry Heil, Alyona Alyona, Макс Барський, Ірина Федишин, Kate Soul, Latexfauna: нова добірка української музики

Jerry Heil та Alyona Alyona записали пісню "Подоляночка". Фото: yahoo.com

Представниці України на Євробаченні-2024 Jerry Heil та Alyona Alyona, які у фіналі конкурсу зайняли третє місце, випустили новий спільний сингл під назвою "Подоляночка".

Цього тижня українські музиканти, окрім звичних тем війни і кохання, присвячували пісні і своїм матерям.

Але почнемо з трендових композицій.

До популярних музичних відео цього тижня увійшов трек “Зусилля” Олександра Волошина (Voloshyn).

“Це історія, яка відображає, що нічого неможливого в житті не існує.

Найголовніший сенс треку та кліпу “Зусилля” - це мотивація кожного досягти цілей, а не лежати на дивані, шукаючи відмазки”, - йдеться в описі до відео.



Відео на пісню зібрало понад 700 тисяч переглядів. А сюжет кліпу нагадує серіали про банлистську романтику.

Ще одна трендова пісня тижня - це композиція “Мамо” від співачки Kristonko.

“Як і кожен артист, я мріяла написати пісню яка буде відгукуватись кожному слухачу.
І близько місяця тому в моїй голові народилась мелодія одразу зі словами «Мамо, я приїду і знов, буду як маленька дитина…». Ніби саме серце сказало мені «Христя, пора зробити пісню присвячену мамі». Я завжди слухаю своє серце. Тому і вийшла така чуттєва робота.

Я пізня дитина в мами. І по історіях, які вона мені з бабусею розказувала - пологи були важкі. Та й я була не дуже слухняною коли виросла, і приносила багато переживань їй з батьком. Тому ця пісня - подяка. Вибачення. В цій пісні я сказала все те, що можливо не могла б сказати просто так, в розмові. І не повірите, я написала цю роботу навіть не орієнтуючись на дати. Якось ще й співпало що пісня виходить саме до дня матері. Це точно серце підказало. Хочу щоб цю велику любов яка є в пісні, відчув кожен слухач різного покоління.. бережіть своїх матусь, приїжджайте, дзвоніть, адже вони так на нас чекають”, - таким чином співачка розповіла історію створення композиції.

Український співак Макс Барських презентував нову пісню та кліп під назвою «Замало».

Акустична версія цієї композиції, яку артист записав у перервах між репетиціями та виступами в рамках всеукраїнського туру, набрала більше ніж мільйон переглядів у соцмережах.

Лише на Youtube кліп зібрав понад сто тисяч переглядів та потрапив до трендових композицій тижня.

До популярних музичних відео цього тижня увійшла пісня “Секрет” від Ірини Федишин.

“У кожного з нас є свої секрети. Але найособливіший наш секрет, який захований у глибині самого серця - це любов”, - йдеться в описі до пісні.

Аліна Гросу (Grosu) презентувала кліп на пісню “Ломка”.

Цю пісню співачка описала як саундтрек колишніх стосунків.

. Саме невдалі стосунки з відомим актором, який її зраджував підштовхнули написати цю пісню. Довгий час трек лежав на полиці і чекав свого часу. Але зараз вирішила відкрити особисті переживання та підтримати тих, кого зрадили.

“Так сталося, що моя історія почалася між моїм першим і другим шлюбом. Ви ніколи не чули, що я була в стосунках із цією людиною, Інтернет про це не знає. Але це також дуже публічна людина і це актор. Стосунки тривали близько року. Вони почалися одразу ж після розриву з першим чоловіком. Він наполегливо залицявся. Спочатку я не хотіла мати жодних стосунків, але врешті не змогла встояти. Стосунки розвивалися стрімко, ми оселилися разом в одній квартирі. Утім, в нього були різні відрядження. Інтуїція весь час підказувала, що щось відбувається не так. Мені здавалося, що в нього надто близькі стосунки з колегами за сценою. Врешті, інтуїція не підвела. Чоловік таки дійсно почав зраджувати і відбувалось це чимало разів", — поділилася артистка незадовго до випуску треку у своєму тематичному відео щоденнику у ТікТоці.

До того ж, артистка вирішила екранізувати історію про яку заспівала в новій пісні “Ломка” та випустила автобіографічний кліп. Для зйомок кліпу були спеціально відібрані вінтажні костюми 70-х років.

“Їм більше 50-ти років і навіть більше. Адже, до прикладу костюму, в якому знімалась я майже 60 років”, - розповіла співачка.

Представниці України на Євробаченні-2024 Jerry Heil та Alyona Alyona, які у фіналі конкурсу зайняли третє місце. випустили новий спільний сингл під назвою "Подоляночка" (Get Up).

Пісня записана двома мовами - українською та англійською. Через це має й подвійну назву.

Трек “Важко” дебютний для українського коміка та співзасновника шоу «Леви на Джипі» Миколи Зирянова (Pan.Mykolai). Саундпродюсером треку став The Budchuk, автор вірусної колаби з Яриною Квасній — “Парова машина”.

Мотиваційний трек “Важко” увійшов до десятки українського рейтингу пісень застосунку Shazam.

Хітмейкери Chico & Qatoshi резентували нову композицію “Перламутрові сльози”.

Нова композиція також набирає популярність і вже потрапила до рейтингу Shazam в Україні.

Віктор Вінник та гурт “Мері” підкреслюють, що забувати про війну в Україні не можна. Їх нова пісня, яка є однією з найкращих цього тижня, називається “Голос війни”.

"Голос війни" – говорить сама за себе. У ній – біль, тривога, віра і надія. Я би з радістю почав писати інші композиції, де ні слова про війну, але не вмію абстрагуватися від нашої дійсності, тому з'являються саме такі пісні, – розповідає Віктор Винник, пише Радіо “Максимум”.

Співачка Катерина Коваленко з Хмельницького, яка виступає під сценічним псевдонімом Kate Soul, презентувала нову пісню “Літак”. Композицію вона заспівала разом з виконавцем Kozachenko (Максим Козаченко)

“Суміш романтизму і драйву натхненна звучанням Kings of Leon і пост панком нової хвилі. Історії кохання, яка ведеться від імені деталі, що є частиною літака. Дві частини одного цілого прагнуть бути разом, незважаючи на рани і невдачі”, - йдеться в описі до пісні.

Далі у добірці буде дві пісні до створення яких долучилась співачка Схожа (Настя Мунтяну).

Перша композиція - це дует з Vova zi Lvova.

Пісня називається “Чуттєво й зворушливо”.

Крім того, цього тижня співачка випустила композицію “Мамі”.

"Мамі" - це не просто пісня, це нагадування про те, що справжнє щастя полягає у простих і безцінних моментах із тими, кого ми любимо. Ця пісня про і для моєї Мами, яку я дуже сильно люблю. Прошу вас зупинитися, згадати про своїх близьких і подзвонити їм, виражаючи вдячність і любов.

Нагадаємо, що 12 травня в Україні святкують День матері.

Гурт “LATEXFAUNA” презентував нову пісню “Makoterchyk”. Композиція присвячена району Тальнівщини, де зростав фронтмен гурту.

У розмові з виданням “18000” Дмитро Зезюлін детальніше розповів про цей район та його особливості.

“Макотерчик – це взагалі таке урочище, величезний яр. Там стоїть зверху танк, там купа гірок, зимою там дуже класно кататися на санках, на пакетах з-під селітри”, – поділився Дмитро Зезюлін.

Також поблизу Макотерчика розташовується річка, де артист в юності часто відпочивав із товаришами.

“А літом я зазвичай там проводив час з друзями, випасаючи корів і купаючись в річці Гірський Тікич”, - розповів співак.

Репер Burla представив пісню “Спогади”.

Цей трек він присвятив загиблим героям.

Хмельницький метал-гурт Surface Tension презентував чергову пісню на підтримку українських військових.

Трек називається “Лови не повинні спинятись”.

Пісня присвячується “всім, хто літає сидячи на сраці, але сіє смерть, як мало хто”, тобто пілотам БПЛА.

Текст містить ненормативну лексику.

“Після Дощу” - це сольний проєкт харківського виконавця Яна Савченка та його звукорежисера Артема Веретельника.

Музиканти представили пісню “Вдома”.

“Ця присвячена мільйонам українців які залишилися вдома і мільйонам українців які були вимушені покинути свій дім, і сумують за ним кожного дня. Ця пісня є моєю відповіддю на постійне запитання яке я отримував з початку повномасштабного вторнення: "Чому ти не поїдеш з України?". Бо тільки тут я відчуваю що я в себе вдома”, - йдеться в описі пісні.

Українська співачка Юля Юріна презентувала другий альбом «Дім брехливих дзеркал». До нового альбому ввійшли вісім пісень у стилі поп-рок, а відкриває його компрозиція «Ядерне літо» про рефлексію на сучасні реалії.

За основу альбому вирішили взяти рок-музику кінця 90-х – початку 2000-х років, коли було популярно використовувати електронні барабани, драм-брейки, семпли й інше. Зокрема, надихалися музикою Smashing Pumpkins, Primal Scream, Garbage, Marilyn Manson і деякими піснями Lenny Kravitz, пише village.com.ua.

У добірку увійшов трек “Брехливі дзеркала”.

SUDNO - український пост-панк виконавець. В своїх піснях він поєднує сумну романтику та атмосферну безвихідь.

Цього тижня вийшов його трек “Залишся”, в якому виконавець не хоче залишатися один.

Молодий поп-панк гурт “Краш тест” з міста Суми пише пісні для тінейджерів.

І ось цього тижня вийшов їх повноформатний альбом, в якому вони зібрали пісні, які випускали протягом останніх місяців.

А ось у добірці буде нова композиція, яка так і називається “Ще одна соплива пісня”.

Музикант-інструменталіст Ігор Хоркавий (Монтеск'є), який пише музику для Паліндрома, випустив альбом. Частина композицій раніше вже були в добірках на сайті “Є” ye.ua. Наприклад, композиція “Музика труб під вікнами невиліковно хворих”.

Зараз у добірці буде композиція на вірш Михайла Семенка “Веселий день”.

Михайль Семенко - поет доби Розстріляного відродження, основоположник українського футуризму.

Kate Rina (Катерина Гладій) - учасниця проекту "Голос країни-11" з Івано-Франківської області.

Дівчина не лише активно пише пісні, але й робить нові варіанти нової творчості.

На останньому альбомі є композиція “Подоляночка”.

“Трек "Подоляночка" є сучасною інтерпретацією всім відомої народної пісні. Суміш поп-денсу та народних мотивів, як шанування традицій, перенесення їх на нашу мову сучасності.

До створення “Подоляночки” долучився репер ХАС, який вніс свої сенси та новизну до пісні. Також у пісні звучить народний голос співачки Алли Величко, без якого цей трек не став би таким автентичним”, - зазначила виконавиця.

Гурт Kadnay представив трек Santana.

Це ритмічна літня композиція, який небагато буває в добірках.

“Робаний Йот” – львівський інді-рок гурт, що примішує до своєї музики гранж та панк.

Трек “Безшумно” про стосунки між хлопцем та дівчиною.

Blockbaby та Golubenko записали спільний трек Lie to you, який виконується двома мовами.

"Lie to you" - трек про конфлікт почуттів і розуму, бажання зберегти зв'язок, але при цьому не брехати один одному про можливі наслідки”, - йдеться в описі кліпу.

Авторка хітів багатьох українських зірок Бажана (Ольга Животкова) презентувала новий дует разом з Олександром Положинським на пісню «Сука війна».

Про це пише Viva.

При цьому Бажана заявляє, що поки не бачить себе як співачку.

«Для мене це дуже знакова пісня, я написала її в перші тижні війни, перебуваючи у Києві під постійними обстрілами. Це особиста історія кохання, яку, попри жах, наляканість та горе війни я проживала з приходом російських військ в мою країну», — розповіла Бажана.

Під час знімань кліпу артистка зрозуміла, що для релізу чогось бракувало — у пісні не вистачало чоловіка.

«Я запропонувала начитати частину в цій пісні своєму давньому другу Олександру Положинському, бо зрозуміла, що саме ця пісня про кохання та війну повинна звучати не тільки жіночим голосом. Нікого кращого за Сашка на цю роль нема. Це справжній чоловік, воїн, талановитий артист», — ділиться Бажана.

Гурт Black Balloon було засновано 2012 року у Києві. Наразі до складу входять двоє учасників-засновників: вокалістка Аля Шандра та гітарист Олексій Бондаренко. У дискографії гурту англомовний мініальбом I Have Won (Actually Not), що вийшов у 2015 році. У 2017 році гурт почав писати музику українською.

Наприкінці 2023 року гурт відновив діяльність, а зараз презентували трек “Кипариси”.

Цей трек присвячений Криму, де учасники провели своє дитинство.

XSERGO та Linz записали романтичний трек “Бузок”.

Репер Артем Лоік записав черговий трек “Не перебивай”.

«Мета в прірву іде й не вийшло із мене Гейне,
Та моя лінія ідейна, як у Маннергейма!», - зазначив артист у своєму профілі в Інстаграм під презентацією пісні.

“Стань моїм вбивцею” — це україномовна версія старої пісні київського альтрок/електронного колективу Апатія.

В новій версії музиканти виконали композицію разом зі співачкою Do Sliz.

Це трек про саморуйнування як альтернативу виходу з аб'юзивних стосунків, які для обох не привели ні до чого хорошого.

Лаючі Квіти - український поп-панк гурт, сформований Олексієм Скрипіним та Русланом Остапком у травні 2018 року у Києві.

Раніше сайт “Є” ye.ua писав про їх міні-альбом.

У добірку увійшла пісня “Відхода”.

Burned Time Machine — молодий український метал-гурт із Полтави. BTM поєднують в своїй творчості різну суміш жанрів важкої та електронної музики, з емоційним вокалом та речитативами. Пісні у репертуарі гурту є англійською та українською мовами.

В треці “Обскур”, який гурт виконав разом з Afterme, музиканти розповідають про ліричного регоя, який готовий пожертвувати всім заради коханої людини.

Співачка Darisha (Даріна Красновецька) цього року закінчує школу.

Проект ADAM заснований Михайлом Клименком.

І Клименко запропонував Даріші записати пісню “Випускний”.

Якось троє львівських авантюристів об'єднались у гурт під назвою «Мікрохвилюєшся». Їхній девіз: «відчуй нотки тривожності разом з нами. Це нормально, ти мікрохвилюєшся».

Сайт “Є” ye.ua писав про їхню першу пісню. І ось новий трек.

Пісня називається “Спогади”.

Це композиція про спогади, про безтурботне дитинство і час до війни.