ye-logo.v1.2

Jerry Heil, Ірина Федишин, Олександр Положинський, Анна Тринчер, Дядя Жора, Klavdia Petrivna: підбірка нової української музики

Культура 1646
Добірка нової української музики
Добірка нової української музики. Фото: novy.tv

Співачка та фіналістка Національного відбору музичного конкурсу Євробачення-2024 Jerry Heil долучилась до створення ще однієї колядки

В останній музичній добірці 2023 року є як новорічні пісні, так і надихаючі композиції, які навіть у важких ситуаціях закликають шукати план “Б”.

До популярних музичних відео на Youtube цього тижня потрапила нова пісня Дмитра Волканова (Volkanov) під назвою “Сумую”.

“Ти знаєш як сумую я за тобою - ця фраза знайома кожній закоханій людини. З початку повномасштабного вторгнення мільйони родин вимушено розлучилися зі своїми рідними і коханими людьми. І кожен день, як очікування бажаного. Зустріч, дзвінок, смс!”, - зазначив співак в описі до відео.

З його словами, пісня присвячена тим, хто чекав і чекає.

Співаючий футболіст VAHA (Вахтанг Вахтангішвілі), який багато років пробував себе у різних українських талант-шоу, цього тижня представив кліп на різдвяну версію пісні “Не зупиняйте музику”.

Пісня вже встигла потрапити до українського рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam.

Ірина Федишин цього тижня представила композицію “Не таке Різдво”.

Пісня про те, що українці не хотіли і не думали про те, що доведеться зустрічати Різдво під час війни.

В грудні у співачки вийшла ще одна пісня “Замерзла вишня”.

Пісня “Вогники” присвячена поверненню до традиції святкування Різдва у грудні, а також нашій вірі у світле майбутнє.

Співавторами композиції виступили лідер гурту “Тартак”, військовослужбовець Олександр Положинський та лідер гурту “Karta Svitu” Іван Марунич, а до виконання долучилися друзі артистів – Арсен Мірзоян, Тоня Матвієнко та Анна Добриднєва.

“Ця пісня – результат натхнення та спільної взаємодії. Народжена за три тижні до Різдва, вона пройшла шлях від захоплення до зневіри і мала реальний шанс ніколи не бути почутою. Але завдяки спільній праці багатьох творчих особистостей ми таки встигли її записати і випустити напередодні першого оновленого Різдва в Україні, яка веде важку боротьбу за своє світле майбутнє”, - відзначає Сашко Положинський.

Іван Марунич розповів, що він читав біографії українських митців 19-20 сторіччя і приємно захоплювався, коли дізнавався про їхні домашні зустрічі та спільне виконання творів.

“І тепер дуже тішуся, що наша пісня “Вогники” була створена саме в такому форматі. Спочатку Олександр завітав в гості, і ми разом написали текст і музику. А потім наші друзі-артисти в один вечір зібралися в студії і записали свої партії, у процесі додавши свої ідеї в твір. Колись будемо з теплом згадувати ці вечори, а для слухачів тепер є нова різдвяна пісня українською мовою. Сподіваюся, вона стане близькою і особливою для українців”, - зазначив співак.

Шоумен з Хмельницького дядя Жора (справжнє ім'я - Вадим Мичковський) випустив кліп на нову пісню “Новий рік”.

В описі до відео йдеться про те, що пісня «Новий рік» - це своєрідний гімн казкової миті, де виконавець об'єднує кожного одним спільним на всіх бажанням та занурює у теплу, затишну, невимушену, предноворічну атмосферу новорічного дива.

Цього тижня учасницею шоу “Мультитрек” стала Анна Тринчер.

В рамках музичного шоу, на якому виконавцям треба написати нову пісню та поставити сценічний номер до неї за 12 годин, співачка створила пісню “Боляче”.

Минулого тижня в добірці на сайті "Є" ye.ua" була пісня від співачки та блогерки Даши Майорової під назвою “Don't fuck my brain”.

Співачка та фіналістка Національного відбору музичного конкурсу Євробачення-2024 Jerry Heil долучилась до створення ще однієї колядки.

Вона записала пісню “Зірка” разом з виконавцем KOZAK SIROMAHA та мультиінструменталістом Gordiy Starukh.

За словами артистів, колядка написана, щоб "українська культура продовжувала зберігати незламність українців ще багато століть та дарувати свято навіть у найтемніші часи".

Минулого тижня Jerry Heil разом зі співачками Alyona Alyona та Kola представили пісню “Щедра ніч”.

Фіналіст шоу "Голос країни" співак Pauchek (Тьома Паучек) разом зі співачкою Darika презентував святкову пісню “У новорічну ніч”.

“Трек «У новорічну ніч» сьогодні для всіх матиме різні сенси, але ми впевнені, що після прослуховування — кожен загадає одне і те саме бажання. Ця пісня стає нагадуванням про силу українського духу, про те, що всупереч труднощам, ми залишаємося вірними своїм традиціям і цінностям”, - зазначають виконавці.

У грудні рок-гурт Omana презентував альбом “Крізь пітьму”. На сайті “Є” ye.ua” у добірці була пісня з цього альбому “Знову живий”.

Цього тижня гурт випустив відео до ще однієї пісні з альбому - “Холодний місяць”.

“У роботі використані уривки з фільму "Кабінет доктора Калігарі" (1920), які були реставровані та кольоризовані Дмитром Захаревичем спеціально для нашого лірик відео”, - зазначили музиканти.

Раніше сайт “Є” ye.ua” писав про пісню “Дівчинка крейзі” співака Monarch, яка спочатку стала популярною у Тік-ток, після чого співак виклав повну версію на Youtube.

Цього тижня співак презентував пісню “Новорічна”.

Репер Артем Лоік цього тижня представив пісню “Лист”.

У треку співак від імені військовослужбовця читає настанови сину.

“Будуй особистість і човгай повз тусу,
і відважся прожити не по Єсєніну, син, а по Стусу”, - читає Лоік.

Новий трек записав виконавець Watsebha (Юрій Вацеба), який виконує пісні англійською та українською мовами.

Композиція називається “Коли трек?”.

Дніпровський гурт, який регулярно дає концерти у Хмельницькому, “Кімната Гретхен”, під Новий рік презентував альбом “Псалми підземних паркінгів”.

“Це пісні про підбиття підсумків, оновлення циклу та переродження, штучне і справжнє, вічне і приземлене, прірву та зближення, радісне та сумне, самообман та віру в дива”, - зазначають музиканти.

Тож у добірку увійшла композиція “Дива стане на всіх”.

Українська інкогніто-співачка Klavdia Petrivna разом з виконавцем Osty вирішили подарувати прихильникам своєї творчості пісню на Новий Рік і 31 грудня випустили композицію “Чорні Білі”.

Раніше сайт “Є” ye.ua писав про міні-альбом виконавців під назвою “Зима”.

Молодіжний рок-гурт “Один день потому” цього тижня презентував трек “Місто”.


Лідер гурту ТОЛ Василь Прозоров другий тиждень поспіль випускає треки від свого нового проєкту “Прозак”.


Нові композиції напряму стосуються війни. І після пісні “Передай нашим”, вийшов трек “Сила”.

“На відміну від попередніх пісень, цей сингл можна назвати експериментальним і цей експеримент, на нашу думку, виявився вдалим. Де б ми не були, що б з нами не відбувалося, сила завжди всередині нас, та лише від нас залежить, як ми нею скористаємося. “Силою треба користуватися і позбавлятись тривог”, - зазначає Прозоров.

Молода виконавиця Владислава Лепшина під псевдонімом «GEZWEIRDO» - це нове ім‘я в українській музиці.

Вліткуу Чернівцях на концерті співак Дмитро Монатік заспівав разом із виконавицею Gezweirdo. Уривком виступу Monatik поділився у тіктоці. Після чого, виконавиця випустила повну версію пісні “Гаддеміт”.

Тепер співачка презентувала сингл “Сніг”.

30 і 31 грудня російські окупанти ракетами і шахедами атакували Харків. А цього тижня тижня репери Міша Правильний х SDU випустили трек “Харків”.

“Харків - місто, яке зробило мене дорослим та надало сил. Я зустрів повномасштабне вторгнення саме в цьому місті, ніколи не забуду його та людей, які були поруч”, - зазначив Міша Правильний.

Рок-гурт Sexnesc випустив альбом “Птахи не співають, вони кричать від болю”.

Раніше в музичній добірці на сайті “Є” ye.ua” була пісня “Червень”, яка увійшла до альбому. Сьогодні у добірку потрапив трек “Пташині пастки”.

Репер VovaZiLvova, який живе у США і багато років майже не випускав нових пісень. Але з початку повномасштабного вторгнення рф на територію України відновив написання нових пісень. В новому треку він обіцяє продовжувати створювати музику та пісні, які будуть підтримувати українських військових.

Пісня називається “Не закопаю свій талант”.

Лаючі Квіти - український поп-панк гурт, сформований Олексієм Скрипіним та Русланом Остапком у травні 2018 року у Києві.
Цього тижня гурт випустив альбом “Український андерграунд ІІ” (Пісні, які ви ніколи не почуєте на концерті).

А у добірці буде пісня “Шматочок ковбаси”.

Одесит Поль Гранек - людина різноманітна. Він себе називає артистом та поетом-конспірологом. Брав участь у шоу “Х-фактор” та “Битва екстрасенсів”.

Крім багато іншого, Поль Гранек також створює й музику. І цього тижня він випустив надихаючу композицію “План Б”.

“Пісня, що змушує діяти”, - так підписав композицію автор.

І наостанок гурт Two from Zoo, які влітку випустили пісню про “Щекавицю”, представили новорічну композицію “На зв'язку”.

“Присвячуємо цю пісню всім, хто зустрічає Різдво та Новий рік не вдома. Знайте, що найрідніші нам люди завжди з нами у нашому серці і ніяким тисячам кілометрів це не змінити, ми все рівно є і будемо з ними на зв'язку”, - підкреслили музиканти.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую