ye-logo.v1.2

Олександр Пономарьов, “Бумбокс”, Сергій Жадан, Tvorchi, Kalush Orchestra: підбірка нової української музики

Культура 3468
Початок весни виявився продуктивним для українських співаків
Початок весни виявився продуктивним для українських співаків. Фото: kanaldom.tv

Пісні для фільмів створили гурти "Бумбокс" та "Творчі"

Саундтреки до нових стрічок, пісні про весну та кохання, а також постійна тема супротиву окупантам. Перший тиждень березня став багатим на нові пісні українських виконавців.

У перший день весни народний артист України Олександр Пономарьов, який родом з Хмельницького, та заслужений артист України, фронтмен та засновник гурту DZIDZIO Михайло Хома презентували пісню "Гей, соколи!".

Відео на пісню вже зайняло перше місце серед популярних музичних кліпів в Україні на Youtube цього тижня, а кількість переглядів наближається до одного мільйона.

"Гей, соколи!" – пісня, популярна в Україні, Польщі, Чехії, Словаччині, Білорусі та Литві. Вона розповідає про козака, що поїхав на чужину та тужить за батьківщиною та дівчиною.

Раніше пісню виконували “Пікардійська терція” та Олег Скрипка.

За однією з версій, пісня була популярною серед польських вояків в часи Другої світової війни та Польсько-радянської війни 1920 року, де частина бойових дій велася також на території Західної України. 1999 року пісня "Hej, sokoy" була використана як саундтрек у польському фільмі "Вогнем і мечем" (екранізації однойменного роману Генрика Сенкевича). Також 2017 року пісня в словацькому перекладі була використана у словацько-українському фільмі "Межа" та прозвучала в ефірі словацького радіо.

Українська співачка Jerry Heil та польський співак Крістіан Охман презентували спільний ліричний трек, який записали в дуеті.

Трек виконавців Bronia написаний двома мовами – польською та українською. Та Jerry Heil додала, що ці дві мови поєднані мовою кохання.

Ми поєднали дві мови мовою кохання – як же органічно українська та польська звучать в цій пісні! Нехай ця колаборація з Крістіаном покладе початок об'єднання сердець двох країн музикою, відкриває очі обох народів на культуру один одного. Мені подобається музична українсько-польська дружба!
– поділилась Jerry Heil, пише 24 канал.

Відео на пісню вже зібрало 100 тисяч переглядів.

Про ще одну нову пісню, яка цього тижня потрапила до музичних трендів на Youtube, “Сайт “Є” вже писав.

Співак з Хмельницької області Дмитро Прокопов випустив кліп на пісню “З тобою спокійно”, який за добу зібрав понад 100 тисяч переглядів.

Нову пісню Dima PROPOKOV записав разом зі співачкою Поліною Дашковою.

“Пісню «З тобою спокійно», основне послання якої – спасіння від війни потрібно шукати в коханні. Пісня заряджена заспокійливим оптимізмом, довірою один одному, як і повинно бути в здорових та міцних стосунках. Артисти впевнені, що їх спільна робота буде заряджати слухачів сильними почуттями та мотивувати на створення нових українських сімей”, - йдеться в описі до відео.

Чергову пісню випустив виконавець KOZAK SIROMAHA, який раніше брав участь у проєкті “Голос країни”. Новий трек називається “Ну ж бо”.


“Наш мир та наша свобода залежить тільки від нас і належить тільки нам! Кожна людина в Україні відчула внутрішню силу свободи, завдяки цьому ми живі і ми живемо, але ж це постійна праця, постійне вдосконалення, і поки ця сила присутня нас не зламати на усіх рівнях, як на фізичному, так і на енергетичному!”, - йдеться в описі до відео.

Раніше “Сайт “Є” писав, що Kalush Orchestra та виконавець KOZAK SIROMAHA представили спільну пісню “Нумо козаки”, яка посіла перше місце серед популярних музичних відео в Україні.

Наступна композиція, яка цього тижня потрапила до популярних музичних відео в Україні, це переспів народної пісні “Парова машина”.


До цього пісня стала трендовою у Тік-Ток.

Як писало “Суспільне. Культура”, за перший тиждень автентична пісня "Парова машина", яка виконана Яриною Квасній, співачкою та літературознавицею, зібрала велику кількість переглядів у ТікТоці: близько 5,7 мільйона переглядів лайків, близько 7 тисяч коментарів, 13,5 тисяч поширень.

“Відео про "Парову машину" було записане на кіностудії Довженка буквально за кілька хвилин, як закінчилася "Леся Квартиринка" — це одноденна музична подія, котру ми вже другий рік організовуємо з моїми подружками і друзями. Я тоді виступала у складі гурту "Дичка". Це був мій перший виступ на сцені перед такою великою кількістю людей. Тому після виступу було дуже багато емоцій, дуже добре розігрітий голос — тому і сталася така ситуація. Чи здивувалася я, що відео стало трендом у ТікТоці? Так, здивувалася. Коли я його опублікувала, я очікувала, що отримаю декілька приємних коментарів та вподобайок від своїх подружок, але щоби від стількох людей — ні. Чому пісня завірусилася, не знаю, бо глибини людської психіки не завжди зрозумілі, але я страшенно рада, що набагато більше людей дізналися і про моїх улюблених Dakh Daughters, у чийому виконанні я вперше і почула саме таку "Парову машину", і що ще більше людей дізналися про автентичну версію пісні й загалом про автентику”, - розповіла у інтерв’ю Ярина Квасній.
До трендів на Youtube потрапила версія пісні діджея Артема Будчука (The Budchuk).

Крім того, ця пісня займає третю сходинку у рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam (серед мешканців Хмельницького).

Ще одна популярна пісня у Shazam - композиція для закоханих - “Романтично” від Нікіти Кісельова. Відео на пісню зібрало 200 тисяч переглядів.

“Пісень про кохання написано багато, але ця – особлива.
«Романтично» стала такою для мене, бо я вперше зізнаюсь, що моє серце наповнилось цим космічним відчуттям”, - написав співак в описі до відео.

Також популярною піснею у Shazam став трек співачки KRYLATA, який має назву “Генератор”.

“Насправді думаю, українцям навіть не потрібно пояснювати, про що ця пісня. Наш народ - незламний. Крапка. Які б не були обставини - ми завжди збережемо наші етнос, культуру і мову.

«..Скоро до Криму, що так чекав Україну..» — ці рядки про один з важливих фундаментів нашого існування, — кордони. Про нашу віру і впевненість, що землі, які були захоплені країною-терористом, будуть відвойовані, а люди спокійно житимуть своє життя, будуть вільними.

За рахунок ритму і мелодії ми маємо на меті підняти настрій нашим народу та армії!”, - йдеться в описі до пісні.

Лідер львівського гурту Rizups Назар Хассан ака ХАС, який був хедлайнером хмельницького фестивалю «My fest», презентував нову пісню “На її руках”, яку виконав разом зі співаком KUKHARSKYI.

"Це арабська філософія. Верхній ступінь любові: довіряю і люблю тебе настільки, що готовий померти на твоїх руках, довірити тобі останнє, що у мене є - подих і погляд. Але це не з романтичної точки зору. Таке говорять тій жінці, з якою прожили певний час і розуміють, що їй вже можна довіряти, вона точно не зрадить", - пояснює ХАС, пише РБК-Україна.

З 22 лютогов національний прокат вийшла воєнна екшн-драма Ахтема Сеітаблаєва «Мирний-21». Історія про довіру і її відсутність на тлі подій, які розгортаються на сході України на початку 2014 року. Головна тема розкривається через призму луганського прикордонного загону, бійців якого сепаратисти та російські спецслужби марно намагаються змусити зрадити свою країну.

Пісня «Правда», яку написали лідер гурту “Бумбокс” Андрій Хливнюк та Сергій Жадан, звучить на титрах фільму та транслює одну з провідних ідей стрічки — сміливість бути чесним перед собою, побратимами і своєю державою.

«Це пісня про людей, на яких тримається наш драний і шкутильгаючий світ», — поділився
своєю думкою Андрій Хливнюк.

Цього тижня гурт “Хейтспіч” представив “Пісню про ромашку”.

Цей трек - відпвідь всім тим людям, які у коментарях намагаються вчити інших жити.

Ексучасник “Голосу Країни” Олександр Тесленко випустив пісню “Фантастично”.

Це пісня на вірш Василя Симоненка. Кожна людина в поезії Василя Симоненка – це незбагненна, таємнича особистість. І найдивовижніше, найфантастичніше, що вона вміє робити – це кохати.

Раніше “Сайт “Є” писав про гурт “Спів Братів”, який для своєї пісні використав вірш Симоненка “Ти знаєш, що ти людина”.

“Тарас Гудзь росте, і разом із ним дорослішає його музика. Вона поволі звільняється від підліткової незграбності й викристалізовується у закохане, трепетне, але цілком зріле R’n’B, що вражає масштабом звучання”, - так описує виконавця Tery видання “Слух медіа”.

Цього тижня Tery випустив альбом «Теплий сніг».

Пісню “Ти та” співак записав з українським мультиінструменталістом Максом Пташником.

Київський дарк-кантрі гурт Zwyntar представив пісню “Білим снігом”.

«Ми вирішили випустити цю пісню в останній день зими, аби символічно попрощатися з нею — найважчою зимою нашого покоління», — розповів гурт. Ця балада є другою в циклі пісень Zwyntar про злочин, смерть і справедливість. Першою стала пісня «Диявол входить у місто».

Також до підбірки увійшли дві композиції гуртів, які безпосередньо пов’язані з конкурсом Євробачення.

Гурт Kalush Orchestra, який минулого року переміг на «Євробаченні», представив свою першу англомовну пісню Changes. Музиканти також опублікували на неї кліп.


«Це відео – історія про наш дім, який змінився назавжди, бо бачив горе та біль. Коли приходить ворог, кожен захищає свій дім як може. І ми продовжуємо жити попри небезпеку», - поділилися музиканти.

А гурт "TVORCHI", що цього року представлятиме Україну на "Євробаченні", презентував новий трек та кліп "Hidden Code".

Пісня є присвятою українським кібервійськам і стала саундтреком до фільму "Перший код".

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую