ye-logo.v1.2

Океан Ельзи, Злата Огневич, Наталія Могилевська, Діма Прокопов, Дядя Жора, Quest Pistols: добірка нової української музики

Культура 615
Нова пісня Максима Бородіна та Злати Огневич стала найпопулярнішою цього тижня
Нова пісня Максима Бородіна та Злати Огневич стала найпопулярнішою цього тижня. Фото: meta.ua

Цього тижня співачка-інкогніто Klavdia Petrivna представила перший, повноформатний, авторський альбом під назвою «Їде дах» .

Одразу кілька нових колаборацій відомих музикантів презентували цього тижня нові композиції,які потрапили до популярних музичних відео в українському сегменті Youtube.

Злата Огневич та Максим Бородін записали спільну пісню, яка потрапила до трендових композицій на Youtube.

"Без тебе" – це унікальна композиція з глибоким ліричним змістом. Текст пісні розповідає про двох людей, які не можуть жити одне без одного. Трек про те, як справжнє кохання, яке може змінити життя, надаючи йому нових сенсів і сил”, - йдеться в описі до відео.

Злата Огневич зазначає, що ця пісня розповідає про моменти, коли без коханої людини все видається позбавленим сенсу і про ту неймовірну силу, яку ми отримуємо, коли ми разом.

«Це історія про двох людей, які знаходять одне в одному підтримку, натхнення та силу. Вона про справжнє кохання, що здатне змінити все», - ділиться Максим Бородін.

Відео на пісню вже зібрало 300 тисяч переглядів.

Також до популярних музичних відео цього тижня потрапила нова пісня від Наталії Могилевської. Пісня називається “День народження кожен день”.

“Я бажаю, щоб у серці кожного українця День Народження був кожного дня, бо ми того варті. Знімайте відео, відмічайте мене в соціальних мережах, і ті, хто набере найбільше лайків під своїм відео, отримають від мене особисте відео - привітання на День Народження!”, - зазначила Могилевська в описі до відео.

Ще один дует, який потрапив до трендів тижня, це колаборація фіналіста шоу "Голос країни" співака Pauchek (Тьома Паучек) та дуету Gutsul.

Трек називається “Буйними вітрами”. Відео зібрало понад сто тисяч переглядів.

Ще одна трендова колаборація відбулась між гуртом 100лиця та співачкою Domiy, яка стала відомою завдяки пісні “Нагадай”.

Новий трек називається “Забуваю”.

“Так буває, що забуваємо”, - написали музиканти під відео.

Цього тижня співачка-інкогніто Klavdia Petrivna представила перший, повноформатний, авторський альбом під назвою «Їде дах» .

Відразу кілька треків співачки потрапили до українських музичних чартів.

Наприкінці місяця відбудеться перша публічна поява співачки, де вона виконає свої хіти та виступить вперше наживо.
До трек-листа музичної збірки співачки увійшло вісім унікальних треків, кожен з яких підкріплений інструментальним звучанням.

«Альбом ми створювали впродовж декількох місяців, це була командна робота і понад 20 музичних професіоналів працювало над ним. Цей альбом — мій особливий досвід в житті, я вдячна кожному, хто долучився та вніс свій внесок при його записі. Ми хотіли створити музику, яка б звучала свіжо і сучасно, але водночас мала глибину і зміст, щоб була вайбовою, а одночасно й повертала на мить в минуле, часом про серйозне, але з гумором. І в нас це вийшло, я вважаю», — прокоментувала новий альбом Klavdia Petrivna, пише Музвар.

Альбом дуже різноманітний за стилями. Трек «Пам'ятай» зроблений у техно-стилі, пісня «Верховна жриця» — електронна композиція, а сингл «Барон» має ретро-звучання 90-х.



До популярних музичних відео якраз увійшов трек “Барон”.

Українська співачка Skyller, яка виступала у фіналі Національного відбору на Євробачення-2024, випустила сингл "Біле личко".

“Я дуже рада, що ця пісня, нарешті, побачила світло. Я сподіваюся, що вона знайде відгук у серцях моїх слухачів і стане для них особливою", – поділилася своїми враженнями співачка.

Також до трендових пісень на Youtube увійшла нова композиція гурту “Очі в очі” під назвою “За любов”.

Музику для пісні створив топовий український саундпродюсер Сергій Ранов, який працює під псевдонімом Runstar.

Трек зібрав майже сто тисяч переглядів.

Ще одні фіналісти нацвідбору до Євробачення - гурт NAZVA презентував новий трек "На Краю Світів".

Цей трек став саундтреком до українського мультсеріалу з такою ж назвою. Цей мультсеріал створений режисерами відомих проєктів "Мавка. Лісова Пісня" та "Пес Патрон".

“Пісня "На Краю Світів" переносить слухача у світ ностальгії, відтворюючи атмосферу дитинства, літніх канікул і безтурботного відпочинку на природі, якомога далі від міської суєти та цифрового світу. Зі спогадами про час, проведений з бабусею, борщем і природою. Коли пізно ввечері з роздертими колінами, втомлений, ледве тягнеш велосипед додому, а все найнеобхідніше можна було купити за листочки з куща”, – розповіли представники гурту про нову композицію, пише Радіо Максимум.

Українська авторка і виконавиця Христина Соловій, яка в своїй творчості зокрема займається і популяризацією лемківських пісень, презентувала нову композицію "Кучерики".

"Якщо від пісні бувають сльози радості — то у мене так завжди від "Кучериків". З нею пов'язані найщемкіші події в моєму житті. І нарешті я її для вас записала", - написала співачка в своєму Інстаграм.

Хмельницький співак та блогер Олег Шкарпета (Шугар) записав спільну пісню з репером Delamer (Денисом Мельничуком). Пісня називається “Папік”.

“Це пісня з іронічним та веселим характером. Ми звичайні хлопці з душею романтіка, вирішили приміряти на себе образ "богатеньких папіків", - написали музиканти в описі до відео.

Нагадаємо, що Delamer разом з Vatislove подавали пісню “Я хочу бути вогнем” на національний відбір Євробачення-2024, але не пройшли у фінал.

Ще один новий дует від двох відомих виконавців - Adam та Геля Зозуля. Пісня називається “Особистий рай”.

Дуетну пісню артисти присвятили всім закоханим, які йдуть на пошуки своєї половинки попри будь-які перешкоди.

“В кожного з нас свої перешкоди, але на шляху до коханого це все не страшно, навіть акули та урагани. Пам'ятаю, як колись мій тато розповідав, як він до мами в сусіднє село їхав на велосипеді з букетом ромашок і співав пісню. І це теж випробування. Та будь-які іспити долі будуть складені успішно, коли в серці запалений вогник любові, - підкреслила Геля Зозуля.

Пісня "Дів чина" - це колаборація відразу трьох артистів: Quest Pistols, Wellboy та Parfeniuk.

"Дів чина" — це історія про невдачі в коханні та розчарування, але також про надію на майбутнє щастя. Головна героїня, дівчина, вирішує обрати самотність після невдалих стосунків. Водночас пісня несе глибоке емоційне послання про те, що кожна жінка заслуговує на справжню любов, яка приведе до щасливого завершення”, - йдеться в описі до відео.

Наприкінці серпня вийде перший повноформатний альбом дніпровського дезрок гурту Мортидо під назвою "Ніжність". Цього тижня вийшов перший сингл з альбому — трек "Інфантильна Людина", пише Неформат.

“Пісня про особисті переживання людини, що досягнула дорослого віку та відчуває конфлікт між своєю ідентичністю і вимогам суспільства щодо дорослішання. Із часом цей конфлікт посилюється аж до дереалізації. Сюжет не має логічного закінчення, бо відбувається і надалі. Усі індивідуальні досвіди посилюються та набувають нового значення в умовах повномасштабного вторгнення, коли особистість зазнає нових форм комунікації із суспільством та державними процесами. Особисте — ще яскравіше й деколи травматичніше — стає політичним", — розповідає лідер гурту Олександр.

Музична ж форма, за словами музиканта, "сплелася зі спогадів альтернативного року нульових та попмузики 90-х як ностальгічний гротескний омаж на смаки того часу”.

Гурт MBreeze представив пісню “Рюкзачок”.


"Рюкзачок, Українцю, Окупанту, Доні, Не в останнє, Тобі, Втомленим, Богу, В пам'яті...
Кожне з послань особливе, інше, важливе. З початком повномастшабної війни ми почали жити в іншому світі і це відобразилось в кожній нашій новій пісні. З'явилось більше актуальних для нас тем: життя, турбота, любов, втрата, страх, втома, надія, віра... Це досить різноманітний спектр емоцій, як і життя українців останні декілька років. Маю надію, що той, хто буде слухати альбом, матиме змогу почути в ньому себе та отримає заспокоєння та надію в краще майбутнє, до якого ми рухаємось", - зазначають музиканти.

Шоумен з Хмельницького Дядя Жора презентував кліп на пісню “Уяви”.

Артист зазначив, що сенс його відеороботи, що будь-яка темрява завжди закінчується сонячним ранком.

Фіналіст національного відбору до Євробачення Yaktak записав спільну пісню з юною артисткою Vlada K.

Пісня називається “Увімкни”.

“Пісні можуть торкнутися душі, надихнути і навіть допомогти знайти втіху у важкі моменти. Музикант вкладає всі свої думки в біти та тексти своїх пісень, тому це своєрідний міст між артистом і його слухачами, який дозволяє відчути емоційний стан виконавців і знайти в ньому щось своє, близьке”, - йдеться в описі пісні.

В неділю до трендових пісень на Youtube увійшла нова пісня від гурту Kavabanga Depo Kolibri.

Трек називається “Аромат”.

Тонка — український музичний проєкт, що створили навесні 2018 року Альона Карась та Ярослав Татарченко. Музиканти родом з Криму. Цього тижня вони представили нову роботу під назвою “Дихотомія”.

“Дихотомія - це концентрація нашої ностальгії та болю, які пов'язані з неможливістю повернутись додому. Разом із піснею ми презентуємо відео-роботу, яка створена з домашніх архівів Оленки, щоб сенси доповнити візуально, з близькістю до всіх, хто переживає подібне”, - зазначили музиканти.

І ще один дует цього тижня - Balsam та Nichka. Їх спільна композиція “Вириватись”.

«Вириватись» - пісня про пошук вірного шляху, про пошук свого власного «я», свого особливого щастя. Про те, як важливо, падаючи, знайти в собі сили підійматися та рухатися далі, на зустріч любові, світлу та миру. Про цінність близьких душ поруч, які не дають тобі залишитися слабким та самотнім”, - йдеться в описі пісні.

Інкогніто-артист і «людина-сова» Харфанг представив четвертий сингл за цей рік.

Новий сингл «Ярди» знову доповнений кліпом, який більше схожий на фільм. Релізу треку передував флешмоб, де люди з'являлись у білих масках у громадських місцях. У відеороботі герої у білих масках є частиною суспільства, що сліпо прихиляється володарям світу та мовчки виконує накази, пише rap.ua.

Романтичний дует Женя і Катя представили пісню “Усе попереду”.

“Останнім часом в нас виходило багато сумних пісень, але в цій пісні ми хотіли додати трішки романтичного та легкого настрою у останні літні дні”, - розповіли музиканти в своєму Інстаграм.

Молода виконавиця Владислава Лепшина під псевдонімом «GEZWEIRDO» - це досить нове ім‘я в українській музиці.

Влітку 2023 року у Чернівцях на концерті співак Дмитро Монатік заспівав разом із виконавицею Gezweirdo. Уривком виступу Monatik поділився у тіктоці. Після чого, виконавиця випустила повну версію пісні “Гаддеміт”.

Цього тижня вона представила трек “Сум”.

“Життя одне, живіть в кайф, проблеми вирішаться і все буде набагато краще”, - йдеться в описі під відео.

Співак з Хмельниччини Dima Prokopov випустив нову пісню “Яскраво світи”.

“Сингл «Яскраво світи» — музична інструкція для дівчат з впевненості та любові до себе. Пісня покликана наповнити кожну вірою та силою, а також нагадати, що перш за все варто цінувати себе і пам'ятати — ти унікальна та гідна найкращого!

Я мрію, аби всі українки побачили у собі красу, попри вікові зміни, шрами, які накладає війна, сердечні та душевні рани після невдалих стосунків. Ця пісня покликана пробудити у дівчатах внутрішнє світло, аби кожна повірила у себе і засяяла зсередини. Надихайтесь і надихайте інших полюбити себе”, -йдеться в описі до пісні.

Тікток-блогерка з майже мільйоном підписників Kareena (Каріна Балашова), учасниця талант-шоу “Голос країни-10” в 2023 році розпочала музичну кар'єру під псевдонимом Freaky Siren.

Тоді ж вона випустила разом з репером Tricky Nicki (Микола Ярошенко) трек Ok, який увійшов до топ-популярних музичних відео в українському сегменті Youtube. І ось через рік виходить їх нова спільна робота Not Ok.

Сліпток — київський інді-гурт, особливістю якого є повітряне звучання аранжувань у поєднанні з мрійливим текстом.

Цього тижня гурт представив пісню “Не снишся”.

Молодий альтернативний гурт “Октавіан Серпень” презентував міні-альбом “Завод залізобетонних конструкцій”, в який увійшли чотири треки.

В добірку увійшов трек “Майже ніхто”.

Минулого року гурт теж в серпні випустив дебютний альбом.

Noise Pareidolia – студійна формація, яку заснував музикант із Черкаської області Дмитро Москальчук разом зі своєю подругою Поліною Ралко.

Цього тижня музиканти презентували трек “Крила”.

Амбасадори Пса Патрона гурт Karta svitu презентували другу частину свого альбому «Простору важливих речей», що складена з пісень, які були створені, щоб трошки підтримати українців та розважити в ці непрості часи. І нагадати, що важливі речі – зовсім не речі.

Нагадаємо, що сайт “Є” ye.ua писав про першу частину альбому, яка вийшла у травні.

У добірку увійшла пісня “З кожної праски”.

Гурт Океан Ельзи презентував свій новий трек із майбутнього англомовного альбому — Lighthouse. Пісню створили разом із фронтменом американського гурту The Goo Goo Dolls — Джоном Резником. Це другий реліз із майбутнього альбому Океану Ельзи, який вийде 11 жовтня. Режисерами кліпу на трек Lighthouse стали Нассім Маоуї та Крістоф Ментс.

«Творчий процес був для мене унікальним досвідом. Пісня склалася за лічені хвилини. Тревіс за барабанами підняв атмосферу на зовсім інший рівень, що стало ще одним прикладом того, наскільки особливими є людське товариство та підтримка на цьому треку», — коментує Святослав Вакарчук.

Майбутній альбом, до якого увійде альбом теж називатиметься Lighthouse (Маяк). За словами Вакарчука, він не міг придумати кращої метафори, щоб висловити надію на майбутнє, саме тому пісня та альбом мають таку назву, пише видання лірум.

Також вихід нового альбому анонсував гурт Vivienne Mort. Це буде перший альбом гурту в оновленому складі.

У гурті кажуть, що почали новий розділ творчості.

«Він відкрився музикою без слів. Ви ще не чули її, але ви жили в обставинах, які її створили», – кажуть музиканти.

Альбом презентують у ніч на 30 серпня. В ньому буде 13 пісень, серед яких інструментальне інтро «Ізюм», яке презентували цього тижня.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую