ye-logo.v1.2

“Океан Ельзи”, Володимир Дантес, Dima Prokopov, Go_A, Коля Сєрга, Jerry Heil: підбірка української музики за тиждень

Культура 2706
Культурний десант зняв кліп зі Залужним
Культурний десант зняв кліп зі Залужним. Фото: знімок з Youtube

Цього тижня гурт "Океан Ельзи" перезаписав свій хіт "Я іду додому", а найпопулярнішим відео стала нова композиція Володимира Дантеса.

Цього тижня кількість нової музики, створеної українськими виконавцями, виявилась набагато більшої, ніж зазвичай. Мова йде не лише про нові пісні, а й про переосмислення старих пісень, які під час війни набирають нових сенсів.

На першому місці серед популярних музичних відео на Youtube зайняла нова пісня Володимира Дантеса під назвою “Чуєш”. За кілька днів кліп зібрав понад 300 тисяч переглядів.

“Чуєш” – це емоція. У мене на обличчі завжди з'являється усмішка при перших звуках (сподіваюсь, і вам стане веселіше). Відео – наче сюрреалістичний сон, де все змішалось, але головне залишилось незмінним : поруч кохання, друзі, я вдома і все добре”, - написав співак в описі до відео.

Текст пісні – відсилання на минуле кохання Дантеса, а сам кліп – до нинішнього оточення. У ролику знялася Даша Кацуріна – дизайнерка та колишня дружина бойфренда Дорофєєвої, з якою після розлучення зустрічається Дантес. Пара разом танцювала на даху авто, а наприкінці кліпу поцілувалась. Також в костюмі кота засвітився друг артиста – Олексій Дурнєв.

Варто зазначити, що прем’єра кліпу відбулась 15 червня, в день, коли за інформацією кількох медіа, Дорофєєва мала зіграти таємне весілля з Кацуріним.

Молода виконавиця Владислава Лепшина під псевдонімом «GEZWEIRDO» - це нове ім‘я в українській музиці.

Нещодавно у Чернівцях на концерті співак Дмитро Монатік заспівав разом із виконавицею Gezweirdo. Уривком виступу Monatik поділився у тіктоці.


Після чого пісня Gezweirdo «Гаддеміт» стала хітом, адже приспів композиції «розлетівся» соціальними мережами, пише видання “Конкурент”.

В українському сегменті Youtube пісня займає друге місце серед трендових музичних відео цього тижня.

Волинський співак YAKTAK (Ярослав Карпук) продовжує випускати нові пісні. YAKTAK був дуже активний минулого року і продовжує створювати треки й у 2023 році.

До популярних музичних відео цього тижня потрапила його нова композиція “Силует”.


“Цей трек про особливе, про те, що не можна описати словами. Він про емоції, про почуття, які кожен хоч раз відчував в своєму житті. Дим навколо, гучна музика, багато людей, але ти не помічаєш нічого, окрім неї”, - написав співак в описі до відео.

Український електрофолкгурт Go_A презентував нову пісню та кліп Rusalochki. Ролик знімали у Києві під час ракетного обстрілу.


Як пише видання “Максимум”, нова пісня пов’язана з красивою історією з фольклорної експедиції, в якій була солістка гурту Катерина Павленко. Тоді виконавиця познайомилася з групою бабусь, яких переселили зі своїх домівок в Чорнобильській зоні.

Бабусі поділилися з Катериною магічним ритуалом проводжання русалок до лісу.

Ця пісня про те, як опинитися у світі, де людина назавжди втратила дім. Історія про спробу залишити минуле позаду та спробу жити в новій реальності, – розповіла Катя Павленко про пісню "Русалочки".

Відомо, що кліп знімали в Києві під час ракетних обстрілів столиці. У ньому знялися також учасниці з фольклорного ансамблю "Берегиня". У 2022 році вони перебували в російській окупації на півночі України.

Ще до популярних музичних відео цього тижня потрапила спільна пісня реперки Alyona Alyona та співачки Kola (Анастасія Прудіус) під назвою “Небо хилиться”.


“Коли в голові безліч питань, коли стабільність йде з-під ніг, коли події навколо збивають тебе зі шляху і ти стоїш на роздоріжжі — найчастіше ти дивишся в небо, шукаючи відповіді, ставлячи питання, розмовляючи навіть просто із самим собою. Найважливіше, що в цей час може почути людина — це слова про те, що у світі ще є правда. Про це говорили поети, письменники, така важлива істина завжди мотивує людей не опускати руки. Варто підійматися і йти далі жити життя, змінювати світ на краще, якби гірко не було. Знайте, що правда завжди буде явною, а світло — перемагає темряву”, - йдеться в описі до відео.

Майже 200 тисяч переглядів зібрав новий трек гурту ONUKA під назвою "PEREMOHA".

“PEREMOHA" — це ода українським воїнам та героїчним волонтерам. Їхні дух, сила та міць — в розкотистому відлунні вже пізнаванних ONUK-івських духових. Однак, якщо раніше їхні партії були піднесено-романтичними, зараз вони звучать холодно і з нотою люті. Немає більше місця сентиментам”, - йдеться в описі до відео.

Артисти Коля Сєрга, Саша Чемеров та Міша Крупін у новій пісні «Білгород» звернулися до жителів Росії, пише пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

«Артисти Коля Сєрга, Саша Чемеров та Міша Крупін випустили спільну пісню, в якій закликали жителів країни-агресора не боятись і пообіцяли, що свобода настане вже зовсім скоро», - йдеться в повідомленні.


Зазначається, що головним героєм кліпу до пісні став головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який на танку їде Білгородом, в якому майорять українські прапори.

Також цього тижня з’явилась нова пісня співака WELLBOY (Антон Вельбой) під назвою “Документи у Дії”. Пісні видав колишній лейбл артиста, з яким у співака є судові суперечки.



“На цей рік лейбл разом з артистом будував багато творчих планів. Було вже записано кілька пісень і ми готувалися до прем'єри. Але рішення артиста піти в односторонньому порядку загальмувало ці релізи. Ми вирішили презентувати одну з них - “Документи у дії”, - йдеться в описі до пісні.

SadSvit — молодий співак та постпанк-музикант Богдан Розвадовський з Івано-Франківська. Навесні 2022 року він підкорив українські чарти та TikTok піснею «Касета», яку у своєму відео використав полк «Азов». У жовтні він разом зі співачкою Лізою Углач «Структура Щастя» випустили ще один хіт “Силуети”. Зараз виходить пісня “Квіти”.


Співак з Хмельницької області Дмитро Прокопов випустив кліп на пісню “Витри сльози”, який за добу зібрав майже 250 тисяч переглядів.

В описі до пісні йдеться, що композиція «Витри сльози» – ліричний трек, який оспівує вроду української дівчини.

Фрагмент пісні вже встиг завоювати прихильність шанувальників співака та набрав понад 30 тисяч роликів в TikTok.

Нову пісню Дмитро Прокопов випустив на свій день народження.

Ще цього тижня нову пісню та кліп презентував виконавець Паліндром (Степан Бурбан).



Як йдеться в описі, пісня “Вітер в голові” - це драматична історія ладнання зі самим собою та оптимістичні прогнози стосовно майбутньої ідилії між енною кількістю “Я” у наших головах. Але, поки що, всі спроби стати самим собою марні і вітер в голові створює протяг, на якому головний герой продув собі нирки.

Реп-гурт BITZ представив трек “Дядя”, який цього тижня потрапив до топ-20 рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam в Україні.


Раніше сайт “Є” писав, що гурт BITZ взяв участь у запису пісні “У мирному Києві” разом з продюсером IKSIY та дуетом SESTRA.

Максим Дерев‘янчук (Drevo) у лютому записав пісню “Завітавши у храм”, яка зібрала півмільйона переглядів.
Цього тижня співак з тембром голосу, який запам’ятовується, презентував пісню “Ластівка”.


Гурт Schmalgauzen - театрально-музичний ансамбль, що створювався у стінах університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого.

Як пише “Суспільне.Культура”, хлопці почали виступати у 2020 році й набирали популярність серед студентських кіл. Після 24 лютого світ все змінилося: вони випустили останній альбом російською і почали спочатку. Восени "Шмальгаузен" повернувся на сцену з новою програмою "ТвійВіль", а з лютого 2023 року солісти гурту Влад Михальчук та Михайло Матюхін грають музичну виставу "Августо і Густав" за творами Роберта Вальзера у Будинку кіно. Цього тижня вийшла їх пісня “Сірі туфлі”.


Київський квартет Komissiya з’явився у 2017 році. Гурт починав з превеселого брудного панкроку, а потім різко змінив стиль — почав експериментувати з фанком, легкою психоделією, диско і попмузикою. Цього тижня музиканти випустили трек “Пінг-Понг” з фанковим звучанням.


Гурт “Океан Ельзи” представили нову версію своєї культової пісні "Я їду додому" в рамках кампанії зі збору коштів на обладнання та транспорт для 146 саперних груп Збройних Сил України.


Відео на переосмислений хіт - присвята воїнам, які відважно ризикують своїм життям, очищаючи нашу країну від мін та нерозірваних боєприпасів

З моменту виходу оригінальної версії пісні пройшло понад 15 років. І за цей час "Я їду додому" стала не просто музичним твором, а символом бажання повернення додому для мільйонів українців.
Відео, режисером якого став Павло Буряк, розповідає історію української дівчини, у якої вороги намагались відібрати найдорожче та яка обирає для себе важкий і надважливий шлях повернення додому, що після неї стане безпечною дорогою до власного дому для багатьох.

“За час війни я побував у багатьох деокупованих містах і селах і бачив масштаб нашої біди. А разом з тим, бачив і чув наскільки сильно люди хочуть повернутися додому! І цим проєктом кожен, хто долучиться, зможе допомогти українцям якомога швидше повернутися у свій безпечний дім. Дім, звільнений від мін. І кожен внесок, буквально кожна гривня наближає чиєсь "Я. Їду. Додому!" - прокоментував перевипуск пісні Святослав Вакарчук, пише РБК-Україна.

Квартет "M-Force", співаки якого є також солістами ансамблю пісні і танцю ЗСУ спільно зі співачкою Jerry Heil (Яна Шемаєва) випустили пісню “Колискова”.


“Записати пісню з ними (до того ж народну колискову) є неймовірною честю для мене. Це найкраща нагорода і мій спосіб висловити свою повагу військовим, задля яких і завдяки яким творчість в Україні існує і стрімко розвивається! В моїх куплетах — звучання мами, що мусить лишити своє дитя, бо відчуває нестримний поклик захищати рідну землю. Я побачила в цих рядках і нестерпний душевний біль, і її сподівання повернутися найближчим часом з перемогою. Саме це намагалася передати своїм виконанням”, - написала співачка в описі до відео.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую