ye-logo.v1.2

«Тінь Сонця», Володимир Дантес, Стасік, Lely45, Ya Svoya: підбірка нової української музики

Культура 1755
Підбірка нової української музики
Підбірка нової української музики. Фото: media.acc.cv.ua

Цього тижня Володимир Дантес видав українською один зі своїх найвідоміших треків.

Цього тижня релізів від популярних українських виконавців було небагато, що дало змогу включити до підбірки нові композиції менш відомих музикантів.

Виконавець VARASH (Володимир Заколодяжний) презентував нову пісню “Без тебе”, яка потрапила до популярних музичних відео в українському сегменті Youtube цього тижня.

"Без тебе" - це пісня, що наповнена емоційним вибухом кохання і болю розлуки. Вона розповідає історію про двох людей, які колись були нерозлучними, але тепер пройшли через розставання. Незважаючи на те, що вони розлучилися, спогади про минуле і флешбеки продовжують тьмарити розум головного героя. У пісні описується почуття загубленості та незавершеності, які переслідують. Кожен крок у повсякденному житті нагадує йому про минуле кохання, і це викликає болісні емоції. Намагання виправдати розлуку і забути про те, що було, але це виявляється нелегкою задачею. В такі моменти ми намагаємось змиритися з розлукою, але думки та серце не можуть забути минуле”, - йдеться в описі до відео.

Українська співачка, учасниця бойових дій, колишня акторка театру «Дах», Стасік (Анастасія Шевченко) уперше за два роки презентувала кліп на пісню «Герої вмирають».

У пісні виконавиця піднімає тему смерті захисників України, які віддали своє життя на війні. Вона присвячена Романові Ратушному, громадському діячеві й військовому, що загинув у бою під Ізюмом 9 червня 2022 року.

«Для мене гасло «Герої не вмирають» наче замовчує проблему, не дає людям можливості відгорювати за полеглими, відправляє їх у лімбо, з якого немає виходу», – розповідає Стасік.

У відео співачка виконує роль давньогрецького міфічного персонажа Харона, який перевозив померлих через річку Стікс. У ролі померлих – побратими співачки, з якими вона перетиналася під час війни, відмічає сайт www.the-village.com.ua.

Відео на пісню вже зібрало 150 тисяч переглядів.

Також до популярних музичних відео цього тижня потрапила нова україномовна пісня співачки Світлани Лободи під назвою "Spogady", запис якої тривав кілька місяців.

Співачка не випустила кліп, але поділилася тематичними відео. Одне з них було записане в Запоріжжі, а інше – біля басейну.

"У часи, коли "ціна репутації" визначається не діями, а пустими словами. Коли брати назавжди стають плямою в історії. Коли вчорашні герої раптово розп'яті натовпом, а почуття та розум стають об'єктами безкінечних маніпуляцій – фраза "серед подій, братів та повій" набуває особливого значення. Але світанок завжди приходить після найтемнішого часу доби, і правда завжди перемагає", – прокоментувала пісню Світлана Лобода, пише “Обозреватель”.

Нагадаємо, що нещодавно у Харкові співачка потрапила у скандал. На своїй сторінці в Instagram виконавиця запросила шанувальників на концерт у центрі міста. 16-річна Дарина Вдовенко прийшла на виступ з плакатом "Харків без Лободи". Відео, на якому співачка питає у дівчини, хто їй за це заплатив, викликало обурення у користувачів соцмереж.

“Сайт “Є” писав, що Lely45 (Людмила Білоусова) влітку 2022 року випустила альбом “Коли сонце сідає за схил”, а пісня з цього альбому “Світ мене ловив” потрапила на вкладку “у тренді” серед музичних відео в Україні.

Співачка продовжує бути активною і в 2023 році. В травні вона презентувала кілька нових пісень.

Цього тижня вона випустила пісню “На люстрі”, в яких думає про життя та смерть.

Хмельницька співачка Ya Svoya (Яна Загоруйко) презентувала пісню “Слова”. Пісня вже з’явилась на ютубі.

У своєму Інстаграм співачка зазначила, що “це дуже відверта для неї пісня”.

“Ми плавали в морі емоцій, але за буйками я”, “скажи в який бік повернути, щоб ми не доїхали до кінця”, “слова не лікують любов - не та висота”, - такі слова промовляє у своїй новій пісні Яна.

Давід Голубенко (Golubenko) - це артист з Вінниці, який співає з самого дитинства. Раніше сайт “Є” писав про його пісню “Знову”, яка з першого дня почала віруситися у Тік-Тоці та набирати популярність.

Цього тижня він презентував пісню “Залишся зі мною”.

“Інколи хочеться бути з людиною постійно, та говорити про усе як є. Але на жаль, часом це не триває довго. У пісні оспівуються стосунки, що закінчилися, та залишили свій слід у спогадах”, - написав в описі до пісні співак.

«Тінь Сонця» — український фолк-метал-гурт із Києва, створений у 1999 році. У кінці 2002 року - різкий перехід до патріотичної тематики, причиною чого стала певна зміна світогляду. Відтак свій стиль музиканти називають козацький рок.

Цього тижня гурт презентував пісню “Незрима таїна”.

Як зазначає лідер гурту Сергій Василюк, ця композиція не про війну, але про ті сакральні цінності, за якими ми ностальгуємо, які завжди у серці, які - захищаємо.

Тікток-блогерка з майже мільйоном підписників Kareena (Каріна Балашова), учасниця талант-шоу “Голос країни-10” цього року розпочала музичну кар’єру під псевдонимом Freaky Siren.



Цього тижня її спільний двомовний трек Ok з репером Tricky Nicki (Микола Ярошенко) увійшов до топ-популярних музичних відео в українському сегменті Youtube.

Львівський романтичний співак Kosmirak (Василь Космірак) раніше працював таксистом та мріяв поїхати працювати у Польщі, доки його пісні не почали набирати перегляди. Його пісня “Моя мелодія”, про яку писав сайт “Є” раніше, зібрала майже 150 тисяч переглядів на Youtube.

Цього тижня він представив композицію “Розділили”.

“Нас розділили,на тих хто голосно сміється і на тих хто вміло,ховає відчай за замками, у холодних стінах ти не зігрієш мою душу не чіпай. Я вже стомився знай”, - співає Космірак.

Гурт Secret Avenue, який нещодавно випустив вишуканий кліп та пісню про “смерть”, цього тижня представив трек Accessoire.

“На відміну від своєї попередниці, Accessoire має й інше звучання: це не холодний і повільний постпанк — нова пісня тяжіє до танцювальної поп-музики із елементами ретровейву. Текст нагадує багатошарову поезію, у якій приховується декілька сенсів”, - відмічає про нову пісню гурту видання “Слух медіа”.

Співачка та блогерка Настя Гонцул у лютому презентувала пісню “Поділ”, яка стала популярною у Тік-тоці.

Цього тижня вона випустила пісню “Колишні”.

“Будь-яке розставання несе за собою безліч емоцій: сум, траур, злість, гнів, але також і почуття кохання, привязаність і тп. «Останній танець» - це відпускання цих емоцій. Це «справжнє прощання», не той момент, коли ви розходитесь, а той - коли ви нарешті відпускаєте людину”, - відмічає Настя Гонцул.

Alice Change — співачка, авторка пісень, учасниця «Голосу країни 7». Цього тижня співачка випустила дебютний альбом під назвою Alice Cringe.

До релізу увійшли сім пісень, в яких дівчина ділиться своїми переживаннями, думками та історіями, в яких розповідає про пошук себе та проблеми переходу до дорослого життя.

До підбірку потрапила пісня “Будь моїм гостем”.

Репери TOF (Андрій Тофецький), який разом з Ярмаком виконував трек “Моя країна”, разом з Білий Бо виконали зовсім не реп-композицію “Касета”.

“Касета" це пісня, яка відображає складні стосунки, що зникають. В ній передається бажання відновити іскру через ностальгічні елементи та метафори, такі як вінтажні касети та улюблений трек. “Касета” - це кохання у швидкоплинному світі і те, що найважливіше ми завжди переносимо на завтра”, - йдеться в описі під піснею.

ОТРУТА – рок-гурт, який заснували приятелі з музичним минулим у 2022 році, в Києві. Цього тижня гурт видав подвійний сінгл “Київ”, до якого увійшли треки “Рожеві каштани” та “Місто”.

Цього тижня нову композицію презентував і київський саксофоніст, який грає з гуртом“Циферблат”, Hyphen Dash, Стасом Корольовим та іншими. Андрій Бармалій записав інструментальний трек single lady broken heart.

І наостанок, Володимир Дантес цього тижня представив україномовну версію свого старого хіта “Оля”.

“Дівчина Оля багато разів рятувала мене, і я думаю, багатьох з вас, хто чув її тоді, хто зростав на цій пісні, кому вона дуже подобається. І я вважаю, що вона не повинна зникати. Як вона дала мені декілька разів шанс, так і я їй хочу подарувати нове звучання українською. Вона для мене звучить як нова пісня, але яку я дуже добре знаю”, - підкреслив співак в описі до пісні.

Відео на пісню увійшло вже до трендів на Youtube.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую