ye-logo.v1.2

Мистецтво імпровізації в «Куті»

Культура 2401

Минулих вихідних у моно театрі «Кут» проходив джаз-форум, на якому майстер-класи поєдналися із джазовими техніками, лекціями та головне, живими виступами. Хмельничан порадували гості з Києва, Вінниці, Львова, Томська.

Організували захід група любителів джазу спільно з книгарнею-кавярнею «Кут». За їхніми словами, форум покликаний «оформити хаотичне джазове середовище міста у щось більш професійне та яскраве та підштовхнути молодих музикантів до подальшого розвитку». Львівський музикант Михайло Балога під час лекції з історії джазу зазначив, що джаз – це мистецтво, що народжується на очах глядачів під впливом настрою музикантів. Тут немає обману, тут усе по-справжньому. І ця щирість заворожує. Лекції, музику та роздуми про джаз слухали колеги-музиканти один одного та пересічні слухачі протягом двох днів. «Форум, в першу чергу – це спілкування, обмін досвідом та інформацією, – розповідає Денис Панкратов, один із організаторів джаз-форуму. – У місті є молоді люди, які хочуть грати, але мають мало досвіду. Ми вирішили наповнити форум лекціями, майстер-класами».
Старт на форумі дав вінницький гурт «Jazz Atmosphere». Вони провели майстер-клас гри на джазових інструментах. Естафету перейняла Ольга Лукачова із майстер-класом з джазового вокалу. Наступного дня Михайло Балога розповів про історичне середовище, у якому розвивався і формувався джаз, львів’янин Юрій Яремчук демонстрував мистецтво гри на саксофоні, Завершив джаз-форум виступ гурту «Бібійобус і мандрапапула». Організатори джаз-форуму обіцяють, що у наступному році захід буде ще цікавішим.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую