ye-logo.v1.2

«Міс Хмельницький» – не конкурс, а яблуко розбрату

Культура 8067
Олеся Калюжна, переможиця конкрусу краси, який відбувся 2 грудня
Олеся Калюжна, переможиця конкрусу краси, який відбувся 2 грудня. Фото: vip-club.in.ua

Сумнівів у тому, що хмельницькі кралі – красуні, вже давно ні в кого не виникає. Проте, хто має право не лише стверджувати це на офіційному рівні, а й делегувати представницю нашого міста до національного конкурсу краси – виникає запитання. Принаймні, останні кілька років.

Адже у Хмельницькому різноманітні конкурси краси проводять, здається, всі кому не ліньки, визначають красунь, містерів і аполонів, школярок і студенток.
«2 грудня відбувся офіційний конкурс краси «Міс Хмельницький-2011», за суддівства почесного Президента Національного комітету «Miss Glamour Ukraine» Артема Фефелова», – йдеться в офіційній заяві, яку на початку цього тижня поширив серед ЗМІ Олег Кос, організатор одного з конкурсів краси.
«Конкурс «Міс Хмельницький» я започаткував ще у 2006 році, – запевняє Олег Вікторович. – Тоді я придбав ліцензію у «Міс України», провів рекламну компанію тощо. А минулого року, коли я був за кордоном, комусь у міському управлінні молоді та спорту спало на думку забрати собі назву конкурсу, яка вже стала брендом». За словами Олега Коса, на «Міс Україна» переможниці організованого ним конкурсу не їздять, оскільки ці дві інстанції з визначення красунь розійшлися в 2006 році. «Я вимагаю, щоб організатори псевдо-конкурсу «Міс Хмельницький», який планують провести через кілька днів, змінили назву, тому що це зареєстрована торгівельна марка, права на яку належать мені», – запевняє пан Олег.
Справжня «Міс Хмельницький» та, яка бере участь у конкурсі, який влаштовує міське управління молоді та спорту. Принаймні, так вважають в самому управлінні. «Розумієте, переможець їхнього конкурсу не їде на «Міс України», – каже Олена Мандзій, заступник начальника Хмельницького міського управління молоді та спорту. – Здається, це найголовніше питання в цьому конфлікті. Тому що ні в них, ні в нас назва офіційно не зареєстрована, хоча ми займаємося цим питанням. І наша перевага в тому, що конкурс, який ми проводимо, проходить під патронатом міського голови, а назву міста Хмельницького можна використовувати тільки з дозволу Хмельницької міської ради. Тобто той конкурс, який відбувся на початку грудня, можна вважати неофіційним».
У державному підприємстві «Укрпатент» стверджують: право власності на торгову марку «Міс Хмельницький» не належать поки що нікому! Документи, на які посилався пан Кос, стверджуючи, що він є власником торгової марки, справді існують в Українському інституті промислової власності. Однак вони перебувають на стадії «формальна експертиза». «Попереду ще буде кваліфікаційна експертиза, підготовка до державної реєстрації та публікації, після чого, власне, і відбудеться сама реєстрація», – зазначили у секретаріаті «Укрпатенту».
Скільки триватиме процес повної реєстрації торгової марки невідомо, але Олег Кос, який вимагає від міської влади вже змінити назву їхнього конкурсу, до суду подавати не квапиться, каже що «у мене є свій бізнес у місті, тому судитися з міською владою – це шкодити собі». У міській раді ж поки що нічого змінювати не збираються. Тому цього, як і минулого року, Хмельницький матиме, принаймні, дві красуні, які офіційно носитимуть звання «Міс Хмельницький».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую